Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzrušující příběh Santiaga Muneze (Kuno Becker) pokračuje v akcí a dynamikou nabitém pokračování Gól 2. Vynikající hráč anglického týmu Newcastle United dosáhne hvězdného – a každého fotbalisty – velkého snu, když přestoupí do týmu Real Madrid, aby hrál v lize evropského šampionátu UEFA po boku takových hvězd jako je David Beckham, Zinedine Zidane, Raul, Guti nebo Iker Casillas. S přicházející záplavou úspěchů, popularity a bohatství se však začíná odkrývat i druhá, méně příjemná strana fotbalové mince. A ta může zničit vše, na čem Santiago doposud tak tvrdě a obětavě pracoval – slibnou sportovní kariéru a city svých nejbližších. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (182)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Na britských ostrovech se zahradník Santiago Muňez naučil včas dávat míč od nohy a po pouhém roce driblování s míčem v dresu Newcastle United leží na stole nabídka od bílého baletu. Santiago touží po prohánění se s mičudou po pažitu na stadionu Santiaga Bernabeua a proto střídá Michaela Owena ve vysedávání na lavičce Realu Madrid. Při čutání do míče je cítit skutečná radost ze hry samotné, ať už se jedná o Ligu mistrů, zápas Primera division nebo o honění míče kluky na plácku. Santiagovi však rychle stoupl nosánek k oblakům, koupil nesmyslně velký barák, zbytečně rychlé auto a začal si zadělávat na slušné problémy. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Od vcelku slušného prvního dílu je druhý díl špatným bratříčkem. Zápasy nenabízí nic zajímavého než pohledy na slavné hráče a pár povedených kousků. Čekal jsem, že příběh bude mizerný, a taky byl, ale od druhého dílu jsem očekával aspoň zajímavé fotbalové zápasy, ale bohužel bez napětí a nic neříkající. Kamera během utkání stála většinou za čárou, takže nic co byste před tím neviděli a když už se stalo, že poletovala kolem hřiště, tak to byl pouze počítačový efekt s herci(zlatí Vítězové a poražení). Film bez překvapení či originality. A ještě jeden zásadní problém, jež jsem měl už od prvního dílu, že s "herci" jako Alessandro Nivola a hlavně s Kuno Beckerem jsem vůbec nesympatizoval a nevěřil jsem jim, že fotbal hrát umějí. Jsem zklamán a víc jak jednu hvězdičku dát nemohu... ()

Reklama

prome 

všechny recenze uživatele

Hodnoceni bylo tezke .... byl videt mensi upadek oproti jednicce ktera se mi moc libila, ale take tenhle snimek splnil ma ocekavani protoze podivat se na filmovou pohadku o fotbale neni na skodu. Jedine v cem me film zklamal byla automobilova honicka. Uz vidim jak tak maly kluk z chude ctvrti umi ridit takove auto a tak si to dava. Mno ale plusu je vice a uz se tesim trojku protoze tahle oddychova zabava v zadnem pripade neuskodi. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Hráči výjimečných kvalit, Santiago Munezovi, je anglický Newcastle již příliš malý, a tak přestoupí do slavného španělského Realu Madrid, aby zde spolu s tehdejšími ikonami, jako byli Beckham, Zidane, Ronaldinho a spol., pokusil i se svým kámošem na hřišti i mimo něj Gavinem Harrisem vybojovat titul v Lize mistrů. Druhé pokračování fotbalové pohádky je o chloupek lepší než jednička a přispívá k tomu poměrně reálné vykreslení fotbalového zákulisí, jako jsou strategie přestupů, otravní paparazzi i trenérské taktiky. Munez totiž od počátku svého přestupu funguje jako trenérův žolík, který má dar v posledních minutách rozhodovat důležité zápasy nebo je přímo otáčet. Míra uvěřitelnosti je sice nízká, ale jsme ve filmu a není to natočeno podle skutečných událostí. Vše je zaměřeno pouze na Ligu mistrů a jednotlivé zápasy jsou velmi dobře natočeny, goly jsou efektní a nechybí i autenticita, jak na hřišti, tak i na lavičce, protože Rutger Hauer v roli trenéra Realu předvádí velmi autentický výkon. Pro milovníky fotbalu dobrá volba a už se těším na třetí díl... ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Jedno veľké "klišé"... Góóól II je reklamný trik, ktorý má na tzv. "futbal" nalákať čo najviac ľuďí, avšak ide o omyl. Žiadny veľký sen sa nekoná! Neviem kde sa stala chyba, pretože je tu cítiť až pachuť peňazí a zvučných mien, avšak celé to niekde drhne... dané prevedenie vôbec nevtiahne diváka ani len do deja a nie to ešte na ihrisko... nepriehľadné akcie, povrchné hranie - proste "faux pas"... 4/10 + veľké sklamanie ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • Zápasy, které jsou uváděny jako osmifinále, čtvrtfinále, semifinále (proti Pireusu, Rosenborgu a Lyonu) byly ve skutečnosti odehrány v sezóně 2005/06 v základní skupině ligy mistrů F, kterou vyhrál Lyon. Real postoupil do osmifinále, kde hrál proti Arsenale (ve filmu finále) a tam také po zápasech 0:0 a 0:1 vypadl. (hendrich6)
  • Ve finále Ligy Mistrů z roku 2006 skutečně nastoupil Arsenal, avšak proti Barceloně, která zápas vyhrála 2:1. (Mara97)
  • V šatni Realu Madrid pred finálovým zápasom Ligy Majstrov je možné vidieť dresy domácich s logom LFP (Španielska futbalová federácia). To sa však smie objaviť iba v zápasoch domácej ligy, nie v súťažiach pod záštitou UEFA. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama