Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzrušující příběh Santiaga Muneze (Kuno Becker) pokračuje v akcí a dynamikou nabitém pokračování Gól 2. Vynikající hráč anglického týmu Newcastle United dosáhne hvězdného – a každého fotbalisty – velkého snu, když přestoupí do týmu Real Madrid, aby hrál v lize evropského šampionátu UEFA po boku takových hvězd jako je David Beckham, Zinedine Zidane, Raul, Guti nebo Iker Casillas. S přicházející záplavou úspěchů, popularity a bohatství se však začíná odkrývat i druhá, méně příjemná strana fotbalové mince. A ta může zničit vše, na čem Santiago doposud tak tvrdě a obětavě pracoval – slibnou sportovní kariéru a city svých nejbližších. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (182)

Jamal 

všechny recenze uživatele

Normálně bych dal za tři, protože na rozdíl od prvního dílu to hodně ztratilo na příběhu a na tom, že tomu tolik neuvěříte. Jelikož jsem fanouškem Realu Madrid, a po ploše se pohybují skoro všechny jejich hvězdy, musím dát za čtyři. Snadněji se mi na to dívá. I když je samozřejmě blbost, že jak Santiago Munez tak jeho kamarád a spoluhráč z New Castlu United Gavin Harris se objeví čistě náhodou opět ve stejném klubu. A také, že mimo těchto dvou hráčů skóruje pouze Beckham. A také to, že se finále Ligi mistrů hraje doma na Realu Madrid. Jak už jsem viděl psát níže, ze Santiaga se stává jistota. Vždy se mu na trávníku střelecky daří a dává takové góly, jaké by ti nejlepší fotbalisté jen záviděli. Reklama na Real Madrid sponzorovaný Audi ( která vlastní Lamborghiny ) a Adidasem ( ne Nike jak psal Le_Chuck ). Na začátku máme možnost shlédnout Octavii, jako taxi. Filmy na pokračování filmy nemám moc rád, ale snad trojka která má být o šampionátu z Německa nedopadne ještě hůře a v koutku duše očekávám, že se kvalitou vrátí blíže k jedničče. Očekávám, že ve trojce nastoupí Harris za Británii a Munez za Mexiko a nebo za US? a samozřejmě že se proti sobě postaví ve finále Mistrovství světa, jak jinak ???? ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Opět se dočkáme jednoduchého klišovitého příběhu se schematickými postavami a občas opravdu otravnými dialogy. Tu a tam se zase vyskytne chybka proti evropským fotbalovým pravidlům (ale je je jich méně než v prvním díle). Největší slabinou celého filmu je režisér. Collet-Serra je sice Španěl, ale buď ho fotbal absolutně nezajímá, nebo to kurví schválně, protože je z Barcelony (stěžejním bodem filmu je Real Madrid:-). Absolutně se mu nedaří tvořit alespoň zdání napětí, či drama na hřišti i mimo něj. Proslov trenéra (vcelku slušný Hauer) před finále LM mluví za vše, takhle se neposílá mužstvo na hřiště ani při pouťáku! Vizuální stránka fotbalu je otřesná, když to srovnáte s americkými sportovními filmy, je vám do breku. Alespoň soundtrack je příjemně středoproudý, Anně to stále sluší (i když její brečící scéna ccc), Kuno na herectví díky bohu rezignoval a vším prochází s jedním výrazem a tak nějak to odsýpá a blíží se to ke konci. Fotbal by si fakt zasloužil lepší filmy... 30% ()

Reklama

Degreet 

všechny recenze uživatele

Slušné pokračování mé oblíbené jedničky, ve které se musí Santiago poprat se stále vzrůstající popularitou a penězi. Pro fanoušky fotbalu povinnost, minimálně fotbalové záběry stojí za to. Navíc vůbec nemám problém s tím, že je to plné product placementu, naopak veškeré přiblížení realitě, včetně opravdových hráčů, se mi líbí. K tomu navíc opět dobrý soundtrack a kamera. ()

Santino7 

všechny recenze uživatele

V jednotke sa Santi ukázal, zabodoval, príjemne prekvapil (v príbehu aj čo sa týka kvality snímku). Vďaka tomu sa film Goal! dočkal pokračovania, ktoré sa odohráva v španielskej metropole Madrid. Santiho si totiž vyhliadli v bielom balete. Tu musí opäť ukázať svoje kvality a presvedčiť trénera, že na to má. Napriek tomu, že dvojka už nemá takú krásnu (a zároveň aj naivnú) tému o chudobnom mladíkovi, ktorý si chce splniť veľký sen - Santi má už peňazí dosť, napriek tomu má film svoje čaro. Tak ako futbal samotný :-) Uznávam však, že jednotka pravdepodobne viac zaujala širšie publikum, tentokrát je to viac určené pre futbalových nadšencov, čo však mne osobne nevadilo. V snímku je totiž viacero dejových línií, ktoré podľa mňa vôbec nie sú zlé, čiže opäť som viacmenej spokojný. Kuno Becker, Anna Friel, Alessandro Nivola a ostatní nás opäť nesklamú, Kuno sa do tejto roly podľa môjho názoru výborne hodí. No a tentokrát sa nám dostalo ešte viac priestoru pre ozajstných futbalistov (Beckham, Zidane, Raul, Casillas - takáto zostava proste poteší a v niektorých scénkach aj pobaví :-)) No a čo na záver? Dvojka síce za jednotkou v kvalite o kúsok zaostáva, nič to nemení na fakte, že sa mi to fakt páčilo. 4/5 ()

dobytek odpad!

všechny recenze uživatele

Proč já na tyhle blbosti vůbec koukám? Santiago Muňez přestoupí do Realu Madrid a začne se chovat jako debil a vo tom to je. Ale je fakt zábavný, že ten týpek pokaždý příde na hřiště tak 5 minut před koncem a pokaždý dá gól. Asi mu k tomu pomůže, že vždycky vytáhne ten svuj přívěšek a pokřižuje se. Kdybych byl rozhodčí, tak ho s tou machršňůrou na krku vůbec nepustim na hřiště. Jenže pak si zláme hnátu a trochu se to zkomplikuje. A do toho má ještě problémy se svou buchtou a ztracenou matkou a bratrem. No prostě scénář jak z telenovely a do toho hudba jak z telenovely. Nejvíc mě asi pobavily některý zápasy. Tak třeba Rosenborg Trondheim má krásnej stadion. Ve filmu to vypadalo jako nějaký hřiště na vesnici, na kterym se hraje tak maximálně okresní přebor. Navíc se hrálo prakticky po tmě. A šatna vypadala jak ubytovna pro ukrajince. Finále ligy mistrů pak byla totální komedie. Je to blbě sestříhaný, takže to vypadá, že si David Beckham nechal během zápasu několikrát přebarvit vlasy a totální záhadou pro mě je, proč byly některý záběry zrcadlově obrácený. Naprosto kouzelenej byl taky doprovodnej komentář. Týpek trefí břevno a komentátor řekne, že Casillas zachránil Real Madrid. Fakt lepší než komentář od Vaška Titlemozarta. Na konci mi jen chyběl rozhovor, kde by Muňez řek, že ten zápas byl takovej vyto... vyšperkovanej, takže se musí to... Místo toho se objevil nápis "to be continued". Radši nechci vědět, co bude příště. Jinak jsem si vzpomněl na jednu hlášku z filmu Torrente 3... "Jak může muj syn fandit tak posranýmu klubu jako je Real Madrid?" ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu se krátce objevuje taxi Škoda Octavia české výroby. (JoranProvenzano)
  • Ve filmu David Beckham vyhraje s týmem Real Madrid Ligu mistrů. Ve skutečnosti však soutěž vyhrál pouze v dresu Manchesteru United. (ČSFD)
  • V scéne, kde Santiago (Kuno Becker) hrá Xbox, môžeme jasne vidieť, že jeho ovládač nie je vôbec zapnutý. (Fabrinka)

Reklama

Reklama