Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hollywoodská režisérka filmových upoutávek Amanda touží po nepovedeném vztahu uniknout svým starostem a utéct někam hodně daleko. Stejně je na tom i londýnská novinářka Iris, která se právě dozvěděla, že se jediný muž jejího života zasnoubil s jinou. Amanda se rozhodne strávit vánoční prázdniny v pronajatém domku na anglickém venkově, Iris jí přenechá svůj dům pouze v případě, že jí Amanda na oplátku poskytne ten svůj. Plány na příjemně strávenou samotu a odpočinek se ovšem oběma opuštěným ženám jaksi zvrtnou... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (864)

POMO 

všechny recenze uživatele

Umelá romantická komédia so zopár úprimnými momentami, z ktorej navyše cítiť isté nadbiehanie ľuďom z filmovej branže, povedzme že priamo akademikom (línia so zostarnutým oscarovým scenáristom). Sorry, ale medzi hollywoodskymi Prázdninami a britskou Láskou nebeskou je hlboká priepasť. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Opravdu povedená romantická komedie. A tentokrát to nebyla jen ta romantika, ale i solidní dávka humoru. Bavil jsem se a líbilo se mi to. Britský příběh s Cameron a Judem má sice oproti tomu americkému s Kate a Jackem o dost navrch, ale celkově je film velmi podařený. Herecké obsazení je parádní, mám tyhle herce rád! Jelikož jsem těch dojáků moc neviděl, tak můžu říct, že tento patří určitě mezi 10 nejlepších romantických komedií, co jsem viděl. PS: Proč je probůh nejlepší vtip z filmu použit v traileru? Oh my God, nekoukejte na ten trailer před filmem! ;-) 75% ()

Reklama

Brouk 

všechny recenze uživatele

1. NIkdy bych neměnil na blind s někým bejvák, byť je to vcelku lákavá představa. 2. Nikdy bych nevěřil tomu, že to tak může fungovat. 3. Mé komentáře v bodě 1. a 2. jsou nepodstatné.... A důvod? Film, který vezme za srdce nepotřebuje obhajobu... jen koukat a koukat a měnit u vybraných dváků (nadpoloviční většina) kapesníky... :-) Je to tak správné, je to tak špatné? Tsssssss...... koho to zajímá? Je to tak, jak je.... A jestli to někdo řeší? Asi někdo jo, tak ať vypne či přepne... Já se na to hodlám dívat znovu a znovu..... :-) Tak ma byť, tak je to spravne, dovolte mi odejit... Hned tak mě tenhle film neomrzí...... ()

movie 

všechny recenze uživatele

Od dob kdy spolu v romantických komediích přestali randit Tom Hanks a Meg Ryan už to jde spíš z kopce než naopak. PRÁZDNINY (nechápu jak mohou mít procentuální hodnocení vyšší než např. SAMOTÁŘ ZE SEATTLU) jsou sice klasickým příjemným sladáčkem, dokonce i stopáž 138 minut utíká celkem dobře, ovšem Cameron Diaz je jako téměř vždy hrozná, Kate Winslet jen o malinko lepší. Libí se mi tu ale jedna věc. V úvodu nám Nancy Meyers ukáže sice "sympatické", ale bezkrevné postavy Edwarda Burnse a Rufuse Sewell (oba jsou vlastně ve skutečnosti hajzlové), aby je v zápěti zahodila a nabídla nám mnohem lepší alternativu v podobě charismatického Juda Law a Jacka Blacka. Celkem vtipný tah, ale uznejte že to je na romantický film, kde je nakonec ze všeho nejzajimavější příběh stárnoucího scenáristy Eli Wallacha, docela málo. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Jen zřídka se povede USA takhle dobrá romantická komedie. Celý film mi přišel šíleně upřímný. A na to, že má přes 2 hodiny, jsem se ani chvíli nenudila. Úžasná čtyřka doplněna o kouzelné momenty a situace. Mě tu nechybělo opravdu nic. Žádná scéna, kde bych si řekla "Nooo, tak tohle mělo být jinak". Jedním slovem (a to nepřeháním) - DOKONALÉ. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (26)

  • Severoamerické tržby byly 63,2 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 205,9 mil. (NIRO)
  • Když Amanda (Cameron Diaz) leží v posteli v Anglii a vidí v televizi svojí reklamu, je jasné, že se dívá na Malou Velkou Británii (od r. 2003). Tento seriál vysílá anglická BBC, která získává peníze z televizních poplatků a reklamy nevysílá. (Seriál ale mohl být také vysílán na komerčních kabelových televizích Dave nebo G.O.L.D., které reklamy mají.) (imro)

Reklama

Reklama