Reklama

Reklama

Na trhu se objevuje nový výrobek. Nikdo přesně neví, co vlastně obsahuje, ani jak se vyrábí, ale zákaznící čekají ve frontách před obchody. Jedno je jasné - věc je k jídlu a má výbornou chuť. Jednou večer si osmiletý Jeison přišel do kuchyně vzít svou oblíbenou lahůdku a s úžasem vidí, že... ožila. Výrobce pěny angažují Davida (Michael Moriarty), bývalého inspektora FBI, aby zjistil oč jde. (Fine Production)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Postarší člověk si ve sněhu všimne bílé kašovité hmoty vyvěrající ze země a světe div se, ochutná ji. A chutnala mu a tak ho okamžitě napadla myšlenka uvést hmotu na trh jako dezert. To se povede, trh a zisky rostou, konkurence šílí. Dokonce dojde i ke snaze konkurence zjistit tajemné složení. A co čert nechtěl, hmota po pozření začala každého ovládat. A začali se dít věci. Takový nápad o pokusu ovládnout lidstvo byl použit v 70. a 80. letech mnohokrát a vždy se jednalo o nějaký parazit či mimozemský organismus. Nyní tu máme bílou hmotu ze země pojmenovanou jednoduše jako pěna. Ano, je to hloupé, ale v tomto případě se jedná pouze o pouhopouhou hororovou zábavu, která si z námětu v podstatě dělá legraci a tváří se přitom vážně. Parodie to však v žádném případě není. Vlastně by se dal snímek označit jako hororová satira. Hrůza a děs se tedy nekoná, ale k hororovému pobavení vyznívá vkusně. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Že je to parodie na echt brakové horory je podle mě jasné snad z každé scény, jak to vypadá strašně lacině a jak blbý to má scénář. Potíž je ale v tom, že kromě cca 4 skvělých scén (z nichž pro mě pořád stejně dominuje ta úvodní) to ve své blbosti není dostatečně kreativní a hlavně to taky časem začne být celkem nuda. S tím to u mě bohužel dost upadá, protože záměrných braků už jsem viděl hromady a spousta z nich mě víc pobavila a taky měla víc absurdních nápadů než tohle. Pěna zabiják je taková, no... ne úplně mdlá, nějaké klady má, ale je to prostě částečně meh. Lepší 2* ()

Reklama

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Je pěkný že ten film vykrádá Sliz a Body Snatchers ale aspoň to mohlo byt o něčem. Takže do obchodů se dostává pěna značky Pěna :-) (asi to mělo byt vtipné ale je to trapné) a všichni si ji kupují jen jednom malému čurákovi (Pojem dítě vynechám protože takové děcko mět tak už něžije a navíc ze sebe dělá nehorázného machra jak všechno ví a jak tomu rozumí) nechutná a o tom je celý film. Dočkáme se několika vražd (vcelku o ničem) několika zombíků (nebo co to bylo) v otřesném provedení čeho se naopak nedočkáme jsou herecké výkony (nejlepší výkon podal ten pes bohužel za to oskara nedostane) a nějaký smysluplný děj. Když už ta pěna chtěla vraždit proč nevraždila? Od Lary Cohena jsem kdysi ještě viděl horor Ambulance a to byla podobná sračka. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Myslím, že hodně lidí nechápe, že je to vlastně parodie na horrory - až směšně nezkušení herci jsou promícháni se zkušenými vlky, je z toho cítit silná inspirace Cronenbergem a béčkem 50tých a 60tých let. Já jsem u toho dobře pobavil :) p.s. Samozřejmě, že když jsem to viděl poprvé v dětství, tak se mi vlasy ježily hrůzou :) ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Dosť srandovný horor ktorý som mal možnosť vidieť dnes. Tento horor doporučujem len v krajnom prípade, keď sa budete už velmi nudiť ako já dnes. Larry Cohen vie istotne natočiť aj lepší horor otom není pochyby, u tohoto som sa vždy bavil keď na začiatku šerif objavil tu penu a ochutnal ju, musel som si ísť po jogurt pretože velmi mi to pripomenulo. Samotné brutálne scénky tu nenájdete je tu ale asi jedna keď černochovi z úst vylezie von pena a celý praskne. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (2)

  • Scéna z motelového pokoje, v níž pěna teče po zdi, byla natáčena ve speciální místnosti, jež se mohla otáčet vzhůru nohama - tak bylo dosaženo efektu pěny, tekoucí po zdi nahoru. Tatáž místnost byla použita ve filmu Noční můra v Elm Street (1984). (-bad-mad-wolf-)
  • Mezi ingrediencemi, jež tvůrci použili ke stvoření pěny, nechyběla např. zmrzlina, jogurt či hasicí pěna. (-bad-mad-wolf-)

Reklama

Reklama