Reklama

Reklama

Na trhu se objevuje nový výrobek. Nikdo přesně neví, co vlastně obsahuje, ani jak se vyrábí, ale zákaznící čekají ve frontách před obchody. Jedno je jasné - věc je k jídlu a má výbornou chuť. Jednou večer si osmiletý Jeison přišel do kuchyně vzít svou oblíbenou lahůdku a s úžasem vidí, že... ožila. Výrobce pěny angažují Davida (Michael Moriarty), bývalého inspektora FBI, aby zjistil oč jde. (Fine Production)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

Alexandre 

všechny recenze uživatele

Silně podprůměrné osmdesátkové béčko, které mně osobně přineslo naprosto nudnou podívanou, u které jsem vydržel tak tak se na ni vůbec dokoukat. Je tu jistá podobnost se snímkem The Blob z r. 1988, The Stuff funguje na stejném principu, ovšem nesáhá tomu ani po kotníky. Atmosféra se někam vytratila, herci nic moc a o scénáři radši ani nemluvím. Velké plus za myšlenku, ze které by šla stvořit parádní pecka... To by se ale tvůrci museli víc snažit. 30% ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Poměrně zábavná a hodně béčková kritika potravinářských korporací, která je daleko méně hororem, než jsem původně čekal. Cohenova osobitá režie jakš takš vše drží pohromadě a výrazný Michael Moriarty jako „Mo“ je docela zábavná bizarní postavička, která hláškuje a baví. Celé je to tak nějak přitrouble roztomilé a dětsky naivní, zkrátka taková komediální kuriozita, která se nesmí brát vůbec vážně, i když se očividně snaží i o nějaké poselství. ()

Reklama

Holina 

všechny recenze uživatele

Spíš ze sentimentu dávám 3***, uznávám, že Pěna zabiják není žádný trhák. Ovšem jako pubescent jsem film hltal na jednodabingové pirátské VHS. A přece jen to se počítá, ikdyž s odstupem času je jasně vidět, jak špatně jsme na tom s filmovou distribucí tehdá byli... Zajímavost: Pokoj, ve kterém teče pěna směrem ke stropu a pohlcuje jednoho z aktérů, je otočný a byl použit už v Noční můře v Elm Street, kdy Johny Depp krvácí z postele směrem ke stropu. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Na horrory 80.let nedám většinou dopustit. Mají v sobě ono tajemné kouzlo, nápady a často jsou kvalitně řemeslně natočené. Pěna zabiják ovšem mezi ně nepatří. Příběh nepřináší nic nového, což by nevadilo. Postavy jsou nesympatické, což vadí. Všem jsem tak nějak přál úděsnou smrt, což se bohužel splnilo jen zčásti. Nejvíce mi pil krev slizoun Michael Moriarty a pak ten spratek, co si hloupě vleze do prázdné cisterny a následně z ní nemůže ven. Zřejmě k popukání měly být dialogy typu: ,, Víte, plukovníku, asi se snažíte o mé děvče." ,,S tím bych si nedělal starosti, synku, stejně padneš v boji..." Co je nejsmutnější? Triková stránka. Papundeklová mizerie z amatérské dílny! A to už svůj porod měly za sebou trikové bomby jako třeba Vetřelec (1979) či především Věc (1982). Věrohodnější ostatně byla i Invaze zlodějů těl (1978), a jak se to dělá, ukázal o tři roky později Ch.Russell ve snímku Sliz. Co by jeden dal za alespoň jeden vydatný krvavý gejzír....zlatí Kanibalové.... ()

KASUGI odpad!

všechny recenze uživatele

Precizní ukázka filmového braku toho nejhrubšího zrna. Všechno špatně. Režie, scénář, dramaturgie, hudba i výběr herců. Ten kluk je opravdu hrozný, na něho ani nepotřebují masky, aby lidi strašil. Strašná neumětelina a neuvěřitelně blbá. Jasně, s přibývající minutáží je zřejmé, že se má asi jednat o hororovou komedii, ale je to prostě špatně pojaté. Přemýšlíte, kteráže to scéna měla být vtipná a která je pouze špatná, protože se to úplně ztratí v té mizerné režii, podobně jako u Spookies. Dabing to doráží. Vetchý a spol. jako by ani neviděli film, ale pouze ve studiu přečetli z papíru dialogy, aniž by viděli, jak se u toho herci tváří a co při tom zrovna dělají. Chtěl jsem dát hvězdičku alespoň za masky, ale ty jsou u osmdesátkových amerických hororů samozřejmostí, je to jako dát u současného blockbusteru hvězdu za pěkný vizuál. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (2)

  • Scéna z motelového pokoje, v níž pěna teče po zdi, byla natáčena ve speciální místnosti, jež se mohla otáčet vzhůru nohama - tak bylo dosaženo efektu pěny, tekoucí po zdi nahoru. Tatáž místnost byla použita ve filmu Noční můra v Elm Street (1984). (-bad-mad-wolf-)
  • Mezi ingrediencemi, jež tvůrci použili ke stvoření pěny, nechyběla např. zmrzlina, jogurt či hasicí pěna. (-bad-mad-wolf-)

Reklama

Reklama