Reklama

Reklama

A-Team sleduje odvážnou skupinku bývalých členů speciální vojenské jednotky. Hannibal Smith je protřelý plánovač vynalézavých misí, na jejichž realizaci je minimum času, vyžadují mimořádné schopnosti a velmi zdatné vojáky. Templeton 'Hezoun' Peck dokáže sehnat kdykoliv cokoliv. B.A. Baracus je řidič a největší svalovec v týmu. A H.M. 'Šílenec' Murdock je zdatný pilot a kvalifikovaný potápěč. Společně sloužili své vlasti celých osm let, načež byli posláni do vojenského vězení za zločin, který nespáchali. Poté, co se jim relativně snadno podaří z vězení utéct, se pouští do nebezpečného pátrání, aby dokázali svou nevinu a očistili svá jména. Během toho je napříč zeměkoulí pronásleduje vysoce postavená vojenská důstojnice Charisa Sosová (jedna z bývalých Hezounových milenek). A právě když už se zdá, že mají všechny potřebné důkazy k prokázání neviny, zjišťují, že jejich nejnovější mise právě začíná. (HBO GO)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (1 275)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film se naprosto vůbec nebere vážně a na takovým Neesonovi je vidět jak si tuhle cvokjízdu užívá. Naprosto vyníkající byla třeba scéna s 3D promítáním a akční sekvence taky patřily do ligy mistrů, tady stojí za zmíňku ta ve švýcarský bance, fakt ňám. Jenže co je to všechno platný, když samotný finále je jak dvouhodinový proslov koktajícho maďara. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Joe Carnahan hneď zo začiatku predstavuje hlavné postavy a to v dobrom (cool) svetle. Herci sú dobre zladení a skvelo obsadení (najviac potešil Liam Neeson) a film ponuka neskutočne (opakujem: neskutočne) množstvo (nápaditej) akcie a okrem toho aj humor (napr. scéna s 3Dčkom).Aj keď miestami sú niektoré scény až prehnané ja som sa pri tom skvelo bavil a záverečné finále bolo proste skvelé.Rovnako tak aj záver filmu v tej dodávke. Efekty boli miestami trochu slabšie ale to je len detail, pretože pri hudbe Alana Silvestriho to ma neskutočné grády. Pridané scény do Unrated Extended Cut: http://www.movie-censorship.com/report.php?ID=627299. Obľúbený soundtrack: Saving Face, Alpha Mike Foxtrot, Flying A Tank. Theatrical Version 85% - 4* / Director's cut - 90% - 5* ()

Reklama

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Šílená jízda, při které musíte mít vypnutý mozek!! Lituji inteligentní lidi, kteří to neumí, i mě se občas nechtěně zapínal, ale nevadilo mi to, protože právě tyhle wtf scény jsou na tom filmu nejlepší.. Vrtulníkový obrat, řízení tanku ve stavu bez tíže, ale hlavně nejlepší 3D zážitek v léčebně.. Takhle nějak chtěl Cameron, aby dopadl Avatar, že? Murdock jedna z nejzábavnějších postav ever :o) A-team se s níčím nesere, ani s divákem.. Chvála Bohu. Btw. Doplnila bych žánr komedie! :o) ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Je úplně jedno, že seriál si skoro nepamatuju. Vybavuju si maximálně tak černocha s pejzama a vrtulník./// Máme tu hodně zpomalovaček, detailních záběrů a teatrálních dialogů s naivními replikami. Na filmu je ale vidět, že se nebere vážně. (Aspoň doufám:D). Pokud ovšem tvůrci mysleli zcela seriózně, že si chlapi ukážou v káře svý rangerský kérky a stanou se z nich nejlepší parťáci, tak by mé hodnocení bylo dosti jiné./// Team se přesouvá z jednoho kontinentu na druhý za použití všemožných dopravních prostředků, až se vám z toho motá hlava jak vrtule. Lokací je moc, ale nějak se ty prachy utratit musím, že, páni producenti? Zajímavé je, že jsem se zasmála mnohem víckrát než u čistokrevné komedie, zejména B. A. je díky svému minimalistickému hereckému projevu maximálním zdrojem humoru. Ovšem příběh je dost nekonzistentní a rozháraný. Hlavní zápletka sice není nijak složitá, ale neustále jsem přemýšlela, jaké byla motivace té a té postavy, proč ten udělal to, proč to neudělal dřív atd. Když už sem pošesté slyšela, že „musíme získat ty štočky (zpět)“, tak už jsem propukala v nekontrolovatelný smích./// L. Neeson prokázal, že mu jdou i méně vážné role a scénkou v krematorii mě prostě dostal, ale většinou byl spíš vážným mentorem Teamu. Leaderem se totiž stává Face. B. Cooper tady už ale trochu opakuje svou roli frikulína z Pařby ve Vegas, ale jeho pózy á la „sedim si v Afghánistánu, nohy mám v bazénu, na hlavě šílený brejličky a vypadám kurevsky sexy“ funguje perfektně. Konec je přepálený (ohňostroj odvrátí pozornost cvičených profíků, náklad lodi se po výbuchu valí a valí, ale nikomu se nic nestane), ale šílenost typu vrtulník vzhůru nohama byla totální ptákotrh (=nářez), nemluvě o tanku, který se stal parašutistou, nebo o novém sportu (bruslení na mrakodrapu). A-Team nabízí nejen efektivní splnění mise, ale u toho i sakra efektní akci. Přičtěme k tomu nejen přesně padnoucí úderná hudbu (A. Silvestri), ale i hodně skutečně vtipných vtipů, že se až stydíte smát. A mravní ponaučení, děti? Neparkujte na místech pro postižené! „I ain't gettin' on no plane!“. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Od půlky je to sice zbytečně vážné a těžce překombinované a "velké" finále jde mimo úplně, ale pod sedm se stejně jít nedá. Na to má A-Team moc hlášek, nápadů a skvěle přepálených akčních scén. Snad si to napodruhé sedne komplet, i když ty vedlejší osobní linky asi nebudou fungovat nikdy. [Black Box, Slovanský dům] ()

Galerie (69)

Zajímavosti (53)

  • Název filmu se objeví až v 19. minutě. (Džany)
  • Pri prvých scénach s Facem (Bradley Cooper) vidno, ako má skoro zakaždým inak oblečený župan. Raz mu vidno ramená, raz nie a raz len ľavé rameno. (Dm1tr1j)
  • V čase 1:24:08 je možné si všimnout, že telefon poručíka Sosaové (Jessica Biel), na který volá Face (Bradley Cooper), je Nokia E71 s operačním systémem Symbian 9.2. Nejen, že telefon v původním nastavení značí hovor odlišně, ale také má klasickou konstrukci. V následujícím záběru, ve kterém Sosaová pro přijetí hovoru vysune klávesnici, drží úplně jiný telefon. (necisty)

Související novinky

Jackie Chan vs. drogový kartel

Jackie Chan vs. drogový kartel

06.12.2016

Pokud jste viděli Sejmi eso, A-Team nebo Mezi vlky, dobře víte, že se Joe Carnahan vyžívá v dobré akci. Jeho filmy vždycky mají říz a většinou jsou napůl šílené, určitě vás tedy potěší, že by… (více)

Bradley Cooper opět v akci

Bradley Cooper opět v akci

19.08.2014

Každé hollywoodské studio by rádo mělo svého Jasona Bournea. A u Warner Bros. jej velmi pravděpodobně objevili v Macku Bolanovi. Původně vietnamský veterán, jenž se stal elitním protiteroristickým… (více)

Na Hromnice o pár projektilů více

Na Hromnice o pár projektilů více

03.06.2012

Joemu Carnahanovi se sice nepovedlo rozběhnout úspěšnou sérii s A-Teamem, ale letošním Mezi vlky dokázal, že jako filmař má co říct a ví, jak to říct. Naposledy jsme o něm psali v souvislosti s… (více)

Kdo bude střílet pobudy v ulicích?

Kdo bude střílet pobudy v ulicích?

02.02.2012

Akční klasiku Přání smrti se před několika lety pokoušel remakovat Sylvester Stallone. Má teď ale spoustu jiné práce a o projekt se začal živě zajímat Joe Carnahan (foto). Režisér A-Teamu a survival… (více)

Reklama

Reklama