Reklama

Reklama

Přání smrti

  • USA Death Wish (více)
Trailer 2

Lékař Paul Kersey (Bruce Willis) má všechno, co si jen člověk může přát – zajímavou práci, krásnou rodinu a nádherný domov. S násilím se setkává pouze na operačním sále pohotovosti, kde pracuje jako chirurg. Jednoho dne se však všechno změní. Po brutálním napadáním v jeho vlastním domě, manželka (Elisabeth Shue) umírá a dcera (Camila Morrone) zůstane v nemocnici ležet v kómatu. Hroutí se mu celý svět a policie jen bezmocně krčí rameny, protože podobných případů řeší desítky denně. Poháněný touhou se pomstít, Paul vezme zákon do vlastních rukou a ozbrojený vyráží do ulic, aby nevinným životy zachraňoval a zločincům je bral. Chicago má nového hrdinu, který věří, že spravedlnost ještě existuje. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (412)

choze 

všechny recenze uživatele

Dle očekávání zbytečný remake a průměrný vigilantský thriller na jedno zkouknutí. Carnahan má ve scénáři pár fajn detailů, ale to je vše. Syrovému sedmdesátkovému originálu to nečichá ani k fuseklím a i MÉ DRUHÉ JÁ s Jodie Foster je o level nebo dva zajímavější. A dokážu si představit dlouhou řadu herců, které bych v té roli viděl radši než Willise. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Při první Kerseyho akci mi běhal mráz po zádech. Zase ten starý dobrý revenge thriller, kdy divák hlavnímu hrdinovi bezmezně fandí, aby všechny ty zlý hajzly vystřílel do jednoho. Willis to zahrál perfektně a po letech byla radost sledovat jeho herectví tak, jak sme ho měly všichni rádi. Prolog je sice zbytečně delší a samozřejmě nemá děj takovou sílu jako dřív. Na atmosféru se moc nehraje, vyšetřovatelé prakticky nehrají ve filmu žádnou roli a po Kerseym prakticky nejdou, což je veliká škoda. Celé je to trochu zjednodušené, ale to je bohužel Eli Roth, kdyby to režíroval Carnahan, mohli jsme být ještě úplně někde jinde. Ale i tak jsem se královsky bavil a ta finální řežba v baráku nemá absolutně chybu. Určitě nadhodnotím 4. hvězdičkou, ale Willis si to za tu upřímnou radost při zabíjení zlých hochů zaslouží. Jednoduchý béčko, pohoda na večer.69%. ()

Reklama

Happens 

všechny recenze uživatele

Film dozajista připomene film The Brave One. Akorát emocionální rovina a empatie diváka se zde nedostává na tu úroveň. Možná je to tím, že hrdina je muž, ale na druhou stranu je to Bruce Willis, takže chyba spíš bude ve scénáři / režii. Pomsta muže, jemuž zabijí manželku, je kvalitní téma, které má silný potenciál, ale takto rozpracované to ve výsledku je ploché a příliš naivně lineární. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Paul Kersey tentokrát ne jako architekt ale doktor. Což není na škodu. Bruce Wllis místo Charlese Bronsona je důstojnou náhradou - následovníkem. I když jde o remake, tak o remake zdařilý, přizpůsobený dnešku. Člověk si říká, že v USA je těžko zvolit rovnováhu mezi právem na použití zbraně a regulaci zbraní. Původní přání smrti jsem viděl, ale na hodnocení bych potřeboval reprízu. ČSFD Projekce, která mne překvapila lokací místo Cinestaru Cinema City. Ještě, že ty kina nejsou daleko od sebe. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Cakal som väcsiu blbost a aj napriek tomu, ze som original DEATH WISH (1974) s Charlesom Bronsonom nevidel, film ma bavil, Brucea mam rad a aj ked mi v tejto ulohe doktora tak trosku nesedel, zozral som mu s chutou jeho revenge akciu, v ktorej ho stale rad vidim. Chvilami som myslel na este vaznejsiu dramu s Jodie Foster od rezisera Neila Jordana THE BRAVE ONE - MÉ DRUHÉ JÁ (2007), kde si tiez hlavna hrdinka zobrala spravodlivost do vlastnych ruk po tom, co urobili s jej snubencom a ten film sa mi v tom obdobi velmi pacil. Proste mam slabost na tieto tipy filmov, kde hrdinovia robia to, co robia, pretoze policia alebo sudy zlyhavaju a aj preto mam rad serial DEXTER (2006 - 2013) alebo thriller s Kevinom Baconom od Jamesa Wana DEATH SENTENCE – ROZSUDEK SMRTI (2007). ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • Ako medicínsko-technický poradca sa na filme podieľal Dr. Alan Azuelos. Režisér Eli Roth ho obsadil do malej úlohy lekára, ktorý oznámi Paulovi (Bruce Willis), že jeho manželka je mŕtva. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama