Reklama

Reklama

VOD (1)

Harry Brown (Sir Michael Caine) je řádný občan a bývalý mariňák. Po smrti manželky žije sám v jednom ze stovek bytů na předměstí. Společnost mu dělá jen jeho nejlepší přítel Leonardo (David Bradley). Právě toho ale jednoho dne zavraždí parta místních výtržníků. Harry se rozhodne jednat a naplnit sám svou vlastní představu o spravedlnosti.... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (721)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Neser dědka, juniore. Nebo jednoho krásného dne odloží triedr, jímž šmíruje neuvěřitelně akční dění u místního kaufáče, narazí na olysalou lebeň nedělní rádiovku, řádně utáhne popruhy od plenkáčů, ze šuplete s protetikou vytasí svou opakovačku z první světový a za pás zasune nebezpečně tupou rybičku. A ukáže ti, že tvůj drsnokruťácký výraz při mordování emzáků na plejstejšnu nemá v reálném žití oprávnění. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Harry Brown vs Dirty Harry? Ani za mák. Dirty má charisma na rozdávání, hlášky, drsné pohledy, spousty vystřelených kulek. Brown je tradiční penzista luštící křízovky, sotva se pohybující, šetřící s každým nábojem, aby zbylo na rohlíky z Tesca. Harry Brown je film, popisující britskou mládež v tom nejhorším světle. Dle filmu je horší, než gangy z Comptonu (největší a nejdrsnější ghetto v LA). To se mi moc nezdá, občas je vykreslena až přehnaně drsně. Například jízda na motorce a zastřelení matky s kočárkem, se mi zdálo až moc přitažené za vlasy. Tento panelákový gang, hlídající podchod pod státovkou, jako největší poklad, mi přišel až moc drsný, aby to mohla být pravda. Michael Caine je až moc starý a rozvrzaný, abych uvěřil jeho schopnosti vůbec udržet zbraň v ruce. Mladší herec by sem rozhodně seděl víc. Caine navíc používá jeden a ten samý pohled, takže při smrti svého kamaráda se dočkáme stejné grimasy, jako při radostném popíjení piva. Film není špatným, až na přehnaný konec a zbytečně přehnané teenagery i uvěřitelný. Hezky kontrastuje doživání důchodce, s následným masakrem. Bohužel záporné vlastnosti filmu, popsané výše, mi neumožňují dát více, než 60%. 03.01. 2010 ()

Reklama

Gimp 

všechny recenze uživatele

Michael "nemám s kým hrát šachy a tak budou umírat lidi" Caine sotva usuší slzu a již masakruje britskou gangsterskou špínu a řadí se po boku dalšího důchodce letošního jara, Mela Gibsona, který střílí do kolen zas pro svou dcerku. S Harrym sdílí vojenskou minulost a smysl pro ty správné konzervativní hodnoty. Harry má aspoň nějaký vývoj postavy, která se probírá z úzkýho snu nevšímavosti do svrabu reality. Nejvíc film kulhá v pouliční bitce, moc levný a nerealistický - ve skutečnosti by gangy rozehnali policajti do 3 minut slzákem (gangy neměly masky) nebo by to do nich prostě šili gumovýma projektorama nebo vodou z děla nějakýho transportéru. Ale to vem čert, hlavně že to dobře dopadlo. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Podľa mňa nám robí službu.“ Obávam sa, že veľmi... hm... štandardné. Chcel by som povedať, že Michael Caine to dal, kým režisér a scenárista nie, ale vlastne to nedal ani Caine, ktorého mám rád, ale teraz len stojí v zábere a je skôr Caineom, ktorého si väčšina z nás váži, než že by podával nejaký „extra iný“ výkon. Ostatní sú len do počtu, režisér sa (miestami takmer doslovne) topí v chaotickej noci, takže nevieme, čo sa deje (toto za plus naozaj nepokladám). Záverečná „apokalyptická“ akčná pouličná scéna potom iba potvrdila, že tvorcovia sami nevedeli, o čom chcú rozprávať. Mám rád filmy o pomste. Ale iba ak sú dobré. MUŽA V OHNI pokladám za dobrý revenge movie, detto prvé PRIANIE SMRTI s Bronsonom. HARRY BROWN je však veľmi... hm... štandardný. Zjednodušujúci scenár (je to o „obyčajnej“ pomste, filozofickej otázke „Kde to skončí?“ alebo o tom, že „systém“ nikde na svete nemá šancu ochrániť nevinných?) si tiež nikto z tvorcov zarámovať nedá. Miestami až prehnane pochmúrna snímka chytí tempo raz za 20 minút, kedy Harry Brown chytí odporného mladistvého zlosyna a mučí ho, ale aj tieto scény boli byť tvrdšie. HARRY BROWN je tak len jeden z miliónov filmov kinematografie, kĺžucich po povrchu. Škoda, že má Caine potrebu účinkovať aj v takých (pod)priemerných látkach... ale on ju mal vždy (viď. ČEĽUSTE IV: ODPLATA). ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Pouliční šarvátky trochu moc divoké a mimo realitu, ale ty britské gangy a neurvalá mládež jsou zlo a Barberovi se to v menších pasážích podařilo zachytit vcelku atmosfericky a věrohodně. Neselhává ani Michael Caine, který působí na první pohled přívětivěji, než morous Eastwood, ale buď divákovi sedne jeden, nebo druhý. Ani jedno není špatně. Explicitní a nekompromisní násilí na tom ale baví nejvíc. Kraluje tomu suverénně nejlepší scéna v drogovém doupěti, která je vyloženě mrazivá, dobře nasnímaná a odehraná. Škoda přehnaně charakterní policistky a sentimentu bych dal ještě mín, ale snést se to dalo. Určitě to řeklo to, co to říct chtělo. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (8)

  • Noela Winterse si zahrál britský rapper a skladatel Ben Drew, známý pod pseudonymem Plan B. Často spolupracuje s duem Chase & Status, se kterým se podílel i na soundtracku k tomuto filmu. (bradl3y)
  • Michaela Cainea k filmu už od počiatku výrazne priťahovala podobnosť medzi sebou samým a hlavným hrdinom. Obaja boli vojnovými veteránmi (Brown ako člen námornej pechoty slúžil v Severnom Írsku, Caine zase bojoval v Kórejskej vojne). Navyše Caine kedysi tiež žil v štvrti, v ktorej vo filme žije Brown. (SarumanKo)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Johnny Depp ve třetím Batmanovi...

Johnny Depp ve třetím Batmanovi...

14.09.2008

...a k tomu Colin Farrell v Sherlocku Holmesovi či filmový Duke Nukem... Ano, jsou tu „Fámy, drby, klepy 2“ ;-). Veterán Michael Caine si naplno užívá mediální pozornosti, spojené s úspěchem Temného… (více)

Reklama

Reklama