Reklama

Reklama

V moderním, rodinném a komediálním 3D pojetí klasické pohádky Jonathana Swifta hraje Jack Black (Škola ro(c)ku, King Kong) Lemuela Gullivera, obyčejného chlápka, který třídí poštu v redakci newyorských novin a sní o tom, že z něj bude autor cestopisů. Podfukem se mu podaří přesvědčit editorku Darcy, kterou tajně miluje, aby ho pověřila napsáním článku o Bermudském trojúhelníku. Během výpravy na Bermudy Gulliver ale ztroskotá a dostane se do dosud neobjevené země Liliputánů. Zde je sice nejprve zatčen generálem Edwardem (Chris O’Dowd), ale již brzy se z něj stane všemi obdivovaný a respektovaný obr. Gulliver pomáhá prostému hochovi Horatiovi (Jason Segel) namluvit si princeznu (Emily Blunt) a sám dokáže porazit nepřátelskou armádu Blefusciánů. K tomu přidá několik smyšlených povídaček o tom, jak vymyslel největší vynálezy světa a jak byl ve středu dění těch nejdůležitějších světových událostí a jeho důležitost nabývá vskutku obřích rozměrů. Když ale vyjde najevo skutečná pravda o tom, co je zač, ztratí Gulliver veškerou přízeň, kterou si u Liliputánů vydobyl. Navíc se kvůli němu Liliputáni ocitnou ve velkém nebezpečí, a tak mu nezbývá nic jiného, než nalézt způsob, jak napravit všechny škody, které spáchal. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (526)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Black, hrající po sté svérázného rockera, je obézní Godzilla v šortkách a teniskách, co bojuje s liliputím Megatronem. Slovníkem Anthonyho Burgesse, autora Mechanického pomeranče: „Než znovu lukovat tento físíz, to raději 80 minut bušit gulliverem do zdi…“ Objektivně vzato, Letterman by si zasloužil, aby nad něj nakráčel 150-metrový Jonathan Swift a pochcal ho jak Douglas rybu, ale ten kluk je v tom nevinně. Vždyť dělá komedii v časech, kdy hranice mezi rozšafnou milostí a debilní trapností prakticky neexistuje a já věřím, že cílové publikum (mládež, dobíjející si čipy do školní jídelny) nejen, že zasáhl, ale i dostatečně literárně vzdělal a anglosaské satiriky je už možno v osnovách s klidným srdcem přeskočit.. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Průměrná rodinná podívaná, která sice dopadla o trochu lépe, než naznačovaly příšerné trailery, ale o žádný zázrak se také nejedná. Jack Black se svým stylem humoru už hodně okoukává, příběh za moc nestojí a ostatní herci, vyjma O´Dowda a Segela, si vzali asi taky dovolenou. Naštěstí se sem tam nějaký ten dobrý nápad najde a celé to celkem příjemně uteče, takže se to pro jednou přežít dá a mladšímu publiku se to asi líbit bude. Od Blacka už bych ale očekával trochu jinou hereckou kreaci a hlavně lepší film.50% ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Moc teda nechapu to nizky hodnoceni, jasne, je to pitomost, ale nic jinyho jsem ani necekal. Znamej pribeh v modernim pojeti a mix mezi dobytkarskou komedii a trikovym filmem. Takze se furt neco deje, neustale nejaky trikovy zabery, ktery misty dost hnusne haprujou a v tom vsem par sympatickejch hercu. Skvelej zaporak O'Dowd, Segel trochu vykradajici Kámoše k pohledání no a samozrejme Jack Black, na kterym to stoji a ten si to vylozene uziva, zadna dobytkarna mu neni cizi a prihodi i hudebni cislo. Ve vysledku naprosto neurazejici a pohodova komedie, ktera na tech 90 minut skvele zabavi. ()

oondra 

všechny recenze uživatele

Zprznění literatury, aneb jak se opravdu nemá dělat filmová adaptace klasického literárního díla. A k tomu Jack Black ve své klasické roli, kterou by dokázal zahrát každý amatérský herec. Nevím jak někdo mohl udělat takhle naprosto odfláklé triky, to už to měli raději nechat udělat nějakého studenta grafické školy a zase by líp udělali. Z hereckých výkonů, které mě taktéž nikterak nenatchly bych vyzdvihnul jen Chrise O' Dowda (generál Edward), který mě alespoň trochu pobavil. ()

D.Moore odpad!

všechny recenze uživatele

Občas se mi stane, že film, na který se dívám, je tak neskutečně blbý a odpudivý až hnisající, že mi je fuk nejen to, co se v něm stane a jak dopadne, ale i to, jestli ho vůbec zvládnu sledovat až do konce. U Gulliverových cest jsem to nedokázal, po půlhodině jsem usnul v dost křečovité poloze, vzbudil jsem se při závěrečných titulcích... A vůbec mi to nevadilo. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (20)

  • Snímek byl do kin distribuován pod krycím názvem Little Trip. (KucC)
  • Postavy Dan (T.J. Miller) a Jinks (James Corden) byly pojmenovány podle producenta snímku Dana Jinkse. (oje)

Reklama

Reklama