Reklama

Reklama

V moderním, rodinném a komediálním 3D pojetí klasické pohádky Jonathana Swifta hraje Jack Black (Škola ro(c)ku, King Kong) Lemuela Gullivera, obyčejného chlápka, který třídí poštu v redakci newyorských novin a sní o tom, že z něj bude autor cestopisů. Podfukem se mu podaří přesvědčit editorku Darcy, kterou tajně miluje, aby ho pověřila napsáním článku o Bermudském trojúhelníku. Během výpravy na Bermudy Gulliver ale ztroskotá a dostane se do dosud neobjevené země Liliputánů. Zde je sice nejprve zatčen generálem Edwardem (Chris O’Dowd), ale již brzy se z něj stane všemi obdivovaný a respektovaný obr. Gulliver pomáhá prostému hochovi Horatiovi (Jason Segel) namluvit si princeznu (Emily Blunt) a sám dokáže porazit nepřátelskou armádu Blefusciánů. K tomu přidá několik smyšlených povídaček o tom, jak vymyslel největší vynálezy světa a jak byl ve středu dění těch nejdůležitějších světových událostí a jeho důležitost nabývá vskutku obřích rozměrů. Když ale vyjde najevo skutečná pravda o tom, co je zač, ztratí Gulliver veškerou přízeň, kterou si u Liliputánů vydobyl. Navíc se kvůli němu Liliputáni ocitnou ve velkém nebezpečí, a tak mu nezbývá nic jiného, než nalézt způsob, jak napravit všechny škody, které spáchal. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (526)

Larky 

všechny recenze uživatele

Nejtvrdší vzorek hulili tvůrci Tureckých hvězdných válek v roce 1982 a protože ten rok byla slušná úroda, rozhodli se, že archivují něco i dalším generacím.Čas od času se stane, že se archiv otevře a něco málo se nabije do skla (špeky se nebalí, protože pak by toho z archivu rychle ubývalo), udělá se pohodová atmosféra, skleněnka koluje a všichni přítomní se smějou i největším kravinám a napadají je věci, které jsou za hranicemi lidského vkusu a logiky.Tuto proceduru zřejmě absolvoval i tým kolem Roba Lettermana, jinak si totiž nedokážu vysvětlit, jak mohlo někoho napadnout (a poté ještě nepochopitelněji...i ztvárnit) tuto dementní (ne)komedii.Gulliver's Travels nejsou vtipným filmem, spíš dosti trapným, se spoustou totálně WTF scén (Jack Black močící na hořící palác v zemi Lilliputů...cože?), s logikou, která si udělala hodně dlouhou a dalekou dovolenou (během chvíle lilliputy postavený luxusní byt v lidské velikosti...cože kurva?) a tupým scénářem psaným 4 letým dítětem scénáristy.Zkomedializování klasických pohádek se nebráním, ale nesmí to být za cenu nelogičností a scén, které jdou za hranice absurdity.Gulliver's Travels jsou zklamání a s tím, že mám rád Jacka Blacka jsou pro mě zklamáním dvojnásobným - lepší 1*. ()

MartinezZ odpad!

všechny recenze uživatele

11.2.2011 ~ Fekální umělec. Kde se Jack Black objeví, tam se hovno zazelená. A jak nejlépe pošpinit Gulliverovy cesty, než obsazením Jacka Blacka do této humusální parodie. ~ Jestli vám připadá vtipná bečka sádla, smradlavý fusekle, holý prdele, samoúčelné parodie moderního světa, pomočování lidí apod., bude se vám tahle sračka líbit. Pokud jste na poněkud jiný humor, vyhněte se modernímu Gulliverovi obloukem. V hlavních rolích se tu pro mě sešli tři nesympatičtí herci, tedy hlavně Jack Black a Emily Blunt (mě to děvče prostě nesedí). ~ Jack je poslíček z podatelny, nemá žádné ambice a v podatelně hnije. Ovšem líbí se mu jedna redaktorka a tak, aby ji zaujal, splácá doma nějaký článek o své fiktivní cestě kamsi. Díky tomu od ní dostane možnost prozkoumat záhadu Bermudského trojúhelníku. Jack vyjede, sám na moře, zastihne to tajfun-tornádo-cyklon-vichřice, prostě nějaká živelná pitomost, a probouzí se svázán mnoha mrňavými lidičkami. ~ Nejdříve ho mají za zrůdu, pak jim ale pomůže, získává si sympatie princezny Emily Blunt, čímž nasere generála, co je s ní zasnoubený, do toho se začíná prdět sousední království, co furt chce válku a redaktorka zjišťuje, že původní Jackův článek je okopírovaný. Vydává se za ním a končí tamtéž. ~ Nestojí to ani za ty smradlavý fusekle. ()

Reklama

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Gulliverovy cesty byly u hodně lidí dost očekávaným filmem a podle hodnocení to vypadá, že jde o zklamání. Já jsem žádný zázrak nečekal a dostal jsem co jsem očekával. Chvílemi jsem se zasmál, herecké obsazení bylo OK (hlavně Emily Blunt byla ve filmu vysloveně krásná) a našla by se tu i myšlenka takže 5/10. ()

oondra 

všechny recenze uživatele

Zprznění literatury, aneb jak se opravdu nemá dělat filmová adaptace klasického literárního díla. A k tomu Jack Black ve své klasické roli, kterou by dokázal zahrát každý amatérský herec. Nevím jak někdo mohl udělat takhle naprosto odfláklé triky, to už to měli raději nechat udělat nějakého studenta grafické školy a zase by líp udělali. Z hereckých výkonů, které mě taktéž nikterak nenatchly bych vyzdvihnul jen Chrise O' Dowda (generál Edward), který mě alespoň trochu pobavil. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na tuhle Gulliverovu cestu jsem se vysloveně těšil. Nešlo se netěšit. Jack Black v hlavní roli, Jason Segal, Emily Blunt, Amanda Peet a Chris O´Dowd ve vedlejších. Dokonce to i vcelku příjemně fungovalo...jenže. Jack Black se do role tak položil, že vlastně zase ztvárnil sám sebe. Obyčejnýho, posmutnělýho chlapíka, kterýho rozveselí hlavně pekelnej hard rock. To pak způsobí, že film má jeden z nejdebilnějších konců, a co víc, objevuje se v něm muzika, která mi do příběhu absolutně nesedí. Proti Jackovi nic nemám, ale tady to s tím zaníceným fanouškem rocku trošku přehnal. Může se s tím vyřádit ve Škole Ro(c)ku nebo filmu o jeho kapele Tenacious D, ale ne v příběhu, který se sám z podstaty s takovým nápadem nedokáže spojit. Jinak by to ale bylo fajn. Všichni ostatní ve vedlejších rolích totiž byly víc než jenom super. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (20)

  • Princezně (Emily Blunt) se po scéně, kdy Gulliver (Jack Black) přemůže robota, se v jednotlivých scénách mění šaty. (KucC)
  • Emily Blunt sa v jednom z rozhovorov priznala, že postava princeznej bola zatiaľ "najdievčenskejšia" rola v jej kariére. (Fabrinka)
  • Na celosvětovou premiéru v Los Angeles si Jack Black (Lemuel Gulliver) vzal tričko s nápisem: „I see small people,“ což je odkaz na hlášku z filmu Šestý smysl z roku 1999 (v originále: „I see dead people“). (Varan)

Reklama

Reklama