Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Z bývalého vrchního inspektora Dreyfuse (Herbert Lom), kterého Clouseauovy (Peter Sellers) eskapády přivedly do blázince, se stane král zločinu. Unese vynálezce ničivé zbraně a hrozí celému světu zkázou, pokud nebude splněn jeho jediný požadavek – Clouseauova smrt! Pronásledovaný Clouseau je tak nucen střídat jeden nápadný (ale legrační) převlek za druhým. Ze spárů ďábelského Dreyfuse jej vytrhne sovětská špionka Olga (Lesley-Anne Downová), která se do komisaře zamiluje a ze všech sil se ho snaží ochránit. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (246)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Dalsi perfektni dil o Clouseauovi, kterej se radi mezi ty nejlepsi. Dreyfus tady uz definitivne zmagoril a stal se hlavnim zaporakem, takze se celej film toci kolem Clouseaua a Dreyfuse, coz je fajn, akorat obcas maj nektere postavy zbytecne moc prostoru na ukor Sellerse. Sellers je tu jako vzdy dokonalej, navic v souboji s Catoem uz pouziva tyce a ma tu asi nejuchylnejsi masku, dentistu. A dojde i na nekolik vcelku slusne zvladnutejch trikovejch zaberu. Dalsi skvela komedie. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Pomyslná koruna všech Růžových panterů, která už asi nenalezne důstojnějšího dědice. Gagy neberou konce, a přestože jsou mezi nimi některé, jejichž účinek výrazně opadá už při druhé projekci, plnohodnotně je kompenzuje celá řada momentů, jejichž genialita naopak neopadne snad nikdy - především úvodní konfrontace s Katoem patří k mým nejoblíbenějším komediálním scénám vůbec. Viděno serióznější optikou je to sice hrozná kravina, ale to ke Clouseaovi už prostě patří... 85% ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Pohodená stará obálka, ktorá prežila strastiplnú cestu k adresátovi, tvorí ostrú hranicu medzi manželkou, ktorá v nej vidí neporiadok a manželom-filatelistom, pre ktorého je pokladom ťažko vyčísliteľnej ceny. Nazýva sa to cena záľuby. Séria filmov s inšpektorom Clousseauom, bondovky a vinnetuovky sú ako tá obálka a tiež tak nejako rozdeľujú ich divákov. Ja nie som fanúšik pinkpanteroviek, aj keď pripúšťam, že som sa na nich pred mnohými rokmi veľmi dobre zabával. I keď vtedy nebolo ťažké víťaziť nad sovietskymi vojnovými filmami, ani nad drámami zo života družstevníkov. Je zrejmé, že 99 % z hodnotených filmov už viackrát neuvidím, takže by nebolo korektné zahŕňať do hodnotenia nostalgické spomienky. Preto iba tri hviezdičky. Z toho najmenej jednu za záverečný boj s oblečením pri vyzliekacej scéne. ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější Růžový panter, i když je miluju úplně všechny. Umím ho fakt nazpaměť. Vlastním notně ojetou videokazetu s původním nesmrtelným dabingem Rudolfa Hrušínského, který se s tím novým nedá srovnat a je ještě lepší než originál. A taky je to asi jediný opravdu hlasitý smích - nebo spíš šílený chechtot - pana Hrušínského, co znám. A já se chechtám taky: při bitce s Katem, při scéně s hrbem, při vyšetřování v domě ubohého profesora Fassbendera, na slavnostech piva, při dobývání hradu a hlavně při trhání zubu, teda vlastně pořád. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Zajímavá a bláznivá detektivní parodie, která pobaví, ale tento druh zemitého humoru občas sklouzává do opakování sebe sama a trapnosti. Idiot a narcis šéfinspektor Jacques Clouseau (dobrý Peter Sellers) je pohromou pro všechny okolo i pro sebe samotného. Ovšem vyloženým prokletím je pro bývalého šéfinspektora Charlese Dreyfuse (dobrý Herbert Lom), který se z psychiatrické léčebny dává na svou misi: odstranění své noční můry z povrchu zemského. Dreyfus má zbraň a tak se celý svět vydává na hon na nešiku, který všude kolem sebe šíří zkázu a pohromu. A Clouseau nejen odráží všechny útoky, ale také likviduje světovou hrozbu. Z dalších rolí: ruská agentka Olga (půvabná Lesley-Anne Down), která se do svého cíle zamiluje, Clouseauův všehoschopný osobní sluha Cato Fong (Burt Kwouk), ředitel Scotland Yardu Alec Drummond (Colin Blakely), který na vlastní kůži zažívá Clouseauvské ničení všeho, vrchní inspektor Scotlad Yardu Quinlan (Leonard Rossiter), a profesor Hugo Fassbender (Richard Vernon), autor strašlivé zbraně, se svojí dcerou Margo (Briony McRoberts). Film rozhodně pobaví, ale proč to neustálé opakování stejných typů vtipů? Působí to pak až trochu trapně. Animace je samozřejmě opět vynikající. A Clouseau opět slaví své velkolepé vítězství. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (7)

  • V původním českém dabingu filmu se z ruské vražedkyně Olgy (Lesley-Anne Down) stala vyslankyně mafie. (L_O_U_S)
  • První film, který má Růžového pantera v názvu, přestože se v něm neobjeví. (Kulmon)

Reklama

Reklama