Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šéf inspektor Jacques Clouseau zašel do obchodu profesora Ballse, aby si vyzkoušel nový převlek. Clouseau je z převleku nadšený, ale do obchodu jej sledovali zabijáci vyslaní mafií, aby Clouseaua zlikvidovali, neboť Clouseau ohrožuje chystanou akci v hodnotě mnoha miliónů dolarů. Obchod profesora Ballse vybouchne, ale inspektor Clouseau přežije. Mafiáni najmou čínského zabijáka, kterému se také nepodaří Clouseaua zabít a tak hlava francouzské mafiánské větve Philipe Douvier vláká inspektora do pasti. Než se stačí inspektor Clouseau chytit do nastražené pasti je přepaden známým zločincem Claudem Russoem, který vezme Clouseauvi auto i oblečení a nechá mu jen své ženské šaty, v nichž inspektora přepadl. Inspektorovo auto, s Russoem za volantem, je o pár set metrů dál rozstříleno a při nárazu do sloupu vybouchne. Všichni jsou přesvědčeni, že v autě zahynul inspektor Clouseau a zprávy o jeho smrti se šíří velmi rychle i do zařízení pro duševně nemocné, kde je hospitalizován inspektor Charles Dreyfus. Dreyfus skončil v ústavu právě kvůli Clouseauovi a díky jeho smrti se cítí dobře a může vrátit zpět k policii, aby našel vrahy inspektora Clouseaua... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (145)

Colonist 

všechny recenze uživatele

Pomstít se nám nechtěl Panter, ale Blake Edwards. Po výborném, možná dokonce nejlepším RP znovu zasahuje, nám předhodil toto. Z počátečního krimikomediálního tématu se v Honkongu stává obyčejná fraška. Vtipné momenty se zde pořád ještě najdou, ale některé scény se už opakují (viz scéna s bombou ne nepodobná té z Návratu RP). Tímto dílem se ukázalo, že Blake Edwards chce poslat tuto sérii do kytek, což se mu nakonec (naštěstí už bez Sellerse, to by si nezasloužil) povedlo. Původně jsem chtěl dát ještě menší hodnocení, ale je to Clouseau a navíc poslední regulérní Panter se Sellersem. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

I pátý díl má kvalitou blíže trojce a čtyřce, než prvním dvěma ze série. Nepochybně i tady je moje hodnocení ovlivněno dabingem (Filmové studio Barrandov, Dabing pro ČST Praha, 1986), a přestože z těch původních dabingů poprvé Herberta Loma nenamluvil Rudolf Hrušínský ale Soběslav Sejk, také zásluhou skvělého Eduard Cupáka v záporné roli i tenhle film stojí za to. Začátek s blázincem a záměnou je ovšem lepší než blázinec v Hong Kongu. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že by v Pomstě Růžového pantera šla laťka humoru nějak výrazně dolů, spíše naopak. Tenhle film mi připadá ještě lepší než třetí díl "Návrat". Všechno důležité je na svém místě, navíc Clouseau tady používá převleky, ve kterých ho miluji nejvíce (obzvlášť jako Číňan a vypasený Kmotr nemá chybu) a seznámíme se i s jejich výrobcem, už-zase-vrchní inspektor Dreyfus pronese senzační smuteční řeč, Cato toho v Hongkongu zničí více než samotný inspektor, půvab Dyan Cannon nelze přehlédnout a Henryho Manciniho obzvlášť během finále přeslechnout. Škoda, že je tenhle Panter poslední, kterého se Sellers dožil. Následující rýžovačku na peníze si mohl Blake Edwards odpustit. ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Nemyslím, že by poslední z dílů natočených za Sellersova života nějak zvlášť zaostával za staršími Pantery – co se slevilo z počtu gagů za vteřinu, to přibylo na kmotrovské atmosféře a pro mě i na úrovni humoru (o moc víc mě pobaví, když holub na čepici při předávání medaile jen tvrdošíjně sedí, než kdyby Clouseaua ještě pokálel, na což by v předchozích filmech nepochybně došlo). Leč k tomuto pokračování už nemám tak osobní vztah jako k předchozímu, takže čtvrtá * se tentokrát nekoná. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Väčšina seriálov končí o niečo neskôr, ako by skončiť mala. A filmy s inšpektorom Couseauom trpia rovnakým nedostatkom. Pre mňa osobne ešte väčším, pretože som nepociťoval spokojnosť ani pri prvých častiach. A čo sa týka hviezdičiek, je to vlastne jedno, či má film jednu alebo dve. Podstatné je, že podľa môjho názoru nemal byť nakrútený, aby nekazil vkus filmových divákov v dobe, keď je ich vkus ešte tvárny. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (7)

  • Plánoval se i šestý díl Romance růžového pantera. Kvůli smrti Petra Sellerse (Clouseau) ale nikdy nevznikl. (Pierre)
  • Několik hlášek z filmu je použito na začátcích vybraných skladeb z alba "Na eXX" od Tří sester. (puchal)
  • Přestože se komisař Dreyfus (Herbert Lom) stal v předešlém díle série Růžový panter znovu zasahuje (1976) obětí laseru, kdy po jeho zásahu zmizel, objevuje se v Pomstě růžového pantera bez jakéhokoliv vysvětlení živ a zdráv. (doktofaust)

Reklama

Reklama