Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šéf inspektor Jacques Clouseau zašel do obchodu profesora Ballse, aby si vyzkoušel nový převlek. Clouseau je z převleku nadšený, ale do obchodu jej sledovali zabijáci vyslaní mafií, aby Clouseaua zlikvidovali, neboť Clouseau ohrožuje chystanou akci v hodnotě mnoha miliónů dolarů. Obchod profesora Ballse vybouchne, ale inspektor Clouseau přežije. Mafiáni najmou čínského zabijáka, kterému se také nepodaří Clouseaua zabít a tak hlava francouzské mafiánské větve Philipe Douvier vláká inspektora do pasti. Než se stačí inspektor Clouseau chytit do nastražené pasti je přepaden známým zločincem Claudem Russoem, který vezme Clouseauvi auto i oblečení a nechá mu jen své ženské šaty, v nichž inspektora přepadl. Inspektorovo auto, s Russoem za volantem, je o pár set metrů dál rozstříleno a při nárazu do sloupu vybouchne. Všichni jsou přesvědčeni, že v autě zahynul inspektor Clouseau a zprávy o jeho smrti se šíří velmi rychle i do zařízení pro duševně nemocné, kde je hospitalizován inspektor Charles Dreyfus. Dreyfus skončil v ústavu právě kvůli Clouseauovi a díky jeho smrti se cítí dobře a může vrátit zpět k policii, aby našel vrahy inspektora Clouseaua... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (147)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Takže poslední regulérní panteří film. Bohužel již nedosahuje kvalit předchozích snímků. Film je místy spíš krimi než komedie a některé komediální výstupy jsou už trochu trapné a podbízivé. Fanoušek panteří série je sice potěšen z návratu Dreyfuse, ale zároveň si uvědomí, že to tvůrci snímku zas tak moc nedomysleli, když ho v předchozím díle pohřbili (resp. že ho v tomto oživili). Sellers i Lom jsou naprosto bezchybní; to se bohužel už nedá říct o Kwoukovi, který je (nejen) s těmi brýlemi spíš trapný. Na co však určitě nezapomenete, je Sellersův Kmotr a také pohřební/smuteční proslov Dreyfuse (u toho jsem až brečel smíchy ;-)). No, takže abych to shrnul-pořád je to nadprůměrná zábava, musím ale s těžkým srdcem snížit hodnocení z 5* na 4* (když jsem byl mladší, bavil jsem se víc). Cato: "Stejně teď musím podnik zavřít, když jste zase naživu." Clouseau: "Ano, ano, za normálních okolností bys to samozřejmě musel udělat, ale co se děje teď, normální není. Někdo se mě pokusil zabít!" Cato: "Ale to je normální." ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Poslední dobrý film této série. I tento díl je ukrutně vtipný a nadprůměrný, to úpně nejlepší už ale skončilo minulým dílem. Clouseauovy převleky jsou tady nejlepší ze všech, je tu hromada výborných momentů, Kato tu opět válí a samozřejmě nesmí chybět Dreyffus. Prostě tu opět jsou všechny postavy z minulých dílů, aby se sešli na poslední nadprůměrné filmové jízdě. ()

Reklama

LencaN 

všechny recenze uživatele

5. díl je pro mě zatím nejznámějším, bitky s Katem jsou taky už hodně provařené, dohromady je Pomsta RP kvalitou hned za čtyřkou. Tady už jsem se smála opravdu hodně, sice ty příhody jsou pořád stejné nebo alespoň podobné, Clouseau někam padá, neco se na něj zřítí, náhodou uhne smrtící kulce, vybuchne před ním bomba, ale on má jen potrhané oblečení, atd., ale bavilo mě to. Navíc jsem si pořád říkala "to je ale b*bec" :D Což svědčí o Sellersových hereckých dovednostech. A taky mě napadají slova "chudák Dreyfus, kolik toho bude muset ještě vydržet" až jsem chvílemi fandila spíš jemu než Clouseaovi. ()

rsimonyi 

všechny recenze uživatele

Pomsta je stále dobrý film, sice už nedosahuje špičkové kvality předchozích dvou dílů, ale stále je to výborná zábava. Closeau v ženském přestrojení a Dreyfus na pohřbu, to jsou opět nezapomenutelné scény. Nudný je začátek, ale jakmile se objeví Closeau, tak se rozjíždí série vtipných scén. Velká škoda že po tomto díle Peter Sellers tak mladý zemřel, prý měl již napsaný výborný scénář k šestému panterovi, ale realizace se již nedočkal. Věčná to škoda. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tak tohle měl být, podle mých nezřetelných vzpomínek, vrchol celé "clouseauovské" série. Ale scény, které mi coby klukovi způsobovaly záchvaty hysterického chechotu (třeba Mr. Chong z Hongkongu, Stříbrný sršeň, Clouseau zjevující se Dreyfusovi, Keito v poloslepeckých brejlích), mě dnes už přimějí spíš jen k nostalgickému úsměvu. Ale zase musím ocenit na "clouseauovku" nadstandardní akčnost i kaskadérské kousky v hongkongském finále. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (7)

  • Několik hlášek z filmu je použito na začátcích vybraných skladeb z alba "Na eXX" od Tří sester. (puchal)
  • Během natáčení v Hong Kongu spatřil policista Burta Kwouka (Kato), jak krade skútr, a zatkl ho. Trvalo několik hodin přesvědčit jej, že to bylo pouze v rámci natáčení. (Kulmon)
  • Vozidlo "Stříbrný sršeň" je ve skutečnosti pozměněný Citroën 2CV. (Terva)

Reklama

Reklama