Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třicet let poté, co diváky uchvátil původní film, se Krotitelé duchů vracejí, aby se ve zcela nové podobě představili současné divácké generaci. Režisér Paul Feig kombinuje známé prvky boje s nadpřirozenými bytostmi, díky kterým byla původní filmová série tak oblíbená, s novým hereckým týmem, složeným z těch nejlepších komediálních herců současnosti. Připravte se na letní podívanou, během které společně zachrání svět! (Falcon)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (610)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Nebýt pár docela vážných nedostatků a vyloženě likvidační postavy Holtzmanové, která celý film poslala svým působením naprosto do prdele, bylo by to i koukatelné pokračování nezapomenutelné legendy. Těžko říci, zda Kate hrála až tak blbě, nebo byla takto fatálně napsána její nesnesitelná postava a režisér se rozhodl diváka umlátit svým neumem. To už se nedozvíme. Bohužel, tento film je příkladem toho, jak oprášená kvalitní značka, zakopávající v každém druhém záběru o své stvořitele, nutně nezaručuje úspěch. I přesto však musím říci, že to vcelku nebylo ani tak špatné, vlastně až překvapivě, a čekal jsem větší průser, když tam hraje i to nakynuté komediální herecké nemehlo. 45% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jak to, že to v češtině nemá také správně feministický název Krotitelky duchů? Kurňa, takhle ten krásný, nový svět nevybudujeme, soudružky! Ale k filmu. Ano, ano, kdybych vzal s kamarády na škole v době naší puberty kameru (a měli bychom zručného trikaře) a chtěli natočit jakýsi amatérský fan snímek plný našeho pubertálního humoru, vypadalo by to asi takto. Samozřejmě v tom fuj, fuj mužském provedení. Docela se divím, že jakýkoliv chlap se na tomto filmu chtěl dobrovolně podílet producentsky, herecky (camea původních Krotitelů je největší WTF filmu) a vůbec jakkoliv. Tohle prostě je ňu ňu blogýsek zamindrákovaných čtyřicítek, které ale stále mají duši rebelské puberťačky (a stále ty pubertální hi hi vtipy, nejčastěji na chlapy, 4 % a rozkrok). Už jen úvodní scéna, kde se hlavní hrdinka, aspirantka na prestižní vědecké místo, chová jako debil stižený těžkou méněcenností a patologickou nerozhodností, ale měl bych jí fandit, je hodně přes čáru. Ale s tou boubelkou to také moc vychytané není, přitom jiný film, kde za drsného tajného agenta musí boubelka zaskočit, měl tu postavu docela uvěřitelně napsanou. Říkal jsem si v té chvíli, že chybí jen černoška... a bum ho, ani jsem nemusel dlouho čekat. A vůbec jsem nepobral postavu Kevina, pořád jsem čekal, že je třeba společník toho zlouna, ale prostě to nemělo žádnou pointu. ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Původní Krotitele duchů jsem neviděl, takže nemohu srovnávat. Ale tato verze mi přišla docela dobrá a zábavná. Zhlédl jsem prodlouženou verzi, která má 134 minut a ani na chvíli jsem se nenudil. Takže za mě dobrý film. Samozřejmě nějaké chyby tam najdeme, například postava Chrise Hemswortha mi přišla trapná a vůbec v tom filmu nemusela být. Divím se, že Chris takovou roli přijal. A scéna, kdy tančí na ulici s policisty se mi také moc nelíbila. Ale jinak povedený film. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Ghostbusters nie je v žiadnom prípade trapas a vlna prehnanej nenávisti je absolútne neoprávnená. Hlavne v sezóne, kde sklamáva jeden očakávaný projekt za druhým. Pri spomienkach na Warcraft, Tarzana alebo Singerovu Apokalypsu by som sa dokonca odvážil označiť tento projekt za príjemne prekvapenie. Pre niekoho môže ísť o svätokrádež, no ak sa vám podarí na dve hodinky zabudnúť, že v 80. rokoch minulého storočia vznikol jeden vynikajúci film s nadpriemerným pokračovaním, môžete sa celkom slušne zabaviť pri jednom priemernom aj keď úplne zbytočnom produkte továrne na sny ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Barevňoučký reboot, kvůli kterému by se Gozerův sluha Zuul ani neobtěžoval vylézt z ledničky.. Vtipy to tam sází v mnohem větší kadenci než Reitmanův originál, jenže těch povedených bylo méně než břišních destiček přitroublého sekretáře (význam možný i jako kus nábytku) Hemswortha. Nenávist na sociálních sítích vyvolaná už trailery byla možná přehnaná, ale to je i názor, že za ní stojí misogynie a anti-feminismus. Tohle je prostě jen špatný film.. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (20)

  • Celosvětová premiéra proběhla 9. července 2016 v Hollywoodu. (Varan)
  • Když jsou krotitelky naoko zatčeny a vyvedeny z hotelu, je zmíněna kniha „Jíst, meditovat, milovat“ od Elizabeth Gilbert. (Duoscop)

Související novinky

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

06.12.2022

Snímek Krotitelé duchů: Odkaz z loňského roku slavil u fanoušků série úspěch. Režisérovi Jasonu Reitmanovi se v něm podařilo představit nové postavy a navodit silnou dávku nostalgie k originálu. S… (více)

Sigourney Weaver zpátky v Krotitelích

Sigourney Weaver zpátky v Krotitelích

08.06.2019

Režisér Jason Reitman (Lítám v tom), syn Ivana Reitmana (Krotitelé duchů I, II), už nějakou dobu kutí pokračování ke kultovní sérii svého táty. To má ignorovat ženský reboot z roku 2016 a místo toho… (více)

Hrdina Uncharted shání parťáka

Hrdina Uncharted shání parťáka

30.03.2019

Herec Tom Holland (Spider-Man: Daleko od domova) má momentálně plné ruce práce s tím, aby neprozradil žádný důležitý spoiler ohledně blížících se Avengers: Endgame, už brzy ho ale čeká natáčení… (více)

Třetí Krotitelé duchů nabírají obsazení

Třetí Krotitelé duchů nabírají obsazení

03.03.2019

Pokud jste to prošvihli, Jason Reitman (Juno, Lítám v tom), syn Ivana Reitmana, režiséra původních Krotitelů duchů, chystá pokračování, které bude filmově navazovat na druhý díl a v podstatě tak… (více)

Reklama

Reklama