Reklama

Reklama

Méďa Béďa je legendárním obyvatelem Želéstonského národního parku. Statný medvěd se celé dny baví tím, že okrádá turisty o svačiny, a nyní si stanovil nový úkol. Svého mladšího kamaráda Boo Booa se rozhodl naučit, jak se zmocnit piknikových košů plných lahůdek. Na Béďovo úřadování nezabírá ani neustálé přesvědčování správce parku Smithe, aby se populární medvídek choval k návštěvníkům slušně. Jednoho dne přijíždí do parku milovnice přírody Rachel, která chce o Béďovi, jeho vynalézavosti i schopnosti mluvit natočit dokument. Nikdo ale netuší, že místní starosta Brown má s parkem zcela jiné plány - hodlá ho totiž zavřít, vykácet a pozemky draze prodat. Vydělané peníze chce využít k zaplacení své kampaně a neúspěch akce na záchranu parku chce svést právě na Méďu Béďu... (TV Nova)

(více)

Videa (7)

Trailer 3

Recenze (268)

campix 

všechny recenze uživatele

V dnešní záplavě dětských filmů a animáků nemá moc Méďa Béďa šanci, teda spíše jeho nová z poloviny hraná a z poloviny animovaná reinkarnace. Abych to v krátkosti shrnul, tak neznámý herci mě nepřesvědčili o svých kvalitách ( Anna Faris vyloženě zklamal, především kvůli ní jsem na film koukal), dále pak dávno překonaná animace, chatrné dialogy a neoriginální příběh. Prostě kravina. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Film se ke mně dostal krkolomným způsobem zahrnujícím kamarádovu tchyni ignorující rozdíl mezi Bluray a DVD, co chtěla vnučkám pořídit pohádku. Byl jsem napružený předem, protože původní klasický Méďa Béďa z r. 1964 byl jeden ze zásadních filmů mého dětství (ne že bych byl takový stařík, za mého dětství o nějaké ty roky později šel nějak záhadně v kině a rodiče mě po prvotním úspěchu na něj vzali ještě několikrát). Během sledování moje předpojatost zmizela, film pro malé děti je to povedený, je přiměřeně vtipný, s docela pěknou stavbou příběhu. Klad je v mých očích Cavanagh, tomu rangera věřím. Zbytek je digitální a trochu nekomentovatelný, ale na druhou stranu proč ne. Samozřejmě sympaťák želva potěšila :) ()

Reklama

tommy187 

všechny recenze uživatele

Medveď Yogi je zaujímavým filmom, ktorý prišiel do kín. Človeka príjemne pobaví, možno sa aj pousmeje, uvoľní sa. "Herecké" výkony boli výborné, námet bol originálny, réžia bola v podstate výborná ... No zároveň film človeka neuspokojí natoľko, aby mohol vravieť o umeleckom diele. Niektoré veci v tomto filme mi pripadali ako nejaké sci-fi, niektoré scénky boli zbytočne prehnané ... No mňa film nesklamal, celkom slušne som sa bavil a preto ***. Myslím, že presne to si tento film zaslúži. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Méďa Béďa je dalším z řady filmů, který se vedle Scoobyho a Šmoulů (které jsem naštěstí neviděl) snažil procpat z čistě animované verze do té spíše hrané. Výsledkem je podprůměrný a rádoby vtipný rodinný film, který je založený na trapných scénách a přihlouplých hereckých výkonech, přičemž má člověk během sledování pocit, že mu pomalu klesá IQ na hranici pokojové teploty. Jediné, co by snad stálo za pozitivní zmínku, je pěkná příroda a slušně udělaný Béďa a Bubu. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Dobrodružstvá Yogiho a jeho priateľov sa mi vždy páčili a v podstate so mnou vyrastajú od detstva. Medvedík Yogi bola vydarená kreslená rozprávka, ktorá bežala v kinách kedysi na počiatku 70-tych rokov, preto som bol zvedavý na kombináciu počitačovej animácie so živými hercami v novej verzii. Treba priznať, že lepšie herecké výkony predviedla technika, lebo skutoční herci sa chovali na úrovni 5-ročného dieťaťa. Ich streštenosť a neustále pokusy o grotesknosť je veľkým záporom filmu a oceniť to budú vedieť len deti, pre ktoré je rozprávka predovšetkým určená. Našťastie Yogiho nový príbeh ide rýchlym tempom a neustále sa čosi deje, takže dospelým rýchlo utečie čas a čo je najhlavnejšie - nebudú mať pocit úplne strateného času. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo převážně na Novém Zélandu. (Terva)
  • Keď pomocný správca parku pripúta Yogiho k stromu, v každom zábere si môžeme všimnúť pripútanú inú labu. (Johnny.ARN)
  • Film byl nominován na cenu Teen Choice za nejlepší animaci. (Terva)

Reklama

Reklama