Reklama

Reklama

VOD (1)

Donucen vylézt ze svého suterénního pokoje kvůli pochůzkám pro svou matku, flákač Jeff možná objeví svůj osud, když celý den doprovází svého bratra, který tajně sleduje svou ženu, aby zjistil jestli ho nepodvádí... Bratři-režiséři Jay a Mark Duplassovi zkoumají v této komedii osud a rodinné vztahy. Jason Segel si zahrál hlavní roli absolutního flákače, který stále žije se svou matkou. Drtivou většinu svého času stráví kouřením trávy a vysvětlováním, že čeká až pochopí svůj vlastní osud, přičemž jako modelový příklad uvádí film Znamení. Jeho bratr Pat (Ed Helms) se živí jako prodejce a momentálně prožívá krizi středního věku a navzdory námitkám své ženy (Judy Greerová) si pořídil zbrusu nový sporťák. Jednoho dne Jeff zvedne telefon a hlas na druhém konci chce mluvit s Kevinem. Zhulenec Jeff to okamžitě považuje za znamení, na které tak dlouho čekal. V průběhu dne si bratři vyřídí všechny nevyřešené problémy, které spolu mají a jejich ztrápená matka (Susan Sarandonová) možná najde poprvé od smrti svého muže lásku. (HBO Europe)

(více)

Videa (13)

Trailer

Recenze (142)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Jeff (Jason Segal) i ve svých třiceti letech žije u mámy, a jediné čím se zabývá (kromě hulení dostatečného množství trávy) je to, že sleduje kolem dokola film Znamení a pak hledá znamení ve svém životě. Když mu jednoho dne zazvoní telefon, a v něm se ozve Kevin, Jeff v tom vidí znamení, které předurčí celý zbytek jeho života. A zrovna tento den tomu tak opravdu je - pro něj, i pro jeho bratra i jejich matku je tento den začátkem změny... Tak nějak se mi tento nezávislý filmeček trefil ideálně do nálady - nijak mne nic nebavilo, netěšilo a do toho přišla tato skvělá komedie, která prostě musí člověka pobavit. Tedy pokud člověk není nikterak velký rejpal, kterej ve všem bude hledat (znamení) nelogičnosti. Ale pokud budete tento film brát jako něco, co vás má hodku a půl bavit, budete stejně spokojeni jako jsem já. A možná je znamení, že se mi zrovna tento film líbil, a možná taky není. Prostě kdo chce hledat, najde. A kdo nechce, najde taky. Takže asi tak... ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Celkom milo to preplávalo. Amatérsky pôsobiaca (rozhodne ale nie amatérska) kamera a hudba tematikou "sámdoma" navodili hneď veľmi sľubnú atmosféru, ktorú ešte podškrtol sympaticky mimózny Segel. Že sa vo filme nič prevratné neudeje... bohužiaľ. A taktiež, že je skoro bez deja a jasného cieľa ktorým smerom sa chce vlastne uberať. Ťažko sa stotožňujem s tým, že šlo o komédiu (i keď pozitívne pocity vzbudené). Každopádne súhlasím s tým (a ani sám neviem prečo), že to bolo veľmi príjemné pozeranie. Jo a btw - zaujímavosť pre akčných fandov - tá černoška pomáhala Arnoldovi v Komande, všimli ste si? :) (MILF!) ()

Reklama

StarsFan 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru nesmírně příjemný film. Nenatahovaný, nezatěžující, příjemně vystavený. Pokud bych neznala skutečnou stopáž a nevěděla, jak dlouhé jsou běžně celovečerní filmy, odhadovala bych, že byl tak o dvacet minut kratší. Což je v kategorii nezávislých komedií ta nejvyšší pocta, jaké se snímku může dostat. [47th Karlovy Vary International Film Festival] ()

Kellerman 

všechny recenze uživatele

Moc fajn indie pohodovka,která mi bezvadně vyspravila náladu poté,co jsem nesehnal lístky na Hanekeho Lásku.Jason Segel je pro mě v současném komediálním světě numero uno a ani tentokrát nezklamal.Žádný přelom,ale kdo by to od podobného filmu taky čekal? Pobavilo,rychle uteklo a zanechalo příjemné pocity,nic víc jsem nežádal. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jaké jsou hodnoty života? Ví vůbec někdo co je správné? Jeff se pro okolí i svého bratra jeví jako podivín, ale jak se zdá, o životě toho ví více, než by se zdálo. Ale kdo by si od takového člověka nechal poradit? Příběh je na hranici vážnosti s komedií, což celkově vlastně docela osvěžuje. Typický vážné rodinné, či manželské strasti právě Jeffova bratra tu jsou pojaty velkoryse, až místy zoufale. Starosti Jeffovi matky zase zcela přirozeně. A tak se snímek tak trochu tváří artově, byť bych řekl, že do dokonalosti má ještě hodně daleko. Cílem všeho je najít si své místo v životě a držet se ho. Rada k nezaplacení. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (5)

  • Slovom "znamenie", ktoré sprevádza takmer celý film, sa Jeff (Jason Segel) odvoláva na rovnomenný film z roku 2002, v ktorom si zahrali aj Mel Gibson či Joaquin Phoenix. (MikaelSVK)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v americkom štáte Louisiana, predovšetkým v meste New Orleans. (MikaelSVK)
  • Ve scéně, kdy Jeff (Jason Segel) zdvihá zvonící telefon, se ozve pípnutí charakteristické pro přijetí hovoru, avšak Jeff žádné tlačítko pro přijetí nestiskl. (Ignus.cz)

Reklama

Reklama