Reklama

Reklama

Poté, co teroristé sestřelí letadlo Air Force One, prezident Spojených států (Samuel L. Jackson) zůstává napospas divočině. Je tu jediný člověk, který ho může zachránit – 13letý kluk jménem Oskari z domorodého kmene, který se chystá složit zkoušku dospělosti. Jeho úkol spočívá v přežití v nehostinné krajině Laponska. Chystá se vystopovat jelena, ale místo toho narazí na nejmocnějšího muže planety v dosti prekérní situaci. S teroristy v patách se musí nesourodé duo Oskariho a prezidenta USA spojit a uniknout svým lovcům. Je jen na prezidentovi a jeho novém pomocníkovi, aby přežili nejvypjatějších 24 hodin svého života. Hon na prezidenta právě začal... (Indigo Film)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (249)

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Ta nadsázka, ačkoliv tam je, dostává absolutně na prdel od vší tý vážnosti, která se nese skrze zápletku samotnou, přes soundtrack, až k hereckejm výkonům. Takže si jí ve výsledku všimne asi málokdo. Škoda, že když už se tam vraždí, střílí, padá a vybuchuje, že necáká spousta krve a masa napříč celou obrazovkou! ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Nepříliš funkční recese. Nebo taky prazvláštní mix rodinného dobrodružňáku a outdoor thrilleru aka Cliffhanger, u kterého nebude spokojena ani jedna zmíněná skupina. Problém je tedy spíše v tom, že nadsázka, s níž film je a chtěl být natočen, je často až moc nezřetelná - nebo jsem neměl náladu na její hru přistoupit, co já vím. Hvězda za obrázky a zásah šípem. ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Ultimátna kravina, tak prepálená, s tak absurdnými scénami a nezmyslami bijúcimi do očí, že nakoniec je tou svojou hlúposťou aj celkom zábavná. Teda, keď ste schopný sa nad to celé povzniesť, nebrať to ani na sekundu vážne a pripustiť, že toto je zámerná hlúposť tých najväčších rozmerov. Akčné C-éčko, ktorému niekto dal o pár stotisíc vyšší rozpočet než podobné akčné C-éčka mávajú a poslal ho do kín. Ale tak čo iné čakať od niekoho kto natočil Rare Exports. Našťastie to pochopili aj všetci zúčastnení, vrátane Samuela L. Jacksona a tak sa tu nikto netvári, že točí niečo iné ako totálne dementný akčňák. Akurát, aby som si niečo podobné mohol ako divák užiť musel by byť Big Game ešte o to viac prepálený. Áno, je to prihlúple, ale málo prihlúple, je to šialené, ale nie šialené až za hranicu, je to akčné, ale príliš málo akčné (a aj tá akcia tu prebieha tak, že hlavnému záporákovi sa kopne do rozkroku, v spomalenom zábere vyhodí zbraň do vzduchu a tá následne na milimeter presne sadne do ruky súperovi, ktorý ho zastrelí). Vo výsledku tak dosť nešťastne niekde medzi zámerne bezmozgovým akčnákom, na ktorom si má divák užívať jeho nekonečnú dementnosť a dobrodružným thrillerom, ktorý by asi mal byť aj napínavý (nie, nie je ani na sekundu!). Byť tu v hlavnej úlohe niekto iný ako Jackson, ktorý správne pochopil aké priblbé to celé je, úlohu zobral asi len z akejsi recesie a celé natáčanie sa evidentne dobre bavil, tak by som šiel s hodnotením nižšie. Takto sa nad tou zámernou prepálenosťou snáď každej scény dá aj občas zabaviť, len šedú mozgovú kôru nepúšťať pri Big Game ani na sekundu, inak hrozí vážne a trvalé poškodenie. CELKOVO: 2* (4/10) ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Je mi to kvůli S.L.Jacksonovi strašně líto, ale vážně nejde dát víc, protože tohle je krávovina obrovských rozměrů. Samuel zde hraje po většinu času moulu a otloukánka, což bych k roli jako takové bral, ale jemu osobně to nesedí. Nesmysly jsou do očí bijící, humor absentuje, takže když se po závěrečných titulcích zamyslíte, zůstane vám v kolonce pozitiv jen rozumná stopáž a pár záběrů finské krajiny. To je zatraceně málo, tím pádem nemůžu dát ani dvě hvězdy a zůstává jen smutná jedna jediná. 30 % Oblíbená část- katapultace z Air Force One ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Kdyby to aspoň mělo nějaký scénář. Než se prezident setká s klukem, uteče polovina filmu. Postavy černobílé jako z Večerníčku, a kdo viděl alespoň pár filmů, po prvních minutách dokáže sepsat na papír, co se bude dít dál včetně konce a zdi slávy. Americký prezident v laponských novinách. Mrazák v ledových horách. Katapult. Kulka u srdce. Více wtf momentů, ano prosím. A čím že byl americký prezident tak slabý, že měl hned tolik nepřátel i uvnitř své suity? Když si vzpomenu na Cliffhangera, to byl Ingmar Bergman proti tomuhletomu! ()

Galerie (123)

Zajímavosti (9)

  • Heslo k otevření záchranného modulu je „1492“. 12. října 1492 objevil Kryštof Kolumbus Ameriku. Jde tedy o odkaz na tuto událost. (Illuminare)

Související novinky

Samuel L. Jackson jako prezident

Samuel L. Jackson jako prezident

07.09.2023

Akčních filmů není nikdy dost, zejména těch, ve kterých hraje Samuel L. Jackson prezidenty, kteří se musí pomocí zbraní uvnitř luxusní limuzíny bránit proti útočníkům, kteří se je snaží zabít. Přesně… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno