Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebojácnou malou rybku Nemo uloví potápěč a odveze daleko od domova do svého akvária. Jeho velmi starostlivý otec Marlin se ihned vydá za svým synkem na dalekou pouť. K němu se připojí Dory, milá rybka, která ovšem trpí poruchou krátkodobé paměti. Na cestě spolu potkají vegetariánské žraloky, frajerské želví surfaře, fascinující medúzy a stále hladové racky! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (898)

castor 

všechny recenze uživatele

Nepatřím mezi početnou skupinu lidí, co se tetelí blahem při premiéře nového pixarovského (už před uvedením do kin je to zřejmé) hitu a s kouzelným podmořským světem jsem si dal docela načas. Sic tam Nemo nepatří, ale nemůžu se v poslední době zbavit dojmu, že u počinů studia Pixar forma jednoznačně válcuje slabý obsah (už jenom při vzpomínce na Auta). Přes všechny jeho klady a výjimečně zpracovanou digitální stránku vím, že si Nema jen tak rychle nezopakuju; maximálně jednou s budoucími ratolestmi (a stejně budu mít problém s pozorností). ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Keď som prvý krát uvidel poster, dôkladne som si ho obzrel, a medzitým mi niekto dohodil, že to vraj bude väčšia bomba ako Shrek. Nezaoberal som sa ani s predpoveďou ani s reklamami. Tým lepšie to dopadlo. A ajkeď sa to vôbec nedá porovnať s ostatnými animákmi (čo je naopak dobré), šlo o vydarenú rozprávku, ktorá mala grafiku ocenánského sveta na nerozoznanie od reálneho. Príbeh je pohodový, dialógi vtipné. To hádam úplne stačí. Nie je to však kult, ako sa o ňom pošepkávalo. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na film mám vzácne spomienky s kina z roku 2003. Nemo nie je dokonalý, ako všetci tvrdia a nie je ani tak dospelý, ako Nemov ocko. Je ale o niečo lepší ako Monsters a v rámci detskej tvorby je to asi vrchol v animovanej tvorbe digitálnych štúdií. Parádne fóry, svižné tempo, perfektný dizajn rybičiek a jasne rozoznateľné črty Dafoeho strašidelného ksichtu prevážili misky váh k plnému hodnoteniu. A ešte odpad od IntoTheCoven, aby to bolo vyvážené:). ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Když potřebuji sáhnout po spolehlivé citové náloži nebo naopak pohodově vtipné rodinné komedii, vím, že se i po X projekcích můžu na Nema spolehnout. To první mi zaručuje hudba Thomase Newmana a dojemná story o hledání cesty k sobě v podání otce a syna, to druhé Dory a ostatní dokonalí vtipálci (nejvíc válí Baloun, banda racků nebo imitační komando). Po odeznění několika vln hlavního boomu je navíc z Nema díky nestárnoucí animaci nesmrtelná klasika. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Vizuálně rozhodně nejkrásnější animák vůbec. Pixarovští jsou prostě jedničky a dokazují to tak, že se každým novým filmem posouvají stále dál a hlavně si úmyslně vybírají těžké cíle! U Nemá byla výzvou vodní hladina a svět pod ní! Což je výzva obrovská! A nutnu říci, že animátoři to zvládli perfektně! Než se v záběru objeví roztomilé mluvící ryby, nerozeznáte ho od skutečnosti! A povedlo se i ostatní! Příběh je zábavný, vtipný a svižný, jak jsme si už zvykli! Nedosahuje sice naprosté dokonalosti jako tomu bylo u našlapaných Příběhů hraček a Příšerek s.r.o., ale mílovými skroky přeskakuje většinu animované ne-pixarovské produkce! ()

Galerie (71)

Zajímavosti (93)

  • Nemo je vězněn v akváriu, jehož dno pokrývá 111 998 modrých oblázků. (EMMY)

Související novinky

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Kovbojové versus emzáci?

Kovbojové versus emzáci?

18.06.2008

Ano, a dokonce ve dvou projektech. O plánované adaptaci komiksu Cowboys & Aliens, kterou pro DreamWorks a Universal produkují Brian Grazer a Ron Howard, jsme už psali. Na světě je scénář autorů… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno