Reklama

Reklama

Existuje jedna zajímavá teorie - teorie chaosu neboli efekt motýlích křídel... Napínavý thriller odehrávající se mezi minulostí, přítomností a budoucností. Mladý fyzik Evan Treborn (Ashton Kutcher) se vydává díky svým zápiskům z dětství na riskantní cestu do minulosti, aby ji změnil, napravil své chyby a setkal se s láskou svého života. Nebezpečný experiment se mu však vymkne z ruky a následky jsou hrůzostrašné... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 580)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Na úvod dvě z filmu vzešlá ponaučení, která jsou pro nás už stejně pasé: Pokud budete v dětství říkat všem, které máte rádi, že je nenávidíte a že jim vyvraždíte rodinu, budete žít spokojený život a taky nikdy jako děti netočte nazí Robina Hooda, obzvláště ve sklepě.. Docela nadhodnocená záležitost, která každou další cestou do Evanova paralelního vesmíru ztrácí dech a nápaditost takovým způsobem, že jsem asi tak u čtvrtého "božského zásahu" už měl nutkání hodit mu ty sešitky do hořícího krbu, nicméně pěkná vězeňská hláška ("Shit on my dick, or blood on my knife.") a hlavně open ending s Oasis to nakonec vytáhli na nikterak zářivé čtyři hvězdy. A název Osudový dotek? Tak to je jen další úkladná vražda českých distributorů.. Chápu, že "Motýlí efekt" není dvakrát atraktivní, ale Osudový dotek zažil Ashton KutchMoore leda tehdy, když mu na párty, kdy se ještě osobně neznali, šáhla Demi do rozkroku.. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto uzasnej film. Na to, ze reziseri nic jinyho nenatocily a Ashton je blbecek, co hraje jen v trapnejch komediich a to jeste spatne, se jim poved mistrovskej kousek. Ashton podava zivotni vykon a Amy Smart hraje taky slusne a jeste je to pekna holka a ani detsti predstavitele nejsou vubec spatny. Jednoznacne nejlepsi dite je Tommy. Pribeh je hodne promakanej, sviznej, tajemnej a napinavej a ma originalni konec. Ale nejake to drobne zaskobrtnuti v logice se tu najde, ale jde jen o drobnosti. Po tom, co jsem film skouknul, jsem si ho pustil jeste jednou, ne ze bych ho nepochopil, vse je srozumitelne, ale je to proste pecka. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Není to stoprocentních 5 hvězdiček, ale i tak je tenhle film velmi, a to slovo zdůrazňuji, VELMI milé překvapení. Ashtona Kutchera jsem měl zatím tu "čest" vidět jen v Hele vole, kde mám káru, a to při vší úctě, je podprůměrný film, takže jsem na tohoto herce měl vytvořený spíše negativní náhled. Ten se utvrdil po opakovaném propírání jeho vztahu s Demi Moore, kdy jsem usoudil, že tento týpek asi nikdy nedostane pořádnou roli, jelikož mu stačí být slavný díky bulváru. Omyl. Týpek pořádnou roli dostal, a ne ledajakou. A uchopil ji výborně a i díky jeho výkonu se tenhle film dočkal celého hvězdného nebe, jak je vidět v kolonce Hodnocení uživatelů. Paradoxní přitom je, že nejde o žádný blockbuster, natočeno to bylo s (na dnešní poměry) minimálním rozpočtem a ještě minimálnější reklamou. O to větší úspěch film sklidil, a zcela zaslouženě. Námět není zcela originální, ale je zpracován po svém, přetaven do solidního scénáře a natočen s brilantní lehkostí a s až nečekaným dopadem na diváka. Tenhle film mohu s klidným svědomím doporučit všem milovníkům tajemna, záhad a sci-fi, na své si ale přijde asi každý, kdo se neztratí na spletité stezce vedoucí několika dějovými liniemi k vlastnímu cíli. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré sci-fi (i když ono to vlastně možná sci-fi není - viz v poslední době třeba Svěrací kazajka), které jestli má nějakou větší chybu, tak je to obsazení Ashtona Kutchera do hlavní role. Nebyl špatný, to rozhodně ne, ale přesto bych ho vyměnil. :o) Asi bych byl ještě nadšenější nevidět v poslední době vedle Kazajky hlavně skvělého Donnieho Darka, ale i tak je to silný a napínavý film, který vás třeba dovede k zamyšlení o zlomových okamžicích vašich životů a o tom, jaké by mělo následky, kdyby jste je teď mohli změnit... ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Veľká škoda. Ten dobrý nápad sa dal spracovať tak, aby si film naozaj zaslúžil miesto v prvej 200-vke na CSFD. Zo začiatku to vyzerá veľmi nádejne, po prvú zmenu minulosti je to výborný film, ako z učebnice "pútania divákovej pozornosti". Potom to ide totálne do prdele, pretože začne nelogický, občas do nechcenej komickosti zachádzajúci scenáristický guláš, ktorý navyše nehorázne kazí Ashton Káčer. Taký mizerný herecký výkon sa fakt často nevidí. Suma sumárum, tento priemerný filmík nemá čo robiť ani v prvej tisícke naj filmov, nie na mieste 166, kde je v okamihu, keď píšem tento komentár... ()

Galerie (39)

Zajímavosti (38)

  • V úvodu filmu je Evan s matkou doma a snídá. V následujícím záběru si matka bere kabelku a pak jde zpátky za Evanem, který má v ruce nůž. Najednou matka kabelku v ruce nemá. (orkadimenza)
  • Jméno hlavního hrdiny vznikalo následovně: Chris Treborn -> Christ Reborn -> Evan Treborn. (don corleone)
  • Mimo státu Washington se natáčelo v Kanadě. (Varan)

Související novinky

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Další dotek osudu

Další dotek osudu

17.01.2006

Efekt motýlích křídel časové smyčky v nízkorozpočtovém (13 mil. dolarů) snímku Osudový dotek vzbudil před dvěma lety velmi kladné reakce publika a celosvětové tržby 96 mil. byly pro producenty více… (více)

Reklama

Reklama