Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdinkou černé komedie Teroristka je Marie (Iva Janžurová), učitelka na penzi, která si jednou řekne, že už si nechce připadat jako kráva. Když jí proti arogantnímu strůjci lokálního zla (Martin Hofmann) nepomůže ani starostka (Tatiana Vilhelmová), sežene si zbraň a rozhodne se udělat to, co většinu z nás občas napadne, ale hned tu myšlenku rozumně zapudíme. Brzy však zjistí, že stejně, jako je vražda složitá morálně, je nesnadná i prakticky – přesto, že jí bývalý žák, momentálně v podmínce (Pavel Liška), dává cenné životní rady: „Kriminalita jenom vypadá jednoduše, paní učitelko, ale pak se dycky něco posere.“ (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (563)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Jeden by sa mohol spýtať, ako to tá Janžurová robí, že v takmer osemdesiatke vyzerá vo filmoch spred 40 rokov? Asi to je tým, že v štyridsiatke vyzerala na 80. Ale inak komediálna herečka excelentná a tu jej sadol aj scenár, Pomstychtivá babička, zahrala to skvele. Len to okolo toho, ten dej, tá vata, všetko také poslabšie. Očakávaný vtip prišiel málokedy. A Svarinská zas nič neukázala. Teda okrem tony makeupu a chýbajúcej podprsenky. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Když se divák rozhodne pro tento biják, musí počítat s popřením všeho, co čeští tvúrci do dnes kdy vymysleli. Jelikož jde o bláznivou taškařici na vážné téma s prvkem černého humoru. Myslím, že se zadařilo. Paní Janžurová je skvělá a Hoffmann jako protihráč je pro tuto roli přímo stvořený. Zejména když je namířena hlaveň na padoucha, válel jsem se při dialogu v slzách. Zbytek ansámblu na pohodu i když někteří, viz Tatiana zbytečně přehrávají + na můj vkus možná trošku odbytý konec při takové nastavené jízdě. Ale jinak moc příjemný zážitek. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Situační komedie, černá komedie? Nápad na bakalářskou povídku? Radek Bajgar se zřejmě rád zabývá nereálnými situacemi v typicky českém prostředí. Už jeho seriálová tvorba odkazuje na crazy normalizační komedie a pokud v jeho celovečerním projektu je pozornost opět upřena na ikonickou tvář Ivy Janžurové, není o čem. Jako námět na malý televizní film by snad Teroristka mohla i zazářit, ale takto je to zbytečné povýšení banality na celovečerní film. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Český pokus o western po dlhom čase, čiže eastern, mi celkom sadol, ale je jasné, že takýto experiment nemohol osloviť kladne všetkých, čo dobrovoľne chodia za peniaze do kina na českú tvorbu. Kým sa dostaneme k "prestrelke", prejde dosť dlhý čas a ten je vyplnený prípravou na záverečnú konfrontáciu. Pozerať sa na to rozhodne dá bez ujmy, no a tá konfrontácia zase všetko naladí do atmosféry a humoru špagetti westernov, čo zase nemusí každému sadnúť. No to pretože o skutočnú prestrelku nejde, skôr o paródiu na žáner, pričom ale postavám určite o niečo závažné ide. Všeobecný hejt je podľa mňa nezaslúžený, respektíve zbytočne k tvorcom krutý, neviem, či sa vážne čakala sociálna dráma desaťročia a útok na všetky české levy, ako zábava Teroristka podľa mňa svoj účel plní. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Vidieť tento film len ako komédiu by bolo nepochopením, hoci táto stránka filmu je mnohokrát až odzbrojujúca. Za tým všetkým je však silná, provokatívna, až absurdná dráma jednotlivca, ktorý už nemôže a ani nechce byť atakovaný aroganciou a mocou. Isté chybičky sa vo filme nájdu, ale mne sa tento boj Davida s Goliášom aj tak páčil. Aj vďaka vhodnému obsadeniu. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (16)

  • Film podpořil Státní fond kinematografie částkou 2 miliony korun. (SONY_)
  • Film pokračuje ešte po záverečných titulkoch. (figis20)
  • Natáčení probíhalo v okolí Prahy a řeky Berounky v místech zahrádkářské kolonie a v luxusním sídle jednoho z filmových hrdinů Macha. Točilo se také v Dolních Mokropsech, v osadě Pod Kazínem. (ČSFD)

Související novinky

Kino na hranici - on-line na konci listopadu

Kino na hranici - on-line na konci listopadu

10.11.2020

Po dvou nezdařených pokusech uspořádat filmový festival Kino na hranici v tradiční podobě se organizátoři rozhodli, že letošní ročník uspořádají on-line. Bude se konat ve dnech 23.–29. listopadu.… (více)

Čeští filmaři si rozdělili peníze

Čeští filmaři si rozdělili peníze

15.06.2018

Státní fond kinematografie čerstvě rozdělil celkem 65 milionů mezi devítku vybraných filmových projektů. Největší částku 15 milionů korun obdržel chystaný snímek Davida Ondříčka (Ve stínu) Zátopek,… (více)

Reklama

Reklama