Reklama

Reklama

Čarodějovy hodiny

  • USA The House with a Clock in Its Walls (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Desetiletý chlapec Lewis se po smrti rodičů odstěhuje do panského sídla svého strýce Jonathana. Strýce i jeho sousedku si brzy oblíbí. V domě se však dějí podivné věci, strýček i jeho sousedka totiž ovládají kouzla. Lewis pomáhá svému kouzelnickému strýčkovi vypátrat hodiny, které by svou kouzelnou mocí mohly způsobit konec světa. Film je natočen podle klasického fantasy románu Johna Bellairse. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (186)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Hororové fantasy pod taktovkou režiséra Hostelů mohlo dopadnout hůře, ale i lépe. Čarodějovy hodiny mají nevýrazného dětského hrdinu, což však kompenzuje přítomnost Cate Blanchett a vesměs i Jacka Blacka, který nebyl tolik otravný jako obvykle. Samotný kouzelný příběh ničím nepřekvapí, ale zároveň ani neurazí. Slovní přestřelky mezi Blanchett a Blackem se většinou vydařily, vizuál domu a monster taktéž. Ve výsledku lehce strašidelná a silně nenáročná jednohubka pro celou rodinu, která je vhodná právě na jedno zhlédnutí. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Příběh, který má všechny potřebné čarovací i jiné rekvizity, aby pobavil, okouzlil - i přiměřeně vystrašil. Přesto - kromě mírných antipatií - dokáže vyvolat jen bezbřehou nudu. Nudu, která se v něm zabydlela navzdory vcelku svižnému ději - pozvolna ho obtéká, převaluje se z místa na místo ... a zůstává mu věrná - po celou stopáž. Krom toho se dost těžce smiřuju s pozoruhodnou kombinací dosti infantilní afektované pohádky a poněkud zastydlého pubertálního hororu. Povětšinou NENÍ vtipná. Se značným sebezapřením VELICE bídné 2* ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Eli Roth a tvorba pro děti - jde to vůbec dohromady? Ledaže by si režisér zahrál na Tima Burtona a jemu podobné a jeho "převlek" ho za necelé dvě hodinky trvání filmu neprozradil. A protože se zdá, že Eli už je na poli hororu/thrilleru nasuchu, tvůrčí tykadla expandoval do fantasy končin, kde mu jsou po vůli Jack Black, Cate Blanchett a Owen Vaccaro, jenž s divákem zavítá v době padesátých let minulého století do čarodějného domu, ve kterém žije na hromádce podivínský strýček i jeho sousedka, co se častují nevybíravými výrazy, ovšem mají se rádi, novému členovi domácnosti nijak neubližují, jen je trápí, že za celou dobu nevypátrali kouzelné hodiny, které mohou odtikat konec světa. Je znát, že Roth k natočení nedostal zrovna nízký rozpočet a levné/špatné herce, tentokrát evidentně pracoval na svém nejambicioznějším kousku, na kterém mohl trhnout uznání. S filmem ovšem nezažijete něco mimořádného, pokud vás třeba partnerka/partner ve stagnujících pasážích a nevyrovnaném tempu vyprávění náhle nepřekvapí felací a vaginálním prstokladem, který by záviděl i Mozart. Ovšem mějte se na pozoru, že vizuálně a výpravně je to na patřičné úrovni, herci jsou zábavní a finální část je kreativně pojata. Literární předloha u nás nemá přísun fanatických obdivovatelů, tudíž není zřejmé, v jaké míře a rozsahu byla převedena na filmový pás oproti knižní podobě. Důležitým hlediskem je, že to je sympaticky natočené, najdou se i temnější pasáže, několik pasáží není úplně bez závady na dětské publikum, nechybí režisérova oblíbenkyně Lorenza Izzo,sám režisér se mihne v miniroličce, triková stránka plní povinný standard. Zdali je toto cesta, jakou by se chtěl Eli Roth napříště ubírat, si musí rozhodnout jen on sám. Je to v jeho tvorbě atypický obratník. 7/10 ()

zsn 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč to má tak nízké hodnocení. Vlastně chápu - místní trotli zde. Skvělý námět, nový čarodějnický příběh mohla by z toho být minisérie. Včera jsem navíc viděla i Coralínu... Dnešní děti se zkrátka mají. Závidím jim to. To posílení vlastní fantazie filmovými prvky. Taková grafika za mne nebyla, já byla vděčná za Střihorukého Edu, dinosaury, maximálně za Jumanji. Dobrodružné dětské filmy miluju. ()

psychoJoa odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle byla totální ptákovina. Snímek si postupně hraje na pohádku, pak horor, pak kdo ví na co, ale rozhodně to rodinný film není. Děti tomu nemůžou moc rozumět, humor a další aspekty jsou dělané spíše na dospělé, přitom na ty je tenhle počin příliš stupidní a o ničem. Jack Black nedostává tolik prostoru, aby z toho aspoň udělal srandu. Cate má sice zajímavou postavu, ale sakra nevyužitou - což nevyužitý je celkový potenciál filmu. Nejvíc mě však drásá nervy, jak využili matku chlapce, aby páchali zlo... to do pohádek pro děti prostě nepatří, fakt ne. Ať jsou i děsivé filmy, ale za určitou hranici by se jít prostě nemělo. Mám z toho stejně znechucené pocity, jako z Chlapce, kterému říkají Vánoce - ale ten je aspoň milý a přitom mimo. Tenhle snímek je plný nechutných scén, rádoby děsivých a vyloženě trapných prvků a dialogů... radši se koukněte na nějakou Pixarovku, Disneyovku... ty jsou jednoduché, ale milé a rozhodně nepijí krev nebo nezabíjí mozkové buňky jako toto! PS. Největší zrůdnost filmu je mimino s hlavou Jacka Blacka… fakt fuj tohleto. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (5)

  • Fiktívny Dom s hodinami bol založený na skutočnom dome s názvom Cronin Mansion, ktorý sa nachádza v rodnom meste autora knižnej predlohy Johna Bellaira. Mesto taktiež poslúžilo ako základ pre fiktívne mesto New Zebedee. (Astonko)

Reklama

Reklama