Reklama

Reklama

Čarodějovy hodiny

  • USA The House with a Clock in Its Walls (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Desetiletý chlapec Lewis se po smrti rodičů odstěhuje do panského sídla svého strýce Jonathana. Strýce i jeho sousedku si brzy oblíbí. V domě se však dějí podivné věci, strýček i jeho sousedka totiž ovládají kouzla. Lewis pomáhá svému kouzelnickému strýčkovi vypátrat hodiny, které by svou kouzelnou mocí mohly způsobit konec světa. Film je natočen podle klasického fantasy románu Johna Bellairse. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (186)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Horor? Tak to mne doopravdy pobavilo. Nicméně jako film to není úplně špatné, i když mi to přišlo funkční spíše tak pro děti. Jinak to není strašidelné a popravdě mi to nepřišlo ani moc vtipné. Musím však velice pochválit Cate Blanchett, která je prostě úžasná i ve špatném filmů a při sledování jsem se vlastně těšil jen na její reakce. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Příběh, který má všechny potřebné čarovací i jiné rekvizity, aby pobavil, okouzlil - i přiměřeně vystrašil. Přesto - kromě mírných antipatií - dokáže vyvolat jen bezbřehou nudu. Nudu, která se v něm zabydlela navzdory vcelku svižnému ději - pozvolna ho obtéká, převaluje se z místa na místo ... a zůstává mu věrná - po celou stopáž. Krom toho se dost těžce smiřuju s pozoruhodnou kombinací dosti infantilní afektované pohádky a poněkud zastydlého pubertálního hororu. Povětšinou NENÍ vtipná. Se značným sebezapřením VELICE bídné 2* ()

Reklama

blackJag 

všechny recenze uživatele

Bezpohlavní režie v akci! Existuje Eli Roth vůbec? Není to jen náhodně vygenerovaná entita? Experimentální AI, tvořící na bazálních pokynech? Bohužel není, přesto všechny jeho filmy vypadají právě tak, jako dílo nenápaditého laciného editoru. Je až s podivem, že někdo tak rutinní dostane k ruce nemalý obnos a slavné herce a vykouzlí... tuto zoufalost. 30% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Rothovi ide bohvie prečo lepšie rodinná hororová fantasy, ako jeho kvázi šokujúce, explicitné slashery. Atmosféra sa mu skutočne podarila, väčšinou sa nachádzame v kúzeľnom dome a jeho okolí. Na druhú stranu sa tu ale žiadne mantinely žánru nerúcajú, všetko je presne tak, ako má byť, pričom zápletka, kde figuruje vojna a smrť poskytovala ešte temnejšie uchopenie. Každopádne je tu nakročené k celkom fajn filmovej sérii, ale mdlé tržby asi všetko zatrhli. Inšpiračné zdroje sú jasné, napriek tomu je Tajomstvo domu s hodinami priamo nevykrádajúce nič konkrétne. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Eli Roth, režisér jenž ve své prvotině Cabin Fever, nechal jednu z postav rozkládat hodiny, aby ji pak zabil nejroztomilejší hafan pod sluncem, Eli Roth jenž svým filmem Hostel, nadzvedl snad všem mandle a šokoval a znechutil nejednomu divákovi horory, tenhle Eli Roth natočil rodinou hororovou komedie, pro celou rodinu. A nejvíc vtipný na tom je, že to neni vůbec špatný, ano člověk si klade otázku "Má to Eli Roth zapotřebí ?" ano má.........bohužel, ono se mu moc nedařilo a tak musí vzít zavděk i takovým to filmům. Ale tenhle film, neni vyloženě špatný, hororové to tedy neni vůbec, byť sou zde oživlé panenky, dýně a Kyle MacLachlan, který kupodivu má zdravou barvu a taky je tu zmínka o jednom z Pekelných panů, že by propojení s Hereditary ??? Ale film nejvíc sráží, herec Owen Vaccaro, který je prostě zde nevýrazný a nemá charisma. Přitom Jack Black a Cate Blanchett, sou skvělý, sou vtipný a film by v pohodě utáhli a vlastně sou jediným důvodem proč na film jít, což je tak trochu smutný. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy jsou poprvé hlavnímu hrdinovi ukázána opravdová kouzla, se ocitne v roji hvězd. V dalším záběru jejich mazlíčka lva z živého plotu jedno ze souhvězdí pozdraví. Nejde o žádné jiné než právě souhvězdí Lva. (Prochy38)
  • Fiktívny Dom s hodinami bol založený na skutočnom dome s názvom Cronin Mansion, ktorý sa nachádza v rodnom meste autora knižnej predlohy Johna Bellaira. Mesto taktiež poslúžilo ako základ pre fiktívne mesto New Zebedee. (Astonko)

Reklama

Reklama