Reklama

Reklama

Čarodějovy hodiny

  • USA The House with a Clock in Its Walls (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Desetiletý chlapec Lewis se po smrti rodičů odstěhuje do panského sídla svého strýce Jonathana. Strýce i jeho sousedku si brzy oblíbí. V domě se však dějí podivné věci, strýček i jeho sousedka totiž ovládají kouzla. Lewis pomáhá svému kouzelnickému strýčkovi vypátrat hodiny, které by svou kouzelnou mocí mohly způsobit konec světa. Film je natočen podle klasického fantasy románu Johna Bellairse. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (186)

Han22 

všechny recenze uživatele

Do třetice dneska 3*. Čarodějovy hodiny s žánrem sci-fi/fantasy/horor a neutrálním hodnocením 55% jsou tím filmem od kterého jsem absolutně netušil co čekat. Nuže jde o jemně hororové fantasy pro děti a mládež, něco jako béčkovější Harry Potter. Je to dětinské, plné kýčovitých morálních a rodinných hodnot s otravným fakanem v hlavní roli, retro výprava roku 1955 prakticky neexistuje a tu smíšenou třídu plnou černochů a asiatů bych v době nejtužší segregace opravdu chtěl vidět. Příběh o čarodějovi který chce vrátit čas je taky řádně pitomý. Nicméně kouzla a různé triky to zachraňují, vizuální vtípky typu křeslo-pes či socha mantikory-kočka mě bavily a naprosto skvěle to táhnou Jack Black a Cate Blanchettová, hlavně jejich geniální hádky. Je to tak na 2-3, ale dávám 3*, protože být dítětem a sledovat to v 90. letech, tak bych byl nadšený. ()

Elerrina 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička za vizuálně štědrou výpravu a kostýmy, druhá za charismatickou Cate Blanchet. Všechno ostatní je nefunkční, divné nebo trapné, navíc mi celý ten koncept hororu zacíleného na děti přijde i trochu zvrácený. Jediný užitek lze spatřovat v tom, že filmy jako je tento vás přinutí zpětně docenit Harryho Pottera a Narnii. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Rothovi ide bohvie prečo lepšie rodinná hororová fantasy, ako jeho kvázi šokujúce, explicitné slashery. Atmosféra sa mu skutočne podarila, väčšinou sa nachádzame v kúzeľnom dome a jeho okolí. Na druhú stranu sa tu ale žiadne mantinely žánru nerúcajú, všetko je presne tak, ako má byť, pričom zápletka, kde figuruje vojna a smrť poskytovala ešte temnejšie uchopenie. Každopádne je tu nakročené k celkom fajn filmovej sérii, ale mdlé tržby asi všetko zatrhli. Inšpiračné zdroje sú jasné, napriek tomu je Tajomstvo domu s hodinami priamo nevykrádajúce nič konkrétne. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vazne tohle natocil Eli Roth? V podstate rodinna komedie s par atmosferictejsima chvilkama, ktera pripomina Husi kuzi. Dej neni nijak slozitej, tvurci se nesnazi nijak rozvijet to prostredi carodeju a jde tu tak jen o zkoumani domu a seznamovani se s ujetym strejckem Jackem Blackem. On a Blanchet film vytahujou z podprumeru. Takze pribehove nic extra, triky spis prumerny, ale aspon, ze to nenudi a jako takova oddechovka vlastne proc ne, sem tam se nakej for povede, zaverecna akce je docela fajn, ale znova bych na to uz nekoukal. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

K Čarodějovým hodinám jsem zavítal pouze proto, že jsem jako menší četl knižní předlohu, jež mě nesmírně zaujala, ba jsem se u ní dokonce místy bál. Když přišlo oznámení, že se můj oblíbený příběh od Johna Bellairse dočká filmového zpracování, začal jsem se v tichosti těšit, abych dneska s naprostým znechucením ztratil více jak hodinu a půl s jedním z nejhorších letošních počinů. Dětské role dokážou být kouzelné (viz snímky typu Wonder) a nebo také královsky otravné. Není tomu jinak právě v případě ztvárnění Lewise Barnavelta, poněvadž horšího herce jeho věku jsem neviděl velmi dlouhou dobu. I jinak svělá Cate Blanchett udělala kariérní krok vedle v momentě, kdy se upsala předem zpackané fantasy “komedii”. I ta přihlouplá Husí kůže měla alespoň nějakou duši. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy jsou poprvé hlavnímu hrdinovi ukázána opravdová kouzla, se ocitne v roji hvězd. V dalším záběru jejich mazlíčka lva z živého plotu jedno ze souhvězdí pozdraví. Nejde o žádné jiné než právě souhvězdí Lva. (Prochy38)
  • Fiktívny Dom s hodinami bol založený na skutočnom dome s názvom Cronin Mansion, ktorý sa nachádza v rodnom meste autora knižnej predlohy Johna Bellaira. Mesto taktiež poslúžilo ako základ pre fiktívne mesto New Zebedee. (Astonko)

Reklama

Reklama