Reklama

Reklama

Arctic: Ledové peklo

  • Island Arctic (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Muž havaruje s letadlem uprostřed nedozírné ledové pustiny. Každý den dodržuje rutinní úkony a doufá, že se dočká záchrany. Jednoho dne se objeví vrtulník, silná sněžná bouře však zapříčiní pilotovu smrt a muž pochopí, že má jen dvě možnosti: zůstat v havarovaném vraku a připravovat se na jistou smrt, nebo se vydat na stovky dlouhou pouť s nejistým koncem… (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (425)

kingik 

všechny recenze uživatele

Naprosto (režijně) (z)tuh(l)é. Ovšem dobrou zprávou je, že Mads Mikkelsen horkým čajem rozhýbal svůj herecký aparát a přežívá pobyt v islandských horách (kde natáčecí štáb rozbil svůj tábor) celkem schopně. Mnohdy až moc, takže to (nechtěně) připomíná vtipy o Chucku Norrisovi a jeho mimořádných schopnostech. Dobrá, dalo se to se zkřehlými prsty i akceptovat, jen filmu nelze odpustit absenci kvalitních scén, respektive patřičně kvalitně zrežírovaných scén. Jsou zde dvě scény, které se mohly vyšvihnout přes průměr, ale ani těm se to nepovedlo. Helikoptéra z úvodu určitě nemohla nikoho přesvědčit, že se hrdina dočká tak brzké záchrany, helikoptéra se záhy komicky řítí k zemi, druhý moment je ještě debilnější, neb hrdina musí vyštvat (světlicí) polárního medvěda, jenž se dožaduje vstupu do dočasné skrýše. A zbytek scén spadá do průměru, jsou vesměs nevýrazně podané a natočené. Je naprosto znát, že režisér Joe Penna nemá z celovečerních filmů načerpané zkušenosti, neboť jeho dosavadní tvorba čítá samé krátkometrážní snímky, své zastoupení má i TyTrubko tvorba, takže jeho režie ničím nenadchne a neuchvátí a měl veliké štěstí, že do toho chladu a mrazu mu vlezl bourák Mikkelsen, který se ohání ve sněhu a potýká se s nepřízní osudu s bravurou sobě vlastní. A ani toho moc nenamluví, společnost mu dělá mladá žena zachráněná z havarované helikoptéry, která ale na tom není zdravotně nejlépe, a většinu času proleží či prospí na provizorním lůžku, tudíž jsou ke slyšení převážně monology z jeho úst. Je obdivuhodné, když si herec hrábne na dno svých sil v extrémních (natáčecích) podmínkách, tentokrát však to zdecimování hrdiny mělo místy nevzrušivý až nezajímavý průběh, ten se navíc živil jen rybami a nejednou vykazoval až moc zdatnou fyzickou kondici. Mínusem je pro mě i chybějící údaj o délce jeho pobytu. A v podstatě ani není nic známo o hrdinovi samotném. V přehršli survival fláků se tenhle vesměs televizně pojatý a málo atraktivně vyživený (v kinech) ztratí. Mikkelsen jej hodně spasil. 6/10 ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Komorní až minimalistické survival drama postavené zcela na herectví Madse Mikkelsena. Já byl velmi spokojen, mě tyhle pomalé filmy baví...jen ten úplný konec by se mi líbil chmurnější...formálně jde o podařený kontrapunkt velkých celků krajiny věčného sněhu a ledu a detailů tváře/rukou/dalších částí těla hlavního hrdiny...vjem nehostinosti je velmi silný...S.O.S. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Mads Mikkelsen má ten dar, že je divácky atraktívny a film v ktorom je na obrazovke takmer v jednom kuse i tak zožeriete ako malinu. Film je veľmi minimalistický, snaží sa byť čo najviac reálny, čo sa mu aj darí, ale po dlhšom sledovaní vás možno ako mňa začne trocha mrzieť, že tvorcovia mohli pridať aspoň dialógy. veľmi ma potešila scéna s medveďom, mohli to aspoň trocha predĺžiť a zdramatizovať, napriek tomu krátke, ale účinné. Pri troche snahy a šťastia to mohol byť excelentný film, ale tých detailov, ktoré vadia je tam viac. Mikkelsen samozrejme 100%-ný. Film tak na 70%. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Jen bílé pustiny, lhostejné... jen skály a smrt... Bylo by hřejivé, nádherné, být sobec a zmrd." 7 a půl hodiny dlouhý film... !!! Můj rekord. Přitom jsem zhlédnul nonstop, bez jakékoli pauzy na oddych! Několikrát jsem to už chtěl vzdát a vypnout to (se). Nevěřil jsem, že to dám, ale musel jsem pokračovat, protože jiná možnost nebyla. Bylo by to jasných pět hvězd na nočním arktickém nebi nad nekonečnými lhostejnými horami a neposkvrněnými bílými pláněmi, bohužel pátou hvězdu rozsekal na cucky rotor pohádkového vrtulníku. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po všetkých tých napínavých dokumentárnych eskapádach Beara Gryllsa mi už pripadá zbytočné točiť takéto minimalistické survival filmy. O postave sa toho veľa nedozvieme, keďže skoro celý film s nikým neprehovorí a väčšinu fínt jak prežiť v nehostinnom prostredí mám už napozeranú vďaka Gryllsovi. Ani nejakú poriadnu krízu behom ktorej by to hrdina vzdal tu nezažije. Aj keď je v ťažkej situácii, tak sa celý čas správa jak profík. V tomto smere je oveľa napínavejšia a dejovo bohatšia klasika Alive. Na druhej strane sa mi na Madsa pozerá oveľa príjemnejšie ako na Redforda v nedávnom All Is Lost. 6/10. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (12)

  • Postava Madse Mikkelsena se jmenuje H. Overgard. Přestože křestní jméno, které se schovává pod písmenem „H“, není přesně dáno, režisér filmu naznačil, že se jedná o jméno Hannibal. Je to odkaz na roli Madse Mikkelsena jakožto Hannibala Lectera v seriálu Hannibal (od r. 2013). (MeanWhile)
  • Hlavní postava mluví anglicky a dánsky. (džanik)
  • Mads Mikkelsen prohlásil, že šlo o nenáročnější natáčení v jeho životě. (ČSFD)

Reklama

Reklama