Reklama

Reklama

Hora mezi námi

  • USA The Mountain Between Us (více)
Trailer 1

Alex (Kate Winslet) je fotoreportérka, která spěchá na vlastní svatbu. Má ji už za dva dny. Na letišti ji však zaskočí nečekané potíže, pravidelné lety jsou kvůli blížící se bouři zastaveny. Na letišti se setká s Benem (Idris Elba), lékařem spěchajícím na důležitou operaci. A tak tito dva náhodní spolucestující považují za velké štěstí, když najdou pilota malého letadla, který je ochoten s nimi odletět. Ale jejich radost vyprchá v okamžiku, kdy pilot za letu dostane mrtvici a letadlo se zřítí na zem. Tím se tito dva spolucestující, kteří se poprvé setkali až na letišti, ocitnou uprostřed zasněžených hor bez naděje na záchranu. Vysílačka je napadrť, pilot po smrti a kolem nich jen sníh, hory, skály a neobydlená divočina. Let nebyl ohlášený, nikdo tedy ztracené letadlo nehledá. Odvážnější Alex si uvědomí, že k nim žádná pomoc nepřijde, přesvědčí váhajícího Bena a vydávají se na nebezpečnou cestu. V extrémních podmínkách nemají jinou šanci na přežití, než že si i přes svou rozdílnost vytvoří silné pouto a naleznou společnou sílu, o níž do této chvíle neměli ani tušení. Začnou k sobě hledat cestu, přehodnocují vlastní minulost a v extrémních podmínkách bojují o holý život. Podlehnou zraněním těla a duše, nebo ve zdánlivě beznadějné situaci znovu uvěří v důvěru a lásku? A pokud přežijí, dokáží se vrátit do svých životů? (Cinemart)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (398)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Můj fatální omyl, já myslel, že se jedná o survival. A zatím jde o retardované sentimentální melodrama. Mohl mě varovat už plakát, ale já vůl mu nevěnoval příliš pozornosti a nechal se lapit na vcelku lákavou anotaci. První třetina ještě jde, pěkně udělaný let letadlem i s havárií, něco krásných horských exteriérů, krátké rendez-vous s "kočičkou"... Ale pak to radši vypněte, bude už jenom hůř. Těch blbých vztahových kydů. Ty nesnesitelné hollywoodské šablony. A ten nekonečný, slzopudný (vlastně zvratkopudný), pseudoromantický závěr po záchraně, ehhh, škoda slov. A nebo ještě ta strašlivá scéna sexu v chatě u jezera, jak se Elba sápal Winsletce po podprdě, oba tři týdny nemytí, džýzys... Pro 80% populace nejspíš pěkný, "normální" romantický film, pro mě noční můra. A nejstrašnější na tom bylo, že družce se to líbilo a já se tím hnojem nemohl proklikat. Proklínám celý filmový štáb a všechny, kdo s tímhle svinstvem měli cokoliv společného. P.S.: V mojí verzi by Winsletku v pravý čas rozšmelcoval ten dřevorubecký tirák s kulatinou, pak střih na její mrtvolu, pak na mrtvolu zmrzlého vykrveného Elby v medvědí pasti, a pak The End a závěrečné titule! ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Tak neviem, čo napísať ... Survival epizódy boli príšené, trápne a chovanie Alex bolo na prefackanie v studenom snehu. Klišoidné putovanie zmrznutou krajinou, srdcervúce vyslobodenie zo zajatia hôr a nakoniec presladená romantická limonáda. Hodinu som trpel, potom som to zo slušnosti dopozeral a takisto len zo slušnosti dávam 2** ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Můj názor na tenhle film, je dosti rozpůlený, film chce být jak romantické drama, tak i drsný dobrodružný film, kde přežítí je priorita číslo jedna a však, postavy si i tak najdou chvilku, na šukačku. Herecky je to bezchybné a Idris Elba, je právě v takovýhle filmech nejsilnější, drama to sou emoce, city a i konflikty, Elba právě v takových filmech, prostě exceluje ať už jako fanatik nebo lékař. Kate Winslet, kromě toho že stárne do krásy, tak je prostě stále vynikající herečka, byť její postava zde má kvantum smůly, naštěstí ji Elba furt zachraňuje. Takže já bych chtěl, čistě romantickou záležitost, ale v tu chvíli se začíná ozývat druhá stránka filmu a celé to prostě kazí, film na můj vkus, jde až moc na ruku postavám a tak i přes několik dramatických scén, sem se nedočkal něčeho vážného. Film tím pádem, neví co chce být a tak balancuje mezi těmito dvěma žánry a já sem nedostal, ani pořádný romantický film, natož pak dobrodružný film. Však plusem je posledních patnáct minut. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Na čtvrteční odpoledne, když je venku hnusně a doma je příjemně vytopeno, provoněno a já si v peřinách spokojeně vrním, fajn romantika. Winsletku mám ráda, opět mě nezklamala a ten chlapík se mi taky líbil. Sympaťák, se kterým bych si pobyt na chatě v pustině dokázala v pohodě představit... Za mě dobrý. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tento film by bol nadpriemerný, keby nám nevnucovali medzirasovú lásku. Dni a týždne bojuje nesúrodá dvojica o prežitie v mraze a závejoch snehu. Keď už si dokážu poradiť s každou situáciou, nenapadne ich nič lepšie ako sa zamilovať. Aj keď Kate Winslet a Idris Elba sú proste skvelí a príroda okolo nich rovnako tak, nikdy úplne neveríte ani ich romanci, ani nebezpečenstvu, ktoré im hrozí. Skôr to vyzerá ako trochu dobrodružnejšie venčenie psa. Ale aj taká prechádzka môže byť príjemným osviežením. Z drámy o prežitie sa však trochu nečakane stane romanca, ktorej veľmi neveríme, pretože na plátne jednoducho nie je ich vznikajúce a prehlbujúce sa puto zachytené. A keby hrdinov neztvárňovali špičkoví herci, asi by ich prvý nečakaný bozk pôsobil až smiešne. Winslet a Elba sú typy ľudí, na ktorých môžete oči nechať, ale hodiť na nich všetko, to nejde a nefunguje. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (19)

  • Pred natáčaním diskutovala Kate Winslet o svojej úlohe s blízkym priateľom Leonardom DiCapriom. DiCaprio, ktorý nedávno dokončil natáčanie filmu Revenant (2015) v rovnako náročných podmienkach, ju varoval pred tým, aká bude krutá zima a aké ťažké bude natáčanie. Keď sa natáčanie začalo, Kate posielala Leovi textovú správu, v ktorej bola pokrytá snehom a visela z hory, s popisom: "Táto je pre teba, zlatko!" (Arsenal83)
  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Reklama

Reklama