Reklama

Reklama

Finch

Trailer

Tom Hanks hraje Finche, muže, který se vydá na dojemnou a důležitou cestu s cílem nalézt v nebezpečném a zpustošeném světě nový domov pro svoji neobvyklou rodinu – svého milovaného psa a nově zkonstruovaného robota. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (207)

easaque 

všechny recenze uživatele

+1* Tušil jsem už podle traileru, že to bude doják, ale až takový, to teda opravdu ne. Podle hodnocení je jasné, že jsem byl zklamaný a má to jasné důvody. Tak přehnaně a vyumělkovaně sentimentální film jsem už dlouho neviděl. Nejvíc mi připomínal film „Číslo 5 žije”, ale v tom byl aspoň nějaký humor a nebral se tak vážně, pro tento to vůbec neplatí. Vlastně ani nevím komu bych toto melancholické postapo road-movie dokázal doporučit, protože není ani pro děti, ale ani pro dospělé – možná tak pro naivní diváky. A vidím podle hodnocení, že jich je tady dost a moje hodnocení tu bude jak pěst na oko. Nevadí.Chápu, že Hanks a docela slušné provedení většinou zabere [ PŘÍBĚH: 0 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ]  ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Toto že natočil režisér Repo Men a Altered Carbon? Finch síce v prvých (doslovne) piatich minútach navnadí na pochmúrne postapo sci-fíčko len, aby sa z neho v ďalších 110 minútach mohlo stáť sci-fi pre celú rodinu a miestami až infantilná komédia. Technicky to je síce úplne presný film, ktorému nie je čo vytknúť. Zároveň má vynikajúceho Toma Hanksa v opäť absolútne neškodnej úlohe dobrosrdečného tatka. Ale celé je to až prehnane "safe" na všetkých frontoch. Neodváži sa to ponúknuť ani jednu hlbšiu myšlienku, ani jednu akokoľvek odvážnejšiu alebo napínavejšiu scénu, a aj tie scény čo majú zahriať u srdiečka sú skôr totálne klišé, nežby udierali na tú správnu strunu. Neskutočná rutina vo všetkých smeroch, ktorá síce nemá koho čím uraziť, ale ani si neviem predstaviť kto by z toho mohol byť nadšený viac než na CELKOVO: 5/10 ()

Reklama

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Moc hezký film s ústřední trojicí Finch (Tom Hanks), robotem Jeffem a psem Goodyearem, která se protlouká postapokalyptickým světem a rozhodla se jet do San Francisca. Sice to má prvky road movie (jak jsem mnohokrát psal, road movie nesnáším), ale toto je spíš zajímavé a skvěle natočené sci-fi a vztahu člověka, robota a psa. Popravdě netuším, jestli je robot digitální CGI nebo skutečný, protože je udělán prostě skvěle..... A pejsek je moc milý a hodný. Stejně tak si Tom Hanks vzpomněl na svého Trosečníka a je fakticky jediným živým člověkem zde hrajícím (tedy skoro). Konec je velmi zajímavý, dojemný a neobvyklý, takže dám plnou palbu...90% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Vidím trailer a hovorím si. "Super, to musí byť bomba, to je presne pre mňa..." Mám rád, komorné veci, zničený svet, road movie, T. Hanks, pes a robot?? To predsa nemôže dopadnúť zle, ale stalo sa. Pekný vizuál, Hanks, pes a robot a co dál? No nic dál... Vôbec nič... Dialógy skoro o ničom, humor žiadny, no čo je najhoršie príbehovo je to úplná katastrofa. Celý film sa niekde motáme, máme cieľ do ktorého sa chceme dostať , no nikdy tam vlastne nedorazíme? Akcia 0, humor 0, napätie 0, emócie 1, príbeh 1, vizuál 4, tomuto nemôžem dať ani priemerné 3 hviezdy. Možno ma zmohla únava, ale mal som nekonečný pocit nudy a to sa mi často nestáva. A tak som sa tešil...40%. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Ja sa na tvorcov vlastne ani nehnevám, len ak nie ste psíčkar a z zo steny na vás nepozerá ten žltý plecháč zo SW, pokojne otočte list. Kredit filmu zvyšuje prítomnosť Hanksa, ktorý je tak dobrým hercom, že nepotrebuje do tandemu ani kolegov z brandže a vystačí si na plátne sám. A že vážne nikto nepríde považujem za pozitívum, lebo ak sa do filmu o jednom hercovi začali pridávať ďalší, šlo to zakaždým do hája. Ukážkový príklad: Ja, legenda. Tu sa síce nevyhneme jednému flashbacku kedy to ale nestojí na hercoch, iba na pochopení odkiaľ že to pramení toľké puto so psom, alebo až thrillerovej pasáži s tajomnými svetlami za noci, inak je na pustej zemi až nebezpečne prázdno. Škoda, že aj nebezpečne mŕtvo, zápletka sa dá zhrnúť do jednej vety, kalkul na city hlási 9,5 Richterovej stupnice a človek sa nedokáže zbaviť dojmu, že sa z toho dalo vyťažiť viac, prezradiť viac, ukázať viac. Takto máme dočinenia s jednohubkou pre tých, ktorí majú chuť na rodinný postapokalyptický filmík. ()

Zajímavosti (14)

  • Snímek byl oficiálně oznámen v říjnu 2017 pod původním názvem „BIOS“, posléze byl projekt přejmenován na Finch a tento název se stal konečným. (freelex)
  • Robot si vybere jméno Jeff. Jeffrey je prostřední jméno Toma Hankse. (sator)
  • Finchův malý robot se jmenuje Dewey, tedy stejně jako robot v Tichý běh z roku 1972. V Tichém běhu zůstává muž sám se svými roboty a učí Deweyho, jak se starat o rostliny v zahradě na vesmírné lodi. (sator)

Související novinky

Ethan Hawke A Ewan McGregor jako bratři

Ethan Hawke A Ewan McGregor jako bratři

31.08.2021

Streamovací služba Apple oznámila nové drama s hvězdným obsazením. V novince Raymond & Ray si zahrají Ethan Hawke (Zoufalství a naděje) a Ewan McGregor (Birds of Prey). Oba pak ztvární nevlastní… (více)

Apple ukořistil Coenova Macbetha

Apple ukořistil Coenova Macbetha

13.05.2021

Streamovací služba Apple TV+ pokračuje v zajímavých akvizicích. Po nedávném zakoupení nové sci-fi Finch s Tomem Hanksem tentokrát společnost pořídila práva na distribuci prvního sólového filmu Joela… (více)

Nové sci-fi Toma Hankse míří na Apple

Nové sci-fi Toma Hankse míří na Apple

05.05.2021

Streamovací služby mezi sebou soupeří jako nikdy předtím. Každý chce mít svoji velkou fantasy (Hra o trůny, Pán prstenů, Zaklínač), každý chce mít své oscarovky (Chicagský tribunál, Sound of Metal,… (více)

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Reklama

Reklama