Reklama

Reklama

Finch

Trailer

Tom Hanks hraje Finche, muže, který se vydá na dojemnou a důležitou cestu s cílem nalézt v nebezpečném a zpustošeném světě nový domov pro svoji neobvyklou rodinu – svého milovaného psa a nově zkonstruovaného robota. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (207)

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Ohledně Finche se to ve mě dost pere. Film je to jednoduchý, zbytečný a o ničem. Je ale dobře zpracovaný a vůbec ne nudný (i když se tam zase tak moc neděje… slušný protimluv). Takový Trosečník bez pointy (kde místo Wilsona máme GoodYeara). Je tam spousta hloupostí a nedotažeností (je potřeba více konzumovat a méně přemýšlet). Délka je taky zbytečně moc… Ale díky Golden Gate má film (pro mě) to správné kouzlo. Prostě na každé mínus se najde okamžitě jedno plus a výsledku ty plusy převládají (takové 3,4 z místních pěti). A k filmu se klidně někdy v budoucnu vrátím. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Co si budeme povídat, Finch je zkrátka a jednoduše především dalším strhujícím hereckým koncertem Toma Hankse, a na kecy o tom, jak je to celé kvůli tomu robůtkovi a pejskovi infantilní a kýčovitý, na to by se měl každý potenciální divák z výšky vykálet, neřknuli vysrat, jelikož by tím přišel o skutečně výbornou a zatraceně působivou podívanou, postavenou tedy skutečně na infantilním a kýčovitým vztahu mezi člověkem, psem a robotem, ovšem pokud je to zpracované právě tímto způsobem, tak tu infantilnost a kýčovitost do mě rvěte pod tlakem, s potěšením se tomu kurevsky rád poddám. Takže ano, celý ten jednoduchý a přímočarý příběh je sice podán co nejlíbivěji a nejnenáročněji, o to víc ale dostali prostor právě postavy, jejich vyvýjející se vztah a je to prostě úžasně působivé, emočně neskutečně silné a přesvědčivé, Finche , robůtka i pejska jsem si doslova zamiloval a na konci se mi od breku táhli nudle z nosu až na bradu, tak moc jsem se tím laskavým příběhem nechal unést. Finch ovšem nenabízí jen to, mě totiž zaujal i po atmosférické, vizuální a efektní stránce, veškeré ty bouře pak byly zpracovány vážně parádně a mnoho scén díky tomu působilo i napínavým dojmem. Já zde prostě nemám této působivé a silné podívané cokoliv vytknout, a je skutečně dobré se nechat občas nechat i unést takovýmto záměrně líbivým patosem, jelikož by jsme se ze všech těch vážných dramat taky mohli jedno krásného dne slušně řečeno zbláznit. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Naprosto neoriginální, ničím neobjevný film do písmene splňující kritéria učebnicové amblinovky. A v tom je zároveň i jeho síla, protože takové jednoduché, ale milé a dobrosrdečné, filmy na trhu docela chybí. Rozhodně potěší sympatické obsazení, přičemž pro Toma Hankse je to jakožto jediného zástupce člověka v podstatě one man show. Trpím slabostí pro road movie žánr, obzvlášť v působivých postapo kulisách a za tónů kytary Gustava Santaolally. Miguel Sapochnik měl na starost ty nejlepší epizody Game of Thrones, stejně jako množství výborných epizod jiných seriálů, ale tady mi jeho režie přišla maličko rutinní a rozhodně mohla být autorsky výraznější. Finch se o žádné velké inovace ale viditelně nesnaží a to, co dělá, tedy střídavě baví a dojímá, dělá dobře. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Po celou (neopodstatněně dlouhou) stopáž jsem se nedokázal naladit na pospolu neštymující stylizaci "robotího strýčka Jedličky, psa a rodinných eskapád ťuťu-ňuňu lobůtků jak z Číslo 5 žije/Wall-Eho" a beznadějného postapa "kde člověk člověku vlkem à la Cesta". A to pak standardně dobrý (jakkoli rutinérský) výkon Hanse spolu se solidním tempem i vizuálem již mnoho nespasí. ()

xLIGHTx 

všechny recenze uživatele

Priemernejší film. Nie je to úplne zlé, ale je to v podstate taký trochu nevyráznejší guláš (pôsobí to ako kombinácia - postapokalyptického I AM LEGEND s W. Smithom z r. 2007, ktorý tam putuje postapo svetom so svojím LEGENDárnym psom a k tomu taký robotický CHAPPIE z r. 2015). SPOILER, film tentokrát končí dosť bezútešne, čo sa týka T. Hanksa (či to bude fajn napr. pre deti, ťažko napísať). Koniec SPOILERU. Hudba od G. Santaolallu pomerne nevýrazná. Určité sklamanie, čakalo sa asi viac. ()

Zajímavosti (14)

  • Při záběrech na sbírku pohlednic ve 24. a 27. minutě filmu můžeme vidět kromě Golden Gate Bridge i Karlův most v Praze. (Deemfond)
  • Snímek byl oficiálně oznámen v říjnu 2017 pod původním názvem „BIOS“, posléze byl projekt přejmenován na Finch a tento název se stal konečným. (freelex)

Související novinky

Ethan Hawke A Ewan McGregor jako bratři

Ethan Hawke A Ewan McGregor jako bratři

31.08.2021

Streamovací služba Apple oznámila nové drama s hvězdným obsazením. V novince Raymond & Ray si zahrají Ethan Hawke (Zoufalství a naděje) a Ewan McGregor (Birds of Prey). Oba pak ztvární nevlastní… (více)

Apple ukořistil Coenova Macbetha

Apple ukořistil Coenova Macbetha

13.05.2021

Streamovací služba Apple TV+ pokračuje v zajímavých akvizicích. Po nedávném zakoupení nové sci-fi Finch s Tomem Hanksem tentokrát společnost pořídila práva na distribuci prvního sólového filmu Joela… (více)

Nové sci-fi Toma Hankse míří na Apple

Nové sci-fi Toma Hankse míří na Apple

05.05.2021

Streamovací služby mezi sebou soupeří jako nikdy předtím. Každý chce mít svoji velkou fantasy (Hra o trůny, Pán prstenů, Zaklínač), každý chce mít své oscarovky (Chicagský tribunál, Sound of Metal,… (více)

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Reklama

Reklama