Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První setkání s rodinou vaší přítelkyně může být náročné. Ještě těžší je plánovat žádost o ruku na každoroční štědrovečerní večeři její rodiny - přičemž její příbuzní ani netuší, že je lesba. Když se Abby (Kristen Stewartová) dozví, že Harper (Mackenzie Davisová) jejich vztah před rodinou tajila, začne o ní pochybovat… Sváteční romantická komedie Šťastné a veselé zachycuje pestrou škálu emocí spojených s touhou po přijetí ze strany rodiny, snahou být věrný sám sobě a odhodláním nezkazit si Vánoce. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Parta nesympatických snobů a lhářů se chová otravně a těch padesát minut, co jsem na to zvládl koukat, jsem přemýšlel o tom, proč Kristen Stewart už dávno nevzala kramle. Možná, že to celé skončí nějak smysluplně, ale nemám silu a chuť to zjišťovat. Clea DuVall navíc točí, jak kdyby jí bylo devadesát. A smysl pro humor má, jak kdyby jí bylo sto. ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

U filmů s podobnou tématikou mám v poslední době často pocit, že se mi jejich autoři snaží "mírně naznačit", že pokud jsem chlap, ještě ke všemu bílej a ještě ke všemu (a to už je podle nich ale fakt vrchol!) hetero, tak jsem asi úplnej kretén. Ale! Happiest Season s touto tématikou v mých očích nakládá nenásilně a nenuceně a to dokonce do takového bodu, kdy jsem si řekl, že postavy jsou tady vlastně i uvěřitelné. Víc tu samozřejmě jde ale o kritiku "snobismu" a ano, i v tomto ohledu film podle mého skromného názoru funguje. A celkové zasazení do Vánoc tu ve výsledku taky ničemu neškodí. Akorát možná radši očekávejte víc dramatických scén, než byste u filmu s označením "romantická komedie" čekali. Vtipů je tu sice dost, romantiky taky, ale vážných scén, kdy jde do tuhého, tu je taky nemálo. ()

Reklama

somnar 

všechny recenze uživatele

Zajimavé. Čekal jsem vánoční eskapismus, místo něho se v tom ale stále jen prohlubuje internalizovaná homofobie jedné z protagonistek, kterou násilně vyoutuje její sestra, což ale přesto vygraduje tím, že si přejete, aby Kristen Stewart skončila s Aubrey Plaza. Vůbec vedlejší postavy jsou v tom hodně výrazné. Na závěr to sice chce být dojemnější než Marley a já, ale vlastně se nedivím, že to tak rezonuje, protože to v některých nuancích není tak festive blbé, jak to z trailerů vypadalo. Netflix by za tohle Hulu urval ruce. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Skvěle obsazený (první) vánoční film s lesbickou dvojicí v hlavní roli. Funguje dobře jako romantika, ale coby komedie je dost cringy a těžko se vtípky bavit, takže zůstane mezi průměrem daného žánru. Ústřední dvojice (Kristen Stewart a Mackenzie Davis) je v pohodě, ale scény si pro sebe kradou hlavně vedlejší postavy v čele s Danem Levym a Aubrey Plazou. ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Človek si zapne film a zas je účelovo polovica postáv homosexuálna, ja už neviem kam to smeruje. Veď ok, žite si, ale prečo každý druhý a prečo sa scenár vždy zaoberá homosexuálnymi „problémami“, dokonca aj vo vianočnom filme? Čakal som príjemný film a od začiatku na mňa pod rúškom Jingle Bells vybalili dve hádajúce sa lesby, ktoré akože majú problémy vo vzťahu a dobré rady im dáva ďalší teploš. Nechápem, že sa sneh neroztopil. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Režisérka a spoluscenáristka filmu Clea DuVall přiznala, že se jedná o autobiografický film. (Stanislaus)

Reklama

Reklama