Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poté co je svědkem sebevraždy právníka mafiánů, přijme 11letý chlapec pomoc soucitné mladé právničky, která je odhodlaná chránit jeho i celou jeho rodinu a zajistit, že bude právu učiněno za dost. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (156)

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Pozreté po rokoch. Skvelý film, ktorý je dosť podceňovaný. Skvelé herecké obsadenie. Výborné herecké výkony. Príbeh je zaujímavý a napínavý. Je tu aj dosť humoru, čo ma prekvapilo na daný žáner. V podstate nemám čo vytknúť filmu. Dĺžka filmu je 116 min čo je akurát. Charaktery postáv sú veľmi dobre napísané. Celkové hodnotenie za mňa je 80%. Film jednoznačne môžem odporučiť. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Četla jsem knižní předlohu a přestože se jí film věrně drží, přece jen nedosahuje její kvality. Herecky jde o hvězdně obsazený snímek, akorát postava Susan Sarandon na mě nepůsobila úplně věrohodně a Brad Renfro nebyl zrovna hlavní hrdina, kterému bych držela palce - spíše potřeboval přehnout přes koleno a nasekat na prdel. Pravda, když jsem film viděla jako teenager, líbil se mi "Klient" hodně a na osudu toho spratka mi záleželo mnohem víc. Takže hodnotím výsledným průměrem (napoprvé 90%, napodruhé 60%) = 75%. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na Schumachera veľmi ojedinelý film. Bohužiaľ nie kvôli jeho kvalite, ale vzhľadom na to, že buď natočí niečo takmer geniálne, alebo ťažký prúser. Klient je čistý priemer, čiže v jeho prípade výnimka. Televíznemu looku nepomáhajú ani super hviezdy. Tvorcovia sa snažili skopírovať Jonesovu postavu z Uprchlíka a tak nalákať divákov do kina. Knižná predloha mi prišla napínavejšia. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kdybych to neznal, grishamovku od Schumachera bych si představoval přesně takhle. Kolem soudu to šlape, v thrillerových vodách klesá a víra v šťastné konce nových začátků odpovídá duchu doby. Prim samozřejmě hraje obsazení. Jones si jede dalšího Samuela Gerarda, tzn. cílevědomý vůdce týmu, který štěká pokyny (možná proto, že je na podřízené pes), Sarandon si ve své oblíbené roli ochránkyně potřebných počíná naprosto suverénně a Renfro debutující jako protivný umanutý spratek si permanentně koleduje o vyliskání (takže svou roli zvládl dobře). Kromě toho se ve vedlejších úlohách objeví plejáda známých tváří spjatých s devadesátkami (Macy, Walsh, Patton, Lecterův dezert Heald, doktor z pohotovosti Edwards či třeba posledním skautem naklepaný Coates). A mimochodem, pokud se budeme bavit v rovině krimi, těch nejhroznějších zločinů se tu dopustil LaPagliův Barry „Břitva“ Muldano výběry ze svého šatníku.. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Zopár sfilmovaných právnických trilerov od Johna Grishama mám rád (Kedy zabiť), no väčšina z nich dopadne ako Klient: skúsený režisér sa zjavne nudí, bombastické herecké obsadenie je zarážajúco nevyužité, scenár zbytočne komplikovaný a celé je to chladné ako januárové ráno. Diváci ale v 90. rokoch na podobných látkach frčali, takže nečudo, že to pri skromnom 45-miliónovom rozpočte na celom svete zarobilo 117 miliónov. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (4)

  • V dobe natáčania bol Brad Renfro zapojený do projektu DARE (vzdelávací projekt proti drogám a alkoholu). Paradoxom je, že Renfro bol potom niekoľkokrát pred svojou smrťou zatknutý a odsúdený za držanie drog. (m.a.t.o.)
  • V tomto filmu debutoval Brad Renfro. (Pumiiix)
  • Dianne Sway (Mary-Louise Parker) ve filmu uvedla, že jí je 27 let. Její představitelce přitom bylo přesně 30 let. (KajusaK)

Reklama

Reklama