Reklama

Reklama

Želvy Ninja

(seriál)
  • USA Teenage Mutant Ninja Turtles (více)
USA, (1987–1996), 73 h 57 min (Minutáž: 21–47 min)

Tvůrci:

David Wise

Předloha:

Kevin Eastman (komiks), Peter Laird (komiks)
(další profese)

Série(10) / Epizody(192)

Želvy Ninja – kdo by je neznal? ovládají bojová umění a zachraňují celý svět! Leonardo, Donatello, Michelangelo a Rafael jsou nejsenzačnější želvy na světě, které statečně bojují se svým úhlavním nepřítelem Krangem a jeho pravou rukou Trhačem. Mají jen jednu slabost – pizzu. (oficiální text distributora)

Recenze (361)

Honza dAve 

všechny recenze uživatele

Kultovní dětský seriál mého prvního stupně základní školy. Tímhle žila celá třída a oficiální i neoficiální možný i nemožný merchandising hýbal dětskými přáními. Jinak je to veselý a barevný, ne moc skvěle animovaný comics s chytlavou klávesovou (skoro MIDI :o)) ) "muzikou". Jo, a ty žvejkačky, děsně hnusný žvejkačky, ale ten byznys s těma kupónkama .... hotovej Wall Street v mý třetí třídě :o). ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Tak jsem zase po X letech viděl pár dílů a vzpomněl si na tu moji závislost na tomto seriálu. Nejraději jsem měl Rafaela s těma vidličkama a červenou maskou a takovým zvláštním způsobem se mi líbil i Trhač s tím svým svým plechovým outfitem..:-)) No a taky mě fascinoval mluvící mozek Krang... Když se na to dívám dnešníma očima, tak musím uznat, že zase taková bomba to není. Tehdy to působilo jako zjevení proto, že nic podobného u nás předtím neběželo. Dnešní televize je plná animovaných akčních seriálů. Vlastně je to takový hezký nápad, jak přilákat puberťáka k televizi - co jej může přitahovat víc než mix bojových umění, sci-fi, kreslená forma a fůra humoru? Nejde ani tak o animaci, spíš mi dnes vadí ty neskutečně primitivní akce, dialogy a kupa nelogičností. Nemám rád, když se něco nadhodnocuje z nostalgie, tenhle seriál prostě na víc než 3* nemá (i když bych si asi jako 13letý pěkně vynadal...) ()

Reklama

anli 

všechny recenze uživatele

Čtyři zmutované želvy jsou dnes vlastně klasika.Je to taková kombinace komiksu a japonské anime.Jednoduché a napínavé příběhy plné tajemného dobrodružství,u kterých děti neodlepí oči od obrazovek(ani já nebyl vyjímkou),April je k sežrání a padouši správně padoušský.Celé to brouzdá napříč téměř všemi žánry a pro děti to je vlastně kultovní záležitost.Jako dítě jsem hltal každý příběh(i když Želvy nepatřili k mým nejoblíbenějším hrdinům),no jako dospělého už mě to nějak přešlo.Pro dětské publikum má tenhle seriál stále svou výpověď,už tím,že se od ostatních trochu liší.Animace je na úrovni doby vzniku a příběh je uzpůsoben dětskému publiku a příjemně ubíhá.U mě nostalgických 75% jako vzpomínku z dětství.Jsou ale kreslené seriály,které ve mě nechaly stopu silnější až do dneška(Smolíkovy,Rychlá rota atd.). ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Legendary animák. Co dodat víc, čtveřice "zeleňáků" (nikoli zelenáčů) + mistr Krysa, to bylo něco. Jen těch mechandisových pitomostí, co se kolem toho točilo, od žvýkaček, přes kartičky, obleky, postavičky, skládačky, omalovánky a já nevím co všechno. Přesto nikdo nás nebyl proti. A proč? Protože jsme se do tohoto seriálu, my malí kluci, prostě zamilovali. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Kdo vyrůstal na počátku devadesátých let, toho Želvy Ninja neminuly. Mým oblíbencem byl Raphael. (Mimochodem, proč mu všichni přidáváte ke jménu -o, které tam vůbec není?) No a Trhač, to byl borec. Svého času jsem měl doma i sběratelské album s "pohyblivými obrázky" a plátkové žvýkačky, jejichž pachuť cítím v ústech i po patnácti letech, byly samozřejmostí. (145.) ()

Galerie (6)

Zajímavosti (29)

  • Britové – a nejen oni – znají seriál pod názvem „Teenage Mutant Hero Turtles“, protože slovo „Ninja“ je údajně příliš násilné. (Zdroj: metro.co.uk) (JORDY)
  • Zákerný mozog Krang je inšpirovaný postavami mimozemskej rasy Utrom z pôvodných komiksov o ninja korytnačkách. (donnie22)
  • 2. listopadu 1996 se staly nejdéle vysílaným animákem v USA. Byly překonány až 1. března 1998 seriálem Simpsonovi (od r. 1989) – epizodou s názvem „Jak napálit pojišťovnu“. (Poker_Face)

Související novinky

Želví ninjové se dočkají rebootu

Želví ninjové se dočkají rebootu

02.07.2020

Želvy Ninja už se za ty roky dočkaly tolika rebootů, že by další verze klidně mohla vyprávět o čtveřici stárnoucích želv, co místo karate cvičí jógu a prochází si krizí středního věku. Naštěstí to… (více)

Reklama

Reklama