Reklama

Reklama

Seaspiracy: Pravá tvář udržitelného rybolovu

  • USA Seaspiracy
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Oceán ho vždycky naprosto fascinoval. Natočí proto dokument o tom, jak lidé ničí život v mořích, a odhalí přitom korupci nevídaných rozměrů. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (76)

Alementina 

všechny recenze uživatele

Souhlas s DaViD´82, Ali se tak cpe do popředí i pozadí a dělá takové objevy, že je otravný, takž kdybybylo méně Aliho, tak bych možná dali i 5 hvězd. No bohužel jediné maso, co jim, jsem jedla, bylo mořské, ale ted si nechám zajit chut, obavam se, ze konzervu s tunakem uz si nekoupim, losos to stejny. Ale pokud budu v Chorvatsku a majitel pronajatyho apartmanu mi vecer nabidne, ze mi ugriluje rybu, co ten den ulovil, tak si dam si ji k veceri dam. ()

LEGACY 

všechny recenze uživatele

Já tedy vím, že je to sběr toho nejhoršího, co se v naších vodách vyskytuje, ale i tak to s člověkem zamává. Chlápek se do toho pustil naplno a díky rozpočtu od Netflixu konečně nevidíme problém jedné země, ale celosvětový zvěrstvo páchané ve jménu obchodu. Earthlings mi změnili jídelníček, Cowspiracy mi ukázalo detailnější pohled, doplněný grafy, rozhovory a hledáním řešení .... no a nyní po několika letech je zde třetí zásadní film, jenž mně jen utvrzuje v tom, že mi mladí lidé, co nejsme lhostejní, budeme o problémech mluvit a snažit se přesvědčit ty z nás, které zajímá jen hotový produkt za alobalem, ale už ne jak se daný produkt dostal do regálu a jaká je jeho historie. Ali seš borec. Velké prozření. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Důrazné varování pro lidstvo v podobě dokumentu, jehož poselství převrátí Vaše smýšlení o rybolovu, konzumaci ryb či udržitelném hospodářství vzhůru nohama. Dokument, u něhož jsem si opět potvrdil, že největším predátorem a plenitelem planety je jen a pouze člověk. Seaspiracy je zkrátka počin, který by si měl pustit každý, jelikož ty největší změny začínají u jednotlivce a jeho činů. (Netflix) ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Máme tu další populární dokument zacílený vyburcovat veřejnost, lehce vás vyšokovat a přimět šetřit životní prostředí. Ani tento nelze brát i s navijákem (doporučuji pár fact-check videí), ale prezentuje řadu významných problémů ve věci oceán & průmyslový rybolov, což nijak nezpochybňuji a cením. Vedlejší úlovek, vybíjená žraloků (x), ekosystém vyhozený z rovnováhy, bordel ze sítí (kam se hrabou brčka), bullshit nálepky na zboží... Závěr se záběry zmasakrovaných velryb ve vodě zabarvené krví + řešení NEJEZ RYBY - no, poněkud laciný. I tak jsem ale rád, že se podobný tituly točí, pravidelně poutají velkou pozornost a já si rozšiřuji obzor. (x) ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Dokument, který v podstatě shrnuje to, co už všichni tak nějak víme či alespoň tušíme a v lecčems zachází ještě o kus dál. Je vysoce tendenční, cíleně emotivní (komu slza neukápla při záběrech z "grindu," tak kecá) a snaží se vyburcovat. Což je určitě chválihodné, ale pro věrohodnost dokumentu je to i trochu dvojsečná zbraň. Další věc je, že tvůrci nedojdou k nějakému jasnému řešení kromě: nejíst ryby. Ideálně nejíst vůbec žádné maso. Wow, to mě nenapadlo. Je to bezpochyby dobrá idea, ale více, než reálné řešení, v globálu čirá utopie. Omezení konzumu je jistě žádoucí, ale počet lidí resp. hladových krků na planetě přibývá... Jak vybalancovat tohle? Trochu mě rozčilovala zbytečná snaha dramatizovat a zároveň jakože objevovat ameriku. Konfrontace zaskočených lidí, navíc často šikovně sestříhané tak, aby se to hodilo, taky nic moc. Prospěl by tomu odstup. I přesto záslužný a co se týče sdělení důležitý dokument, který s člověkem zahýbá. Minimálně dneska si lososa ve slevě z Lidlu taky odpustím. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama