Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Animovaný

Poslední recenze (383)

plakát

Hrozba smrti (2024) 

Našlapaný úvod který vybízí k drsnému cestovatelskému dobrodružství. Filmy, ve kterých se hlavní postavy vydávají prozkoumávat neznámé prostředí mám rád, o to více, když je hlavní postavou Jake Gyllenhaal, který umí dávat do držky. Napětí i akční scénky jsou skvělé a zábavné. V průběhu, po tom co se objeví Conor McGregor, ale film docela zešílí a nabere obrátky ve stylu Fast & Furious. Velká škoda!

plakát

Odloučení (2022) (seriál) 

Temné psychologické workspace drama s originálním nápadem, ale pomalejším dějovým vývojem. Seriál nabízí jedinečný pohled na firemní kulturu a zkoumá důsledky oddělení pracovního a osobního života způsobem, který je jak znepokojivý, tak fascinující. Kamera a vizuální styl umocňují klaustrofobickou atmosféru a napětí, zatímco překvapivě podmanivý soundtrack skvěle podtrhuje temné a mysteriózní tóny příběhu. Pokud jste dostatečně trpěliví a máte rádi nevšední tvorbu, doporučuji.

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Ta atmosféra je prostě ohromující! Tiše ploužící se písek, zvuk větru a pohled na rudě oranžové nebe vytvářejí neuvěřitelně sugestivní prostředí. Kromě nádherného vizuálu a jednoho z nejpůsobivějších soundtracků poslední dekády, na filmu velmi oceňuji jeho pomalý a promyšlený dialogový průběh. V poslední době se mi zdá, jakoby se filmy obecně snažily rychle naplnit dopaminový deficit svých diváků, avšak Denis Villeneuve zkrátka nikam nespěchá. Dopřává dostatek času na plné ponoření se do jiného světa. Je paradoxní, že film má i přesto intenzivní spád, je akční, dramatický i romantický, a zároveň svou originalitou zcela univerzální a umělecký. Villeneuve opět prokazuje své mistrovství v budování atmosféry a hloubky.

Poslední hodnocení (1 435)

Rivalové (2024)

31.05.2024

Temná hmota - Nemáš svůj svět (2024) (epizoda) (E05)

31.05.2024

Temná hmota - Chodba (2024) (epizoda) (E04)

31.05.2024

Temná hmota - Schránka (2024) (epizoda) (E03)

31.05.2024

Temná hmota - Ten nejlepší výlet (2024) (epizoda) (E02)

31.05.2024

Temná hmota - Jsi se svým životem spokojený? (2024) (epizoda) (E01)

31.05.2024

Občanská válka (2024)

31.05.2024

14 vrcholů: Nic není nemožné (2021)

21.05.2024

Meru (2015)

21.05.2024

Reklama

Poslední deníček (14)

To bylo zas něco!! :-)

Batman V Superman - Special Event

Někdo kouká doma s přáteli na seriály, jiní tráví čas venku, v přírodě nebo chodí do kina na filmy, no a pak jsou tu ti, kteří se jen tak z ničeho nic rozhodnou zajít se svou filmovou rodinou na takovou, možná (dost hodně) trošku šílenou akci, jako je například rádoby napodobení supermanského létání. Ano, přesně tak, supermanského létání. Takové to, když ruku setnete v pěst, dáte charismaticky s nadějným očekáváním před svůj obličej, no a najednou letíte. Tedy, samozřejmě, ne úplně tak doslovně. :-)

Dne 16.3 jsem měl možnost s dvěma super lidma z týmu ČSFD navštívit speciální propagační akci distributora Freeman Entertainment, která byla uspořádána za účelem propagace aktuálně nejnovějšího a zároveň i nejočekávanějšího filmového titulu od této distribuční společnosti. Jak už popis akce asi napovídá, šlo o film Batman V Superman: Úsvit spravedlnosti. Po příchodu do moderních prostorů Hurricane Factory v Praze jsme se uvítali, chvilkově popovídali s přítomnými, no a než jsme se stihli nadát, už se nás jal instruktor, který nás odvedl do místnosti, kde jsme byli dostatečně podrobně proškoleni o zásadách a pravidlech potřebných k praktikování létání. Rozdělili jsme se na dvě skupiny a hurá do vzduchu!! Celou tuto parádní akci samozřejmě doprovázela také všudypřítomnost dvou hlavních exhibičních hrdinů, kteří se osobně, přímo před našima očima utkali v napínavém (skoro-filmovém) souboji! Nezapomenutelný zážitek, příště bychom mohli dát třeba seskok z letadla, ne? :-)

Koukněte na video!!

 

S Martinem a Bárou. Byla to paráda! Díky moc!! :-)

Promo 2
Promo 2
D: čeština
08:46