Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinou filmu režiséra Bořivoje Zemana je nejoblíbenější postava českých pohádek Honza, který se vydá do světa za štěstím. Ovšem není to hloupý Honza, nýbrž chytrý a veselý mládenec, který má rád lidi a nesnáší nespravedlnost, ať už se děje lidem nebo zvířatům. Netouží po království, ani po princezně, ale usiluje o prosté lidské štěstí, které se dobývá rozumem a prací. Honza nebojuje s nadpřirozenými vlastnostmi, ale s lidskou zlobou, závistí, lakotou a omezeností. (Česká televize)

(více)

Recenze (307)

peetriss 

všechny recenze uživatele

Poslední dílo největšího českého filmového pohádkáře Bořivoje Zemana, o jehož kvalitách svědčí již pouhý fakt, že působí svižným a uvolňujícím dojmem i po mnoha opakovaných shlédnutích. Do své role výborně zapadl Jiří Korn, ale nepostradatelnými jsou také vynikající herci ve vedlejších úlohách. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Krásná pohádka, která však kupodivu zůstává trochu stranou Popelky a dalších vánočních pohádek a to i ve vysílacích časech televizí. Je to asi tím, že je to letní pohádka. Pamětníci si dodnes vybaví chytlavou písničku Honzy - Jirky Korna ,,Svítí, svítí slunce nad hlavou...'' a recept na ,,sekyrkovou polívku '' od těch dob zná jistě nejedna řádná hospodyňka ! :-) * * * * ()

Reklama

chrispe 

všechny recenze uživatele

Jako dítěti se mi tahle pohádka vůbec nelíbila. Ze smrtky mi vstávaly vlasy hrůzou a celé to pro mě mělo takovou hodně divnou atmosféru, kterou jsem si radši nechávala ujít (i dnes). Ale šaty (i když teda z pampelišek) jako měla Naďa konvalinková jsme si s holkama zkoušely uplést, to zase jo :) ale nikdy jsme nebyly dost trpělivý. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Dal bych pět, ale ten natahovaný konec se smutným "chozením po kraji", kdy prostě pro postavu Barušky chybí využití, mi moc neučaroval. Ale jinak je to dokonalé - Honza je chytřejší než ostatní, ale vypadá jako hloupý, je zde spousta vtipných scén a dialogů, včetně hlášek (cepy cepy, klepy klepy a jiné), dost dobře zahrané (i když si nejsem jistý, jestli Korna někdo nedabuje), rád se vždy podívám znovu. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické +3* hezká a veselá pohádka, která je svým laděním hodně podobná Šileně smutné princezně, kterou také natočil Bořivoj Zeman. Nezapomenutelná je tu Valerie Kaplanová v roli Smrtě (asi její oblíbená, protože podobných rolí má nemálo). Zpěvák Jirka Korn svou roli zvládl slušně a na rozdíl od jiných se na to dá dívat. A i když dávám "jen" 3 hvězdičky, tak doporučuji mladší generaci, která ji asi moc nezná. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Galerie (12)

Zajímavosti (11)

  • Film si do kín prišlo pozrieť niečo cez milión divákov, čo sa v tej dobe považovalo za veľký úspech. (Raccoon.city)
  • Scéna, kdy je princezna (Jorga Kotrbová) vyplácena, aby promluvila, byla natočena na Křivoklátě. (rakovnik)
  • Film bol natáčaný vo Vysokom Chlumci u Sedlčan a Borotíne. (dyfur)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno