Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(3)

Obsahy(1)

Docent Stehlík (I. Trojan) se téměř administrativním omylem dostává z policejní akademie na oddělení vražd. Padne do týmu hned poté, co kriminalisté začínají vyšetřovat brutální vraždu mladé dívky v lese u Prahy. Snaží se být užitečný jako specialista na psychologické profilování vrahů, ale na oddělení ho mají všichni za blázna, a tak ho neúprosný šéf tvrďák Šera (O. Vetchý) posadí do kanceláře s extrémně problematickou Fousovou (T. Ramba). Věří, že si navzájem znechutí práci natolik, že z oddělení odejdou. Netuší, že stejně jako jeho áčkový tým přezdívaný „Dvojčata“ (M. Taclík a M. Hádek) budou nakonec tito dva notoričtí potížisté velmi cenní nejen v kanceláři, ale i v terénu a možná, že nejen u jedné vraždy. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele quido_zidle k tomuto seriálu (3)

Lesní vražda (2023) (S01E01) 

Námět dobrý. Použijete dva outsidery a dáte je do machistického prostředí = divák jim fandí a nemůže se dočkat až těm posměváčkům nakopou zadek. No jo, to se ale ti dva nesmí chovat jako úplný, ale úplný jelita - jeden tak submisivní, že si nechá srát na hlavu od každého kdo jde kolem, až vám ho přestává být líto a druhá neurotická nevychovaná ublížená nedoceněná fůrie, která by víc než cokoli jiného zasloužila pár přes držku. Takže při srovnání s 1.oddělením (sorry, nejde nesrovnávat), zklamání jako hrom - toho dobrého ubylo (uvěřitelná policejní práce, skvělé herecké výkony i ve vedlejších rolích, napětí, dialogy...) a přibylo scén nad kterými jen kroutíte hlavami (jeden příklad za všechny: docent omdlí na patologii, doktor na něj čumí a po příchodu a otráveném dotazu policisty "Co jee...?" jen pokrčí rameny a oba dál čumí na postavu ležící na zemi ve skleněných střepech) a divných replik kde jedna postava řve na druhou, ta si to nechá líbit a jen něco mumlá... Takže jsme na konci pronesli slavnou hlášku  tučňáků z prvního Madagaskaru "Tak to bylo na prd..." ()

Preso s mlíčkem (2023) (S01E02) 

Toto jsem napsal u prvního dílu a na druhý to platí dvojnásob: Námět dobrý. Použijete dva outsidery a dáte je do machistického prostředí = divák jim fandí (no v 2.dilu už ani tak moc ne...) No jo, to se ale ti dva nesmí chovat jako úplný, ale úplný jelita - jeden tak submisivní, že si nechá srát na hlavu od každého kdo jde kolem(v 2. díle jsem to počítal - 7x se nechal zjebat aniž by pípnul na svou obranu...), až vám ho už není vůbec líto a druhá neurotická nevychovaná ublížená nedoceněná fůrie(navíc blbá jak pudštok), která by víc než cokoli jiného zasloužila pár přes držku. Takže při srovnání s 1.oddělením (sorry, nejde nesrovnávat), zklamání jako hrom - to dobré zmizelo (uvěřitelná policejní práce, skvělé herecké výkony i ve vedlejších rolích, napětí, dialogy...) a přibylo scén nad kterými jen kroutíte hlavami (např. když vrah na konci volá na oddělení, asi aby zjistil jestli třeba nemá Ramba dovolenou a zjistí, že má Ramba dovolenou - ha!.) K tomu přidejte dva policajty jak bratrance od z Pata a Mata a schizofrenního Kozáka (pardon Šeru), který chvíli ječí ja Viktorka u splavu a chvíli je hodný empatický šéf. Výsledek - ještě horší než díl 1. a horko těžko 2*... ()

Rozhodnutí (2023) (S01E03) 

Poslední díl by se měl jmenovat "To snad né!". To se Mareš s Malindou úplně pomátli?? Jak může někdo, kdo napíše skvost typu 1. oddělení napsat takovou sračku? A jestli to měla být parodie, tak se brutálně nepovedla! Tady pár z mnoha dalších případů "to snad ne": Opravář na kávovary přijede do 10 ti minut po objednávce opravy??? , v posilovně je při návštěvě docenta "náhodou" zrovna host, kterému Ramba 4 dny zpátky vařila kafe???, vrah přijde co hospody pro cigarety zrovna když tam s jeho fotkou obchází vyšetřovatelé??? Vyšetřovatel uvidí v hospodě podezřelého(podobného s identikitem), který začne utíkat, oni jej pronásledují jen vlažně(aniž by volali "Policie, stůj!") a když ujíždí v modrém SUV(které hledají!!) přímo před nimi, tak si nezapamatují ani SPZ, ani toto vozidlo nenechají zastavit hlídkou a jejich jediná reakce je "Hele lékárna..."??? Docent si nechá udělat výpis z hovorů, ale poslední lokaci mobilu Ramby už ne??? Docent před domem vraha zaškobrtne a náhodou sáhne na nalepenou žvýkačku, kterou tam nechala Ramba (a hned mu dojde kdo ji tam nechal...)??? Docent před domem vraha zavolá jen Šerovi, když ten to nebere, tak nikomu jinému už nevolá a jde s lžící na boty zachraňovat Rambu??? Tvl. na čem to tvůrci jeli???? To celé je urážka práce policajtů, sorry p. Mareši. Jediné pozitivní na tomto díle byla lepící páska na ústech Ramby - byla celou dobu zticha - bomba!! ()

Související novinky

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

15.01.2024

V pondělí 15. ledna 2024 dopoledne byly na tiskové konferenci České filmové a televizní akademie (ČFTA) odhaleny nominace v rámci 31. ročníku předávání cen Český lev. Na začátku tohoto ceremoniálu… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama