Reklama

Reklama

Asterix v Británii

  • Francie Astérix chez les Bretons (více)
Trailer

Maličký Asterix a jeho mnohem větší kamarád Obelix, bojovníci z poslední galské vesnice, stále svobodné po římské invazi, se vydávají na výpravu, aby doručili sud slavného kouzelného lektvaru od svého druida, který má pomoci Asterixovu bratranci v Británii bojovat proti nájezdu římské armády. (TV Minimax)

Videa (1)

Trailer

Recenze (282)

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Asterix v Británii je prosycen vzdušně lehkým a neohroženě škádlivým humorem. Všemožné anglické a britské stereotypy jsou stylově rozpitvávány a vystaveny na odiv rozpustilé koketérii. Až se zdá být zázrakem, že ten suchopárně konzervativní národ mohl být světovou velmocí. Britské obyčeje i prapodivná forma gurmánství a neměnná stálost pevných indicií tomuto stylu humoru vychází vstříc a nic jiného si snad ani nezasluhuje. Asterix v Británii patří k silnějším kusům zfilmované série a neznámé koření, dovezené fénickým kupcem, je kouzelným lektvarem současnosti. Profesionální pijáctví je jen pro silné a trénované povahy. Povedlo se vše dotáhnout až do nejroztomilejší představy škádlení a popichování. Baví, rozesmává, obveseluje. Eh bien, pourquoi pas! ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Znova netuším, ako sa tento film ocitol v Top300 filmov čsfd. Asi je to z lásky mnohých fanúšikov k originálnemu komiksu. Niektoré narážky na anglické zvláštnosti sú dobré, ale stačia mi len na označenie za dobrý film, nič výnimočné. Asi si zapamätám toho diviaka v mätovej sauce, horúcu vodu s mliekom, teplé pivo a rímske čísla na anglických domoch. Bitky, akcie a Obeliska ako takého som len pretrpel. ()

Reklama

Stružák 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem: ptákovina. Jestli jsem u filmu Asterix a překvapení pro Cézara psal o velkém množství vitpných scén, u Asterixe v Británii je tomu přesně naopak. Přitom příběh jako takový potenciál má. Hraná verze Asterixe, ve službách jejího veličenstva, je docela zábavná. Tohle však byla jedna velká nuda. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Najvyrovnanejší a najdospelejší z Asterixov. Sympatické prostredie, všade hmla, dážď a teplé pivo, jednoducho nič pre Frantíkov, ktorí sa vydali na pomoc bratrancom z Británie. Vtipná konfrontácia dvoch odveky znepriatelených krajov je cítiť a moc dobre sa na to pozerá. Fungujú prakticky všetky, dokonca aj opakujúce sa fóry (šmykľavá podlaha), nechýba tiež vypointovanie podaktorých (čajové lístky). Zachytil som narážky na staré diely (chudáci piráti) a moc potešilo vyústenie príbehu s posolstvom „viera v seba samého silnejšia než kúzelný lektvár“. ()

waits 

všechny recenze uživatele

Směle se může dívat i ten, kdo říká, že kreslený komiks je nenahraditelný. Lamsweerde tuhle podívanou připravil citlivě o předloze, s vtipem a noblesou. Vedle Luckyho Luka a bratrů Daltonů je tenhle film jedním z mála, který pouštím dětem i několikrát do roka. Od počátku, ve kterém Britové popíjejí horkou vodu s mlékem o páté a dodrržují víkend až do konce je to vkusná a zábavná podívaná pro všechny. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (7)

  • Když Asterix a spol. zaklepou na dveře hospodského Gaulixe, aby se u něj skryli před Římany, zazní první čtyři tóny Beethovenovy „Páté symfonie“. Přesně těmito tóny začínalo za druhé světové války rozhlasové vysílání BBC pro Francouzský odpor a ve filmu je to přímá narážka. (Landauer)
  • Při scéně, kdy skupinka vedená Asterixem zavítá do špatného domu XVII, si lze povšimnout vyšívané látky nad krbem s francouzskými slovy "foyer, doux foyer", což v překladu znamená klasické "home, sweet home" čili "domove, sladký domove". (epicride)

Reklama

Reklama