Reklama

Reklama

Asterix a tajemství kouzelného lektvaru

  • Francie Astérix : Le secret de la potion magique (více)
Trailer 1

Tajemství síly obyvatel malé galské vesničky se ukrývá v kouzelném lektvaru. Recept na jeho výrobu pečlivě střeží druid Panoramix. Vždy býval expertem na sběr jmelí v korunách stromů. Když ale jednoho dne utrpí ošklivý pád, musí si připustit, že už není nejmladší. Uvědomí si, jaká by byla katastrofa, kdyby návod na magickou směs zapomněl. S pomocí svých věrných přátel, Asterixe a Obelixe, se vydává hledat vhodného talentovaného následovníka, kterému by své řemeslo a tajemství lektvaru mohl předat. To ovšem vyvolá zájem těch nejmazanějších a nejhanebněji smýšlejících druidů. (Bioscop)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (121)

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Panoramix je mimo formu, a preto začne pátrať po novej tvári, ktorá by ho zastúpila v kuchyni. Toľko dej akého mínusom je, že už s druhou scénou prekuknete ako dopadne. Zvyšok je stále maľovaný, stále zábavný (najviac rozosmialo cameo Krista) a snaží sa kráčať s dobou. 3D je preto definitívnou súčasťou a dnešná tvorba blockbastrov tiež zanechala stopu. ()

Renie42 

všechny recenze uživatele

Bylo to pěkné, i když tak jako obalené v něčem moderním a chybělo tomu cosi, co bylo třeba ve 12 úkolech nebo překvapení pro Césara, prostě ty animované filmy z 60 až 90 let. Líbili se mi tam ti piráti a jejich stokrát potopená loď a jak si lektvaru cucají nejenom lidé, ale i některá zvířata. A teď mi bude v hlavě zpívat https://www.youtube.com/watch?v=PGNiXGX2nLU :-) ()

Reklama

cogi 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem "nesesmolila" žádný komentář. Ale z nepochopitelných důvodů jsem nucena okolnostmi se rozepsat u tohoto filmu :-D. Zaprvé bych chtěla upozornit, že jsem se na snímek snažila dívat očima mladého díváka. Jako by mi bylo opět třeba 8 let. Ano, je to jiné, než jsou originální filmy o Asterixovi a Obelixovi, ale starší diváci si musí uvědomit, že i dnešní generace dětí je jiná. A právě se mi líbilo, že téma Asterixe a Obelixe zpracovali tvůrci tak, že je to bližší dnešní generaci (teda aspoň myslím :-) ). Sice tam byly dvě velké nelogické chyby (jako rychlý přesun zpět do vesnice, počet kotlů s lektvarem před závěřečnou bitvou), ale nakonec u mě převládly čtyři hvězdy místo tří. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Sídliště bohů přišlo u Asterixe s novou, skvělou animací, tu jsem dostal i tentokrát, bohužel, s ní tvůrci nespojili i stejně kvalitní příběh. U předchozího příběhu jsem se prakticky celou dobu pochechtával, tady bylo humoru o poznání méně a zápletka se mi navíc zdála být dost provařená. Pořád nadprůměr ale citelně slabší. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Tajemství kouzelného Sídliště bohů je bohužel pryč, ale pořád se jede v neurážlivém nadprůměru. Zápletka kolem hledání druidova nástupce je poměrně slabá a první polovina moc repetitivní, finále naštěstí vtipně svádí aktéry dohromady a přináší několik zajímavých zvratů a překvapení. Animace nemá chybičku a titulní song skvěle pasuje, ale úderného humoru a společenské satiry v tomhle dílu příliš nenajdeme. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Jedná se o druhý animovaný film o Asterixovi, který nemá příběh podle komiksu. (mar48)
  • Asterix se poprvé objevil v komiksu „Asterix The Gaul“ z roku 1959. (3T)
  • Na rozdíl od prvního opusu, „Julius Caesar a Římané“, nejsou v centru dění Římané, nýbrž celá Gálie mimo vesnici, která je obsazena a doposud nedostala prostor. Dozvídáme se více o mládí Panoramixe a jeho slavného lektvaru. (3T)

Reklama

Reklama