Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 50 před Kristem. Celá Galie trpí v obležení Římanů... Celá?!? Ale kdeže! Julius Caesar je bezesporu vynikající stratég a vojevůdce, který dosud nenašel přemožitele. Jen hrstka nepoddajných Galů se nadále vysmívá přímo do zobáku slavného římského orla a odolává jeho válečným výpadům. Nyní má Caesar geniálně lstivý plán, jak se drzých Galů zbavit jednou provždy: svést prostoduché vesničany kouzlem civilizace v podobě monumentálních římských staveb. Tedy, vlastně se jedná o kompletní vykácení lesů a výstavbu mramoráků (předchůdce dnešních paneláků)... Ale rozhodně s honosným názvem – Sídliště Bohů. Jenže Asterix a Obelix svou malou vesnici, ukrytou v hlubokém lese, oplývajícím chutnými divočáky, nadevše milují. Přece nedopustí, aby se z jejich milovaného domova stal pouhý turistický skanzen. Musejí nabrousit veškerý svůj důvtip a pokusit se prohnaného Caesara v této podlé bitvě porazit... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 5

Recenze (290)

misterz 

všechny recenze uživatele

Konečne po dlhej dobe Asterix, ktorý mi spravil radosť. Nielen novou výbornou 3D grafikou, ale aj zábavným dobrodružným príbehom, v ktorom sa veľký Caesar rozhodol postaviť hneď v susedstve neohrozenej dedinky Galov sídlisko s mrakodrapmi. Už len ten kontrast, kde na jednej strane je ultramoderné mesto a moderná civilizácia a na strane druhej barbarský svet a stará známa dedinka kde sa predávajú hlavne ryby a štíty, ma náramne pobavil. Nehovoriac o problémoch, ktoré sa vyskytli pri stavbe a spolunažívaní oboch svetov. Výborný animák na oddych a relax po nedeľnom obede. 80/100 ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

S malými očakávaniami som sa pustil do sledovania svetoznámeho príbehu, ktorý nikdy nebol mimoriadne blízky môjmu srdcu (napriek tomu, že milujem animáky), no musím uznať, že "tento" Asterix ma veľmi milo prekvapil. Nemá zmysel sa tu rozpisovať o príbehu, no všetkým ktorí váhajú, ktorí sú zvyknutí len na klasické Pixar či Disney rozprávky, by som veľmi rád odkázal, dajte šancu aj Galom s malej dedinky neďaleko Ríma. Verte, určite nebudete so svojimi deťmi banovať. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Jako na úplně čistejch pět hvězd to není, ale ta radost z toho, že po čtyřech hranejch (a různě kvalitních) a přiznejme si to, o dost slabších dílech je tu konečně starý dobrý animovaný Asterix, který se nemá za co stydět. Ani za velice slušnou animaci (která je zátoveň i poměrně neobvyklá) ani se zpracováním jednoho z mých nejoblíbenějších příběhů, Sídliště bohů. V tom filmu je absolutně všechno, co dělá Asterixe Asterixem. Nádherná, pohodová atmosféra, která funguje na papírech fungovala i tady, nechyběl César, římani, honba za divočáky ani bitky ve vesnici, všichni dostali svůj prostor a pokud vím, tak ani příběh nebyl nijak převratně změněn, takže za mě spokojenost. Neuvěřitelná legrace, neskutečné fóry, ohromná zábava, spoustu fantastických nápadů a zápletka vyždímaná na maximum, tempo je skvělé, délka akorát a ani chvíli to nenudí. Český dabing sice mohl být místy lepší, ale díkybohu za klasiku - Trávníčka a Štěpničku. Takhle ty Asterixe měli dělat celou dobu, a doufám, že budou pokračovat, protože kdyby ne, tak by to byla fakt škoda a třeba takový Velký příkop bych v této podobě viděl hrozně rád. A i když nejlepším (nejen) kresleným Asterixem zůstává 12 úkolů, tohle je nejlepší Asterix od roku 1999 a to už prostě něco znamená! Naprostá paráda a absolutní spokojenost. 95%. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Mám takový pocit, že kouzlo Asterixových komiksů se na plátno přenáší dost těžko. Hrané "adaptace" spousta lidí z různých důvodů nezkousla (já ovšem patřím k těm, kteří například "Misi Kleopatru" statečně hájí) a tohle zpracování mě přestalo bavit v okamžiku, kdy se odchýlilo od psané předlohy. Přesto se ale jedná o slušnou zábavu pro děti i dospělé. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Absolútne najlepší filmový Astérix (hlavne vedľa tých hraných ohavností) a jeden z najzábavnejších animovaných filmov posledných rokov. Perfektná a dokonale využitá zápletka (klobúk dolu pred scenáristami), záplava vtipných nápadov a na európske pomery veľmi dobrá animácia. Navyše je to celé bezchybne v duchu predlohy - vizuálom i príbehom. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (8)

  • Film vznikol na motívy komiksu „Le Domaine des Dieux“ od autorov Rene Goscinny a Albert Uderzo, ktorý vyšiel v nakladateľstve Pilote, v roku 1971. (toi-toi)
  • Jedna z postáv sa volá "Travaillerpluspourgagnerplus", čo znamená: pracuj viac, aby si zarobil viac. Bol to slogan Nicolasa Sarkozyho, keď kandidoval za prezidenta Francúzska. (megajalec)
  • Ide o prvý animovaný film s postavami Asterixa a Obelixa, ktorý je v 3D formáte. (toi-toi)

Reklama

Reklama