Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 50 před Kristem. Celá Galie trpí v obležení Římanů... Celá?!? Ale kdeže! Julius Caesar je bezesporu vynikající stratég a vojevůdce, který dosud nenašel přemožitele. Jen hrstka nepoddajných Galů se nadále vysmívá přímo do zobáku slavného římského orla a odolává jeho válečným výpadům. Nyní má Caesar geniálně lstivý plán, jak se drzých Galů zbavit jednou provždy: svést prostoduché vesničany kouzlem civilizace v podobě monumentálních římských staveb. Tedy, vlastně se jedná o kompletní vykácení lesů a výstavbu mramoráků (předchůdce dnešních paneláků)... Ale rozhodně s honosným názvem – Sídliště Bohů. Jenže Asterix a Obelix svou malou vesnici, ukrytou v hlubokém lese, oplývajícím chutnými divočáky, nadevše milují. Přece nedopustí, aby se z jejich milovaného domova stal pouhý turistický skanzen. Musejí nabrousit veškerý svůj důvtip a pokusit se prohnaného Caesara v této podlé bitvě porazit... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (290)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Asterix od dob prvního hraného filmu.Hodně mě potěšil dabing, když jsem slyšel Trávníčka a Štěpničku, měl jsem hned pocit, jako bych se koukal na hrané pokračování, které bych si v této podobě nechal hodně líbit, samozřejmě s původní dvojící Clavier/Depardieu.Nová animace mi sedla a přinesla do upadájící značky svěží vítr.Humor opět funguje skvělě, jen nechápu co se na tom může kromě vykulených kňourů líbit dětem, ta satira na moderní dobu je čistě pro dospělé.Překvapení, hlavně díky dabingu.80%. ()

jh666 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem nečekal. Po šíleně průměrném poslední hraném Asterixovi, jsem byl k novému animáku dost skeptický, zvlášť když byl poprvé dělán touto animací. Sídliště bojů ale opravdu překvapilo. Je fakt, že původní komiksové album považuji za to nejlepší, které Gosciny a Uderzo udělali. Filmaři ale zašli ještě dál. Vzali všechno, co skvěle fungovalo a přidali pár dalších nápadů. Navíc mě tenhle animák i překvapil tím, že Galové tenkrát měli opravdu namále. Obávaní animace se navíc povedla na výbornou a zvyknete si na ni opravdu velmi rychle. Jen víc takhle povedených animáků. 90 % ()

Reklama

higuain 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době je tu zase Asterix, co si z legendárního komiksu nebere pouze jména hlavních postav. Sídliště bohů dokázalo částečně(!) navázat na poetiku starých dobrých (čti vynikajících) animovaných Asterixů, což mě jako jejich celoživotního obdivovatele a milovníka jednoznačně těší, nemluvě o tuně odkazů na některé nezapomenutelné scény a hlášky. Vzhledem ke stále klesající úrovni Asterixových filmů z posledních let (ať už hraných, či animovaných) působí tento film jako blesk z čistého nebe a zároveň ukazuje směr, kterým by se další adaptace mohly vydat. Jestli je Sídliště bohů pro slavné galské lovce divočáků počátkem lepších časů nebo jen světlou výjimkou, to ukáže až čas. Pro tentokrát však rozhodně může panovat spokojenost. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že tenhle díl se nejvíce přibližuje onomu skvělému humoru raných Asterixů, než se z toho stal víceméně kšeft, navíc to má chytrou myšlenku (zničit nepřítele asimilací a nabídkou moderní zábavy) a i když s drobnými slabinami, tak vypointovaný scénář. Nečekal bych také, že uvidím Asterixe s Obelixem poražené a nedobrovolně zajaté. Navíc lidé z vesnice jsou zde vykresleni tak, že nebýt nápoje, jsou to chabrusové par exellence, a navíc u nich najdeme povícero spíše negativních vlastností, pro něž by je člověk nemiloval. Ale sami si naštěstí nakonec uvědomí, jaký styl života mají nejraději. Příjemně pobavilo, a i když se to i přes krátkou stopáž nějaké té vatě nevyhnulo, připomnělo mi to staré dobré díly, vtipy byly také dobře načasované, takže za mne spokojenost. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Po pro mě nevydařeném druhém Spongebobovi jsem byl ohledně Asterixe v 3D dosti skeptický. Nakonec ale můžu s úlevou říct, že se mé obavy nenaplnili a že jsem si Asterixe: Sídliště Bohů docela dobře užil a už od prvního vtípku, kdy nám byl představen architekt, který je tak dobrý, že některé jeho stavby dokonce ještě stojí, jsem byl ve svém živlu. Humorem a provedením se nový Asterix opravdu mnohem více podobá starým kresleným filmům, než těm hraným a to je podle mého jen dobře. 3D animace nakonec k Asterixovi také poměrně dobře pasuje a i s dabingem a hudbou jsem byl spokojený. Pokud se budou příběhy o statečném Galovi ubírat i dál tímto směrem, tak mi to opravdu vadit nebude. 8/10 ()

Galerie (50)

Zajímavosti (8)

  • Ide o prvý animovaný film s postavami Asterixa a Obelixa, ktorý je v 3D formáte. (toi-toi)
  • Film se stal komerčně nejúspěšnějším animovaným filmem ve Francii v roce 2014 a vydělal v ní 26,6 milionů amerických dolarů. Po celém světě pak 51 milionů dolarů, avšak film nebyl nikdy promítán v USA. (mar48)

Reklama

Reklama