Reklama

Reklama

Harley Davidson a Marlboro Man

  • USA Harley Davidson and the Marlboro Man
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva motorkáři, říkající si Harley Davidson (Mickey Rourke) a Marlboro Man (Don Johnson), chtějí pomoci svému starému příteli zachránit jeho majetek a přepadnou bankovní vůz. Domněnka, že rychle vezmou peníze a zmizí se však ze vteřiny na vteřinu mění ve zcela odlišnou realitu - auto je naplněno drogami. Tím se oba stávají nepřítelem číslo jedna zkorumpovanému řediteli banky, který na ně kvůli ukradeným drogám posílá nemilosrdné a chladnokrevné zabijáky. (Kubesz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Skromný a však velkolepý námět na akční řežbu, který zde vlivem honosnějšího příběhu nebyl plně využit. I přes to se jedná o biják hodný ke shlédnutí. Mickey Rourke a Don Johnson se tu ukázali jako velmi dobrá dvojka, která má své určité charisma a která funguje. Příběhy ze světa motorkářů byli vždy velmi přitažlivé, zvlášť pokud šlo o divoký způsob života. Tento snímek je o velkém přátelství , které mohlo stát i nejeden život. Film vznikl počátkem devadesátých let, ale atmosférou je ještě jakoby z let osmdesátých. Jedná se dnes už o klasickou akční zábavu bez zběsilých efektů, honbě za senzacemi a spousty krve. Akční film jakých je sice spousta, ale je to jeden z mála, který má co říct i dnes. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Až budu umírat, přijde za mnou ďábel a řekne, "Dovolím ti, za tvé kecy na CSFD vzít si do pekla jeden film." Nebudu váhat ani vteřinu a nahlasím roháčovi " Vážený pane ďáble, do vaší říše se beru film Harley Davidson and the Marlboro Man, to proto, kdyby snad peklo trpělo nedostatkem frajerů." Až se totiž bude stavět pomník frajerství, tak na něm bude velkým zlatým písmem vvytesáno: moje, Belmondovo a Rourkovo jméno. Už jenom ten začátek, raní svítání, u okna stojí Mickey do půl těla nahý, nutno říci, že ta půlka fakt stojí za to, jedná se o tu horní půlku dámy, radši to upřesňuju, aby ste mě tady teď nezačaly předčasně slintat. Zapálí si cigáro, oblíkně si koženou bundu, ve dveřích se ještě naposled otočí směrem na postel, kde se spokojeně rozvaluje vysokojakostní kočka, vyjde ven, nastartuje davídka a zmízí za obzorem nekonečných amerických silnic. Je to jeden z posledních filmů éry 80let. Nenáročná, na nic si nehrající akční oddychovka, narvaná hláškáma pro kterou mám kvůli životnímu stylu hlavních hrdinů obrovskou slabost. Nikdy nezapomenu na scénu, jak se má jít Mickey porvat s dvoumetrovým tlustým hovadem, protože si zahrál na šoustanou z jeho ženou. Kámoši mu říkají "Nechoď tam, on tě zabije" a Mickey se jenom tak frajersky usměje a odpoví "Lepší umřít jako frajer než žít jako srab." ()

Reklama

horor2 

všechny recenze uživatele

Klasika, kterou dnes oceníme jenom my, pamětníci :-) Mickey Rourke hovado, co ošustí snad všechno. Don Johnson kovboj, co má slabost pro jednu policajtku. Akční drama černá komedie, ve které Tom Sizemore hraje nechutného hajzla + Daniel Baldwin ulízlý gelem v plášti jdoucí za pochodu patronů se svou jednotkou :-D Konec, legendární scéna s nakopnutím je památná + krásná Tia Carrere :-) Moje srdcovka VHS ()

s_c_o_r_p 

všechny recenze uživatele

Tak od tohodle frajera bych se svést nechala. Mickey Rourke v životní formě, prostě klaďas. Kam se hrabou dnešní akčňáky bez atmosféry plné přemrštěných triků s rádoby hrdinama stylu Jason Statham apod. ? Díky za sexy týpka, mašiny, vydřený svaly, bezchybný hlášky a hlavně za tu béčkovou nálepku, která pro mě béčková vůbec není! Tohle je prostě má srdeční záležitost. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Každý z vás má určitě nějaký oblíbený filmový kousek, který přímo miluje a je mu ochoten odpustit všechny nedostatky a v různých hodnocení za něj bojovat až do úplného konce. Jedním z mých podobně milovaných filmů je právě Harley Davidson a Marlboro Man. V očích většiny jde pravděpodobně o akční béčko plné logický blbostí... víte co, jděte k čertu! Ústřední dvojka jsou zkrátka frajeři, kteří dokáží s přehledem zvládnou každou situaci a ještě u toho pronášet jedno parádní moudro za druhým a to říkám naprosto bez ironie. Z fleku bych se na to podíval znovu a vím, že bych byl velmi spokojen, protože jde o naprostou špičku... ehm tedy alespoň v rámci žánru. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (12)

  • Poslední film ve kterém si zahrál Big John Studd. (Pumiiix)
  • Tvůrci filmu se dozvěděli o možnosti upravit Ruger Blachawk na ráži .454 Casull z článku od Johna Taffina, kterého proto kontaktovali s tím, aby jim zbraň zapůjčil. Ten odmítl, ale dal jim kontakt na zbrojaře Andyho Horvátha. Puškař pak postavil několik revolverů pro film a údajně i pro Dona Johnsona a Mickeyho Rourka. Je jisté, že revolvery použité ve filmu byly skutečně upraveny na .454 Casull. (HectorHagman)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama