Reklama

Reklama

Buko

  • Slovensko Buko
Trailer

Obsahy(1)

Jarmila (Anna Cónová) se po ztrátě muže ocitne na životní křižovatce, kde se musí rozhodnout, zda zbytek života už jen trpělivě “přečká”, nebo se vzepře a vrhne se do dobrodružství s nejistým koncem. Navzdory dobře míněným radám svých dospělých dětí si zvolí druhou možnost. Tou je život na chalupě v romantické divočině uprostřed Máchova kraje, kde to měl rád především její muž. Ten jí navíc v závěti odkázal vysloužilého cirkusového koně Buka, což na první pohled vypadá jako drsný vtip, protože Jarmila se koní bojí. S pomocí sousedů se rozhodne vzniklé situaci postavit čelem a brzy zjišťuje, že i když to tak zpočátku nevypadalo, právě s tímhle koněm by se jí do života mohlo vrátit štěstí. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Nellis sice vaří z vody, ale zase hodně ušetří. Skoro dvě hodiny si totiž vystačí jen s bandou exotů, kteří se učí jezdit na koni. Nebýt kouzelného Kokořínska a rozjeté Issové, tak se může jít zahrabat. Malé filmy určitě mají svoje kouzlo, ale nesmí být o hovně. Alice, příště ten scénář nechte koňovi! ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Alice Nellis natočila film o staré paní, která se začne starat o vysloužilého cirkusového koně. Nemůžu tomu upřít nápad nebo že to na rozdíl od běžných českých komedií nepůsobí vyloženě hloupě, ale s těmi  má společné to, že to je na komedii zatraceně málo k pousmání.  Takový citový kýč, který na mne působil depresivně a kde jsem nevěřil ani v ten autismus Issové. ()

Reklama

angel74 

všechny recenze uživatele

Tvorbu Alice Nellis mám ráda a s radostí mohu říct, že ani tímto filmem mě nezklamala, ba právě naopak. Hned úvodní zápletka týkající se dvou závětí vás okamžitě vtáhne do děje. Vzápětí se začne odvíjet poetický příběh o překonávání strachu, objevování sebe sama a hledání nového smyslu života po ztrátě milovaného partnera. A celé je to neskutečně věrohodné, parádně natočené, vtipné i smutné zároveň. Hereckým výkonům se také nedá nic vytknout. Největší pozornost na sebe přirozeně strhává zkušená představitelka hlavní role Anna Cónová, které uvěříte snad každé gesto. V těsném závěsu za ní se drží přesvědčivá Martha Issová, jež zde hraje ženu s autistickou poruchou. (85%) ()

hero_bk 

všechny recenze uživatele

Tento film funguje na podobném principu jako homeopatie - vezmete účinnou látku a ředíte ji tak dlouho, až po ní není ani stopy. Být to 20minutový kraťas, tak by to bylo fajn, být to hodinový TV film na nedělní večer, bylo by to snesitelné, ale délka téměř dvou hodin je s absencí konfliktu, hlubšího děje, humoru (autismus není vtipný) a alespoň jedné sympatické postavy (vyjma koně) neúnosná. Pominu to, že ty malé zbytky děje nedávají smysl (dvě závěti, vážně? Dědictví koně, kterého jsem předtím nevlastnil?). Pominu i velmi neumělý product placement (virtuální asistentka Kate). Tak za co vlastně ta jedna hvězdička? Řemeslně to nebylo vůbec špatné. Ale nic jiného opravdu pochválit nemůžu. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Všechno po čem toužíš, je na druhé straně strachu…" Filmový návrat Alice Nellis se určitě povedl. Příběh stárnoucí ženy, která se až doposud ohlížela jen na druhé a úplně přitom zapomněla ten svůj "úhel pohledu", je sám o sobě zajímavý. Mě zde ale velmi zaujala zejména Martha Issová v roli dívky s Aspergerovým syndromem. Českého lva za vedlejší ženskou roli si Issová bezesporu zasloužila. Jinak musím též vyzdvihnout hudbu Jana Ponocného (s chytlavými anglickými písněmi), která spolu s pěkně nasvícenými záběry dodává filmu příjemnou náladu. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Premiérové uvedení na televizní stanici ČT1 sledovalo 688 tisíc diváků starších 15 let, jednalo se tak o druhý nejsledovanější pořad večera. (rublik05)
  • Film byl natáčen ve vesnici Bořejov v okrese Česká Lípa. (raininface)

Související novinky

30. Český lev - výsledky

30. Český lev - výsledky

04.03.2023

V sobotní večer 4. března 2023 proběhl v pražském Rudolfinu jubilejní 30. ročník předávání cen České filmové a televizní akademie, Český lev. Přímý přenos ceremoniálu, během nějž byla oceněna výrazná… (více)

Reklama

Reklama