Reklama

Reklama

Buko

  • Slovensko Buko
Trailer

Obsahy(1)

Jarmila (Anna Cónová) se po ztrátě muže ocitne na životní křižovatce, kde se musí rozhodnout, zda zbytek života už jen trpělivě “přečká”, nebo se vzepře a vrhne se do dobrodružství s nejistým koncem. Navzdory dobře míněným radám svých dospělých dětí si zvolí druhou možnost. Tou je život na chalupě v romantické divočině uprostřed Máchova kraje, kde to měl rád především její muž. Ten jí navíc v závěti odkázal vysloužilého cirkusového koně Buka, což na první pohled vypadá jako drsný vtip, protože Jarmila se koní bojí. S pomocí sousedů se rozhodne vzniklé situaci postavit čelem a brzy zjišťuje, že i když to tak zpočátku nevypadalo, právě s tímhle koněm by se jí do života mohlo vrátit štěstí. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

Marze 

všechny recenze uživatele

Na film se pekne diva, je prijemne vyrovnany, jimavy, nesentimentalni, prosty. Nalada pozdni revolty. V kazdem veku muzeme byt posetili, ale tak zodpovedni. Humor je horky. Ne potrhani branice vybuchy smichu, ale pristihnete se, ze mate usmev na tvari. Conova bezvadne hraje chladnou zenu se stalou sebekontrolou a Issova autistku. Hrdinka zapasi s kozami, internetovym bankovnictvim, s tim jak se lisi kun od kravy. ()

Anianna 

všechny recenze uživatele

Tak mně se tedy příběh jako takový zdál dost idylický, až laciný... pohádka o dokonalé rodině, kde dokonce i smrt má pozitivní roli, protože se transformuje do nových začátků. Že bude dějová linka klidná, pozitivní, bez zákrut se dalo předvídat už od začátku. To filmu ale vyčítat nechci, naopak. Ta pokojnost (lepší slovo mě nenapadá) souzněla s exteriéry, které dokonale saturovaly potřebu kouknout se na malebnou krajinu, navíc povětšinou zalitou sluncem. Výborné herecké výkony. Cónová přímo hvězdná. Dala bych 3*, ALE ta hudba! Zněla jak hity ze starých anglických žebříčků, a tak dala filmu nádech nostalgie, dimenzi evropanství, duchovní třešničku. A přidala mu na emočním účinku. Kytara zněla, jako by na ni hrál Cat Stevens. Prostě paráda! Kde ta Nellis tu hudbu bere? Circus Ponorka mi nic neříká. Snad existuje CD... ()

Reklama

Ema57 

všechny recenze uživatele

Režisérka a scénáristka Alice Nellis vytáhla z ostravského divadla herečku Annu Cónovou, aby ji posadila na koně, kterému říkají Buko a dala jejich vzájemným poznáváním ve svém filmovém příběhu naději i humor těm, kteří mají strach nejen z koní, ale i ze života.  Ten je ale přece tak nádherný. Film Buko je vlastně něco jako " western," kde odvaha a porozumění překonávají i samotu a telefonní operátory. Je to blahodárná léčba Bukem s vynikajícími hereckými výkony. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tenhle film vymyslel nějakej můj tajnej nepřítel. Nellis, Issová, Krobot a Cina; to je pro mě jako pro astmatika rozkvetlá louka. O koních zase vím jenom to, že v říjnu běhaj po Pardubicích. Takže ty čtyři moje hvězdy jsou něco jako metál za překvapení roku. No anebo jsem v tom letním kině usnul a něco se mně zdálo... ()

Mlle 

všechny recenze uživatele

Schematizovaným postavám chybí realističnost a plastičnost, o komedii se rozhodně nejedná. Stará paní doktorka je permanentně vystresovaný nervák, což po ní v trochu jiné podobě zdědila i dcera. Děti reagují na matku exaltovaně, jako by se ani nevztahovaly k reálnému člověku. Autistická sousedka je sice fajn kořením celého prostředí, ale Martha Issová se do profilu autisty vžít nedokáže, její hraní zůstává vstřebané jen vizuálně, a tedy povrchní. Film je cítit takovou tou typickou „českou člověčinou“ a těžko říct, zda je to vůně nebo zápach. Nelíbí se mi zneužití hudebních kusů ve filmu, zejména Dvořákovo Stabat sem nepatří – hudební producent by se měl lépe seznámit s okolnostmi jeho vzniku (a nakonec i jeho liturgickým významem). Film neurazí, nepotěší, snad je trochu ztrátou času, ale dívat se na to dá :) ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Film byl natáčen ve vesnici Bořejov v okrese Česká Lípa. (raininface)
  • Herci ve filmu se mnohdy zhostili i práce za kamerou. Například Filip Menzel je v titulcích zapsán i jako dramaturg a Marian Roden jako člověk, který se stará o koně. (vyfuk)

Související novinky

30. Český lev - výsledky

30. Český lev - výsledky

04.03.2023

V sobotní večer 4. března 2023 proběhl v pražském Rudolfinu jubilejní 30. ročník předávání cen České filmové a televizní akademie, Český lev. Přímý přenos ceremoniálu, během nějž byla oceněna výrazná… (více)

Reklama

Reklama