Reklama

Reklama

Šílená noc

  • USA Violent Night (více)
Trailer 4

Trávit Vánoce s dominantní matkou (Beverly D´Angelo) jen proto, že je nechutně bohatá a že potřebujete, aby „pustila chlup“, je samo o sobě solidní peklo. Když ale rodinu krátce před štědrovečerní večeří přepadne ozbrojený gang, jehož členové si přejí k Vánocům obsah rodinného trezoru, nastává krize, kterou si nikdo neuměl představit. Naštěstí k přepadení došlo právě v onen kouzelný večer, kdy i otrlí pragmatici aspoň na chvíli věří na zázraky. Je to zároveň noc, kdy jistý vousatý chlapík v červenobílém oblečku prolézá komíny, aby lidem nadělil dárky. Santa Claus (David Harbour) je v tomhle filmu životem unavený cynik, který chce mít svou nejtěžší každoroční šichtu rychle za sebou. Že se ocitl v domě, kde ozbrojenci drží rodinu jako rukojmí, mu zpočátku vrásky nedělá, jenže pak ho začne o pomoc prosit nejmladší rukojmí, malá holčička, která na něj ještě věří, a tak si vyhrne rukávy a začne úřadovat. Věřte tomu, že naštvanému Santovi byste se nechtěli dostat do rukou. Tichá noc se zpívat určitě nebude, protože tenhle Santa není žádný svatoušek. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (453)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Klasicky jsem si na Šťedrej den přivstal(přes den toho času moc není) abych si nadělil nějakej ten dárek v podobě vánočního hororu. Měl jsem sice nachystanej jinej film a Violent Night jsem si chtěl nechat na další Vánoce ale nakonec jsem neodolal a pustil ho už letos. A lepší dárek jsem si nadělit nemohl. Líbí se mi, že Santa sice naděluje(jak dárky tak i drsný KO) ale zároveň sám dostává pěkně na prdel. Není nouze o dobrý hlášky, krev ani gore. Na 5 hvězd to sice není ale určitě jde o jeden z nejlepších(né li nejlepší) vánočních hororů posledních let. Už teď vím, že se k němu budu rád vracet. Tohle je totiž HO HO HOdně dobrá vánoční oddechovka která ke konci připomíná jízdu ve stylu Sám doma. PS: Psychor a LIVINGDEAD o5 se svým hodnocením nezklamali🤣 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Yippee ki-yay ho-ho-ho, motherfucker! Když se při „Christmas Time“ od Bryana Adamse začala kladivem bourat speciální jednotka, propadl jsem nerozhodnosti, jestli Wirkolovi tu zastydlou pubertu závidět, nebo kritizovat. Zase nezapřel zálibu ve zboží z hobby marketů, především pokud se jedná o různé nářadí, ale se stejnou láskou by se mohl začít věnovat i postavám. To vzývání rodinných hodnot tomu často stojí na brzdě, ale chápu, jsou Vánoce.. Sobí kočí Harbour se sice do role po hellboyovsky položil, ale mám za to, že by mu Bad Santa Billly Bob Thornton natrhnul prdel. Samozřejmě věřím, že jen obrazně.. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Hvil i matthet, Wirkola. Patrně z důvodů polní trávy se Tomík poprvé zcela vydal do pokroucených degenerativních rukou produkce Spojených sráčů a hned má na kokontě první totálně žluklou mrdku. Hlasitým, bublavě táhlým prdem vypuštěný pravý duch amerických Vánoc neboli přitroublé, kýčovitě patetické svinstvo, jež patrně sjelo ze stejného pásu obsluhovaného ukrutně nevtipnými a neinventivními konzumistickými dementy jako naprosto stejná retardace - Krampus, táhni do piče! a které rozhodně nevytrhlo ani těch pár rádoby brutálních zabití, ani čerstvá kosa z Klauzových saní na hlavu udivené, v Satana nevěřící báby. Wirkolo, Wirkolo, tak takhle by to nešlo! Okamžitě si vytáhni hlavu z prdele, mazej zpátky do Evropy a já tu zatím budu úpěnlivě doufat, že ti ten otylý sobomrd nesežral koule kompletně. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Pekný príklad, že vyskladať námet z protichodných žánrov/filmov nestačí na kvalitu - v tomto prípade ide o nápad, že urobíme Home Alone meets Die Hard so Santom a v Rku. Uchechtol som sa asi dva krát. Navyše ani na konci nedochádza k nejakému uveriteľnému objaveniu čara Vianoc alebo čo hocijakému precitnutiu. Škodí tomu aj Rko, lebo tvorcovia rezignujú na vianočný gýč a líniu príbehu, ktorá vedie k nejakej premene postáv. Postavy sú potom extrémne nesympatické a ako divák som mal pocit, že tá rodina si zaslúžila byť okradnutá a nie zachránená. Ďalší samoúčelný odfláknutý žánrový miš-maš, ako bola The Princess (2022). ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Když si půjčíte to nejlepší ze Sám doma, Smrtonosné pasti a do středu dáte sympoše Davida Harboura, tak dostane zaručenou povedenou jízdu. Kromě toho, že Šílená noc naděluje solidní našláplou akci, která Rko využívá na max, je to zábavný a vtipný, tak to ani nezapomíná, že je to Vánoční film a má to správné emocionální jádro, které tvoří vyhořelí Santa z dnešní konzumní doby, kde se na Santu nevěří a malá holčička, která Santu zbožňuje! Líbilo se mi, že to koncept akčňáku se Santou využívá fakt hodně a nejrůznější zabití jsou kreativní, zajímavý a hravý, stejně tak to, jak Santa využívá své znalosti a Vánoční magii! Je to nějaká revoluce nebo skvost? Ne! Ale poctivý akčňák co servíruje přesně to co slibuje. Šikovnější tvůrci by z toho možná vytěžili o něco víc, ale i tak je to extrémně zábavná jízda a pokud už se člověk přece jen trochu přejedl Sám doma a Die hard, tak tohle je alternativa, která neurazí a možná i lehounce nadchne! 7/10! ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Morgan Steel (Cam Gigandet) se chvástá tím, že by dokázal zastavit únosce letadla, které narazilo do jedné z věží Světového obchodního centra. Za stejné prohlášení schytal v roce 2012 vlnu kritiky Mark Wahlberg. (HellFire)
  • Miesto natáčania: Winnipeg (Kanada). Natáčanie filmu prebiehalo od januára do marca 2022. (Arsenal83)
  • Trudy (Leah Brady) si podle Santy (David Harbour) zasloužila místo na seznamu hodných dětí, protože si uklízela v pokoji, poslouchala rodiče, chovala se hodně ke zvířátkům, byla hodná ke všem a pozvala neoblíbené dítě na svou oslavu narozenin. (HellFire)

Související novinky

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno