Reklama

Reklama

Alibi na klíč: Den D

  • Francie Alibi.com 2 (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Hlavní hrdina Greg měl se svými kumpány agenturu na výrobu alibi. Záletníkům a každému, kdo zrovna nechtěl říct pravdu, připravili alibi ušité přesně na míru. Jenže se zamiloval a svojí přítelkyni slíbil, že nebude lhát ani ke lžím dopomáhat někomu jinému. Jeho život dostal řád a klid, dokonce až příliš. Ne však na dlouho! Greg se rozhodne požádat svou dívku snů o ruku, ovšem její láskyplné „ano“ má jednu podmínku. V jejich Den D chce konečně poznat Gregovy rodiče. Jenže jeho otec je podvodník a kriminálník, matka hvězdou erotických filmů, navíc jsou rozvedení a nesnáší se. Tahle smrtící kombinace má sílu zničit celou svatbu i přilehlé okolí. Greg proto musí s kamarády ještě naposledy oživit agenturu a pro poslední alibi najít falešné rodiče. Plán vychází přesně do té chvíle, než se objeví ti skuteční. Nastává panika, rychle je potřeba najmout falešnou nevěstu a souběžně s jednou svatbou je nutné uspořádat i druhou svatbu v sousedově domě. Následná lavina karambolů, malérů a zvratů nedá postavám ani divákům vydechnout. Skutečný Den D! (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 7

Recenze (85)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Jak se mi líbila jednička, tak se mi líbila dvojka. Stejný rytmus i styl humoru, dost novych nápadů (“Konečně nám vyhrajete Ligu mistrů”). Žádná normalizace, žádná výchova diváka. Komedie jak ze zlatých 70. let. Skoda, ze tohle u nás nikdo moc točit neumí (i když Teambulding ma docela podobny styl). ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Po zábavné jedničce jsme si pustili i dvojku a bylo to stejně dobré. Prakticky to na ní navázalo jak dějově, tak druhem humoru. Ztřeštěná komedie pokračovala. Nešlo v ní ani tak o děj, jako spíš o sled šílených scének. Některé byly perfektní, některé jen dobré a občas nic moc. Naštěstí vyložené trapného nebylo moc. Vyhnulo se to tradičnímu sešupu druhých dílů, což je pochvala sama o sobě. Opět dávám fajn tři hvězdy za pohodový večer u nenáročné komedie. ()

Reklama

SpeedyCZ 

všechny recenze uživatele

Po traileru jsem měl kapku obavy o zábavnost tohoto dílu, ale po projekci mohu s klidným srdcem říct, že se ukázaly liché. Ačkoliv se dvojka jedniččce nedorovná co do srdíčka, tak je opět velmi zábavná a plná absurdních situací. Děj je jednoduchý, ale na ten se u komedií nikdy moc nehraje. Scény s prkýnkem od hajzlu, lupičem nebo arabskou verzí Alibi.com spolehlivě rozesmějí každou bránici, Lacheau s partou se rozhodně nedrží zkrátka. Zamrzí snad jedině zaspání Bontonfilmu, který pouští do Čech film až 4 měsíce po francouzské premiéře. ()

mclenin 

všechny recenze uživatele

Francúzi tie komédie vedia a partička okolo Philippe Lacheaua obzvlášť. Opäť sa stretávame so starými známymi tvárami, ktoré sa ocitnú v bizarných situáciách plynúcich z nelogických a hlúpych rozhodnutí, a tomu zodpovedá aj úroveň servírovaného humoru, ktorý je síce z kategórie tých lacných, avšak rozhodne zabaví. Pozerané v partii kamarátov niektoré scény vyvolali doslova salvy smiechu a slzy v očiach. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Francúzi stvorili vtipnejšiu komédiu než väčšina amerického mainstreamu a navyše i na pomerne kvalitnej tech. úrovni (slow motion pasáže a viaceré zaujímavé kamerové zábery). Humorné scény vo väčšine fungovali a napr. bitka na svadbe, bitka so svojim nahým svokrom, či jeho následné anonymné vyjadrenie v TV boli naozaj výborné. Jediný aspekt, ktorý mi vadil (a to vcelku dosť), že som nedokázal presne určiť ako seriózne, resp. neseriózne to Francúzi myslia. Občas boli gagy relatívne umiernené, občas totálne prestrelené a uletené, občas postavy konajú celkom logicky a občas sa správajú ako idioti a veľa scén bolo tým pádom pomerne pritiahnutých za vlasy (vyhlásenie z TV skrinky, postavy nepočujú že cez plot sa koná druhá svadba atď). Alibi na mieru 2 teda v rámci tohtoročných komédií určite odporúčam ako zábavnú oddychovku, ale pre spomínaný aspekt som bol od plného počtu hviezd ešte pomerne ďaleko. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Natáčalo sa v parížskom regióne, pričom tri dni sa natáčalo aj v Maroku. Natáčanie prebiehalo od 13. mája 2022 do 23. júla 2022. (Arsenal83)

Reklama

Reklama