Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Užívejte si neřestí, „Alibi na klíč“ to za vás vyžehlí. „Alibi na klíč“ je kancelář, která vymyslí a poskytne alibi na cokoliv, co chcete. Na fotbal místo na večeři s příbuznými? Ulejt se z práce? Aférka? Nevěra? Nebo mít prostě chvíli od všeho pokoj? Hrdinové z komedie Alibi na klíč všechno perfektně zařídí a nikdo nemá ani páru. Ale ouha! Věci se někdy umí zamotat. Greg, hlavní hrdina filmu a všech možných alibi, samotný bůh našich neřestí a tajemství, se zamiluje. Bezhlavě, samozřejmě. Vždyť jeho přítelkyně je krásná, sympatická, ve všech směrech úžasná a taky ho miluje. Nicméně nesnáší, když někdo lže, a tak Greg raději tají, co vlastně dělá a čím se jeho agentura zabývá. To je ale jenom začátek. Když se jde seznámit s rodiči své životní lásky, zjistí, že jejího tátu velmi dobře zná. Právě mu totiž připravil neprůstřelné krytí na víkendové zálety. Lavina šílených událostí, malérů a zvratů na sebe nenechá dlouho čekat. A jakmile jedna prekérní situace odezní, už je tu druhá... a třetí... a čtvrtá. Alibi na klíč je komedie, která vás naučí říkat pravdu. Anebo si sehnat pořádný alibi. (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (266)

suzanne1997 

všechny recenze uživatele

Já nevím, mi to až tak vtipné nepřipadalo, ale to je samozřejmě jen můj názor. Jasně, alibi na klíč by mohlo nějakou dobu fungovat, ale nakonec by se to stejně provalilo. Tenhle filmařský počin měl dobrou myšlenku, ale podle mě mizerné provedení. Na můj vkus tady bylo až moc postav, nikdy nekončící zápletky a jedna obrovská kamufláž. Jedna scéna střídala druhou, bez jakéhokoli ladu a skladu a celé mi to připadalo až moc chaotické. Na druhou stranu, u některých situací jsem se opravdu dobře pobavila, jenže jsou tady i ty, které nebyly úplně podle mých představ. Film se na můj vkus až nekonečně táhl a chyběla tomu jiskra. Ani můj spolehlivý identifikátor nezabral, nerozbolela mě od smíchu bránice. Takže se tenhle film k těm dobrým, alespoň dle mého názoru, nepřidá. Nemá smysl doporučovat, protože díky vysokému hodnocení si jej stejně většina lidí pustí. Má smysl jenom varovat, že přílišná očekávání, jako byla ta má, se nevyplácí. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Krásný návrat do zlatých časů francouzské komedie. Situační zápletky, které se tu odvíjejí jako na běžícím pásu, to je skutečně to, co kdysi dělalo francouzskou kinematografií ojedinělou ve filmovém světě. A tady se to po čtyřiceti letech krásně vrací. Snad bych vytkl jen ten počátek, který je trošku nepřehledný, a pak ovšem zbytečnou ukázku bojového kopu Van Damma, jehož bytostně nesnáším... Jinak ale jsem se docela nasmál... ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Já to stáhl jako ,,Alibi na míru", kurva drát! Celý komentář jsem hodlal vystavět coby opulentní změť zbytečných slov okolo slovní hříčky ,,alibi na díru". Jaký prasopes to přejmenoval? ,,Alibi na klíč"? To je kouzlo pryč! ,,Alibi na píč".... no není to ono, není to nič. Samotný kýč je film. Nebo obráceně, to je buřtíček. Ale kýč vcelku bagetiérsky odlehčený, nárazově i vtipný, s dvojčetem vrchního przniče ryb Kuby Wágnera v hlavní roli přeslušnělého podvodníka, kterou si Lašé napsal, zrežíroval a zjevně i užil. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Francouzi komedie umí, to je bez debat. Mohl bych jich vyjmenovat desítky a to nejen těch klasik s Belmondem, De Funesem apod. Z nových filmů jsou to třeba Rodinka Bélierových, série Co jsme komu udělali? nebo dialogovka Jméno. Alibi na klíč slibovalo další podobnou komedii a fajn oddechovku. Očekávání byla víceméně naplněna. Na rovinu… klasika se z toho asi nestane, ale jako pohodová zábava na jeden večer to funguje. Rozhodně to není další Co jsme komu udělali? Přišlo mi, že se na filmu podílela o generaci mladší sestava tvůrců. Je to vidět na jiném druhu humoru. Vtipy jsou více přízemní, je to více akční a občas pro někoho i lehce přes čáru. Naštěstí to vyloženě do trapnosti neupadá. Potěšily mě i různé odkazy, například na hvězdné války a taky na hry Assassin Creed. U toho by se generace mých rodičů asi nebavila. Vcelku se povedlo i obsazení. Jen ta hlavní postava... Philippe Lacheau se herecky moc nepředvedl, většina ostatních postav byla zábavnější. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Rozhodne ide o originálny námet, ale to sme si u Francúzov zvykli. Trojjediný Philippe Lacheau ( scenár, réžia, hlavná postava ) sa pustil do hry, ktorá bola možno nad jeho sily, to vychádzam z poznania, že svoju bláznivú komédiu je v mnohom nesúrodá, prvoplánovitá, chaotická. Ak však divák vypne hlavu a nechá sa unášať rôznymi kombináciami a scenáristickými vrtochmi, tak si to užije. V každom prípade sa cení nápad, o zábavu je postarané a minutáž je prijateľná. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (18)

  • Natáčení začalo v dubnu 2016 a skončilo na konci července. Natáčelo se v Paříži, v Cannes (hotel Martinez) a jeho regionu a v L'Étang-la-Ville. (bianci)
  • Při prozrazení firmy Alibi je vysazen malý kluk u Pensionnat Saint Jean automobilem Škoda Octavia třetí generace. (Yoshimitsu)
  • Ve filmu je vtipně ztvárněn souboj se světelnými meči v karavanu, známý z filmové série Star Wars. (Yoshimitsu)

Reklama

Reklama