Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Užívejte si neřestí, „Alibi na klíč“ to za vás vyžehlí. „Alibi na klíč“ je kancelář, která vymyslí a poskytne alibi na cokoliv, co chcete. Na fotbal místo na večeři s příbuznými? Ulejt se z práce? Aférka? Nevěra? Nebo mít prostě chvíli od všeho pokoj? Hrdinové z komedie Alibi na klíč všechno perfektně zařídí a nikdo nemá ani páru. Ale ouha! Věci se někdy umí zamotat. Greg, hlavní hrdina filmu a všech možných alibi, samotný bůh našich neřestí a tajemství, se zamiluje. Bezhlavě, samozřejmě. Vždyť jeho přítelkyně je krásná, sympatická, ve všech směrech úžasná a taky ho miluje. Nicméně nesnáší, když někdo lže, a tak Greg raději tají, co vlastně dělá a čím se jeho agentura zabývá. To je ale jenom začátek. Když se jde seznámit s rodiči své životní lásky, zjistí, že jejího tátu velmi dobře zná. Právě mu totiž připravil neprůstřelné krytí na víkendové zálety. Lavina šílených událostí, malérů a zvratů na sebe nenechá dlouho čekat. A jakmile jedna prekérní situace odezní, už je tu druhá... a třetí... a čtvrtá. Alibi na klíč je komedie, která vás naučí říkat pravdu. Anebo si sehnat pořádný alibi. (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (266)

owwidius 

všechny recenze uživatele

Niekde tesne pod 4. Netreba to vidiet, ale zas je to vpoho oddychovka. Ini herci, iny styl, pribeh ako celok trochu predvidatelny, ale niektore epizodky celkom funny a zopar az tak necakane invencnych a divokych. Za to palec hore. Velmi presne medzi 3 a 4, tak ako aj momentalne hodnotenia 75%. [#32/2017] ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Francouzi komedie umí, to je bez debat. Mohl bych jich vyjmenovat desítky a to nejen těch klasik s Belmondem, De Funesem apod. Z nových filmů jsou to třeba Rodinka Bélierových, série Co jsme komu udělali? nebo dialogovka Jméno. Alibi na klíč slibovalo další podobnou komedii a fajn oddechovku. Očekávání byla víceméně naplněna. Na rovinu… klasika se z toho asi nestane, ale jako pohodová zábava na jeden večer to funguje. Rozhodně to není další Co jsme komu udělali? Přišlo mi, že se na filmu podílela o generaci mladší sestava tvůrců. Je to vidět na jiném druhu humoru. Vtipy jsou více přízemní, je to více akční a občas pro někoho i lehce přes čáru. Naštěstí to vyloženě do trapnosti neupadá. Potěšily mě i různé odkazy, například na hvězdné války a taky na hry Assassin Creed. U toho by se generace mých rodičů asi nebavila. Vcelku se povedlo i obsazení. Jen ta hlavní postava... Philippe Lacheau se herecky moc nepředvedl, většina ostatních postav byla zábavnější. ()

Reklama

Blueeyes 

všechny recenze uživatele

Taková milá francouzská rozjařenost. I přesto - nebo právě proto? - že spousta vtipů obnášela velmi nehezké zácházení s malými zvířátky :-) Je to trochu pešek, když se profesionální lhář a podvodník z povolání zamiluje do té, pro kterou je pravda vším. To pak nakonec jedna malá lež stíhá druhou, věci se komplikují a najednou je z toho obří koule nedorozumění, zamotávek a složitých situací. Provedení typicky francouzské, ztřeštěné, bláznivé a v rychlém tempu. Mě to bavilo. Je to inspirativní dílo. Přísahám, že tu sázku s hrou na jelena na noční vozovce jednou vyzkouším. A hrozně si to užiju :-). ()

suzanne1997 

všechny recenze uživatele

Já nevím, mi to až tak vtipné nepřipadalo, ale to je samozřejmě jen můj názor. Jasně, alibi na klíč by mohlo nějakou dobu fungovat, ale nakonec by se to stejně provalilo. Tenhle filmařský počin měl dobrou myšlenku, ale podle mě mizerné provedení. Na můj vkus tady bylo až moc postav, nikdy nekončící zápletky a jedna obrovská kamufláž. Jedna scéna střídala druhou, bez jakéhokoli ladu a skladu a celé mi to připadalo až moc chaotické. Na druhou stranu, u některých situací jsem se opravdu dobře pobavila, jenže jsou tady i ty, které nebyly úplně podle mých představ. Film se na můj vkus až nekonečně táhl a chyběla tomu jiskra. Ani můj spolehlivý identifikátor nezabral, nerozbolela mě od smíchu bránice. Takže se tenhle film k těm dobrým, alespoň dle mého názoru, nepřidá. Nemá smysl doporučovat, protože díky vysokému hodnocení si jej stejně většina lidí pustí. Má smysl jenom varovat, že přílišná očekávání, jako byla ta má, se nevyplácí. ()

xLIGHTx 

všechny recenze uživatele

Každého pobaví niečo iné. Niekomu tento film určite nebude vyhovovať. To je normálne. Osobne, Alibi.com ma príjemne prekvapilo. Nedosahuje to síce úroveň Policajnej akadémie, Horúcich striel, ani Bláznivej strely, ale mne to dosť vyhovovalo. Je tu viac podarených scénok, skečov. Našťastie nejde o nejaký vulgárny humor (až na dáku výnimku). Ústredný pár je sympa, aj zbytok osadenstva. Francúzske komédie, resp. kvalitnejšie fr. komédie boli dosť dlho v útlme /až na výnimky/, tu sa to javí celkom zaujímavo-nádejne /tím tvorcov už má niečo za sebou a azda i pred sebou; ostáva len veriť.../. Veľmi príjemná komédia s romantikou, nie nudná, ani trápna, s relatívne vyššou frekvenciou výskytu humorných scénok. Slušný je aj výber songov ku scénkam, niekedy je tá súhra, skombinovanie veľmi kúzelné a efektívne. (Nevedno, do akej miery to kopírovalo holandské Alibi, ale snáď nešlo až o také plagiátorstvo ako pri niektorých diplomovkách. :)) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (18)

  • Ve filmu je vtipně ztvárněn souboj se světelnými meči v karavanu, známý z filmové série Star Wars. (Yoshimitsu)
  • 12.12.2022 oznámil režisér Philippe Lacheau na Twitteri očakávané pokračovanie tohto úspešného filmu. Zároveň dodal, že "dvojka" bude novou verziou príbehu s nečakanými zvratmi. (Arsenal83)
  • Philippe Lacheau strávil osem mesiacov dodržiavaním diéty a fyzického tréningu, aby nabral 8 kg svalov pre rolu Nickyho Larsona. (Zeker)

Reklama

Reklama