Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Středozápadě USA už mnoho dní nepřetržitě prší. Nejvíce je postiženo městečko Huntinburg, které už je pod vodou. Téměř všichni místní obyvatelé jsou převezeni do bezpečí, a přesto se v městečku pod vodou odehrává velké drama: Tom, který je řidičem auta pro transport peněz, se snaží zachránit tři miliony dolarů z místní banky. Na balík peněz si ale dělá zálusk skupina gangsterů v čele s Jimem. Nepřetržitý liják dramaticky ztěžuje situaci na obou stranách... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

Nšoči 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem katastrofický film, ale jaké bylo mé překvapení, že jde o klasický akční snímek, ovšem zvláštní zejména zasazením do netradičního prostředí a to do povodní zpola zatopeného městečka. Hrdina Tom (Christian Slater) i zloději se prohánějí na lodích a vodních skútrech a pálí na sebe ostošest. Atmosféru podtrhuje neustálý déšť a hrozící protržení hráze, snímek nepostrádá dávku humoru a množství zvratů. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Morgan Freeman v roli padoucha? I když hodný, stále je to padouch. A to mi k němu nesedí, vždyť většinou hraje mrzuté dobráky od kosti. Buď jak buď, právě Morgan u mě vytahuje úroveň filmu o stupínek výše, hlavní ´klaďas´ na to nemá charizma. Setkáváme se zde s originálním námětem akčního thrilleru v zatopeném městě, což skýtá spoustu nových možností. Nevím, jestli bylo v úmyslu vytvořit novodobé ´béčko´ nebo jestli na lepší dotažení nezbyly peníze. Pro mě zůstává Povodeň někde mezi. Přijde a zase odejde - stejně, jako ta voda. ()

Reklama

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se začal dívat, aníž bych si předtím přečetl, o čem to je. Prostě mi to připadlo zajímavý jak žánrově, tak i podle hereckého obsazení. A nechal jsem se uchlácholit názvem a čekal jsem od toho katastrofickej film. No ale ono to je katastofický jen v tom, že město sužují velké deště a místní přehrada tu vodu nemůže pojmout a tak se město začně zatápět. Ale v tom všem je hlavním motivem honba za velkými penězi. A musím teda říct, že zakomponovat akční honičku do zatopeného města nebyl vůbec špatný nápad. Má to spád a honičky na skútrech mezi zatopenými domy vypadají úchvatně. A Morgan Freeman jako padouch, ze kterýho se nakonec vyklube hodný hošík, mě potěšil, protože na takové role u něj nejsem zvyklý. Neváhal bych tomu dát klidně 4*, ale když mě přišlo, že té náhody tam je až moc a vždy se na poslední chvíli něco pokazí nebo naopak zachrání. Jinak ale, řekl bych, nadprůměrný thriller, 68%. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Christopher Young: 1. Hard Rain (Main Title) [3:21] ,2. The Jet Ski Chase (Part I) [4:28] ,3. The Jail Cell (Part I) [4:35] ,4. Wayne Kidnaps Karen [1:54] ,5. The Jail Cell (Part II) [4:36] ,6. The Church Attack [3:13] ,7. The Truck Heist [2:11] ,8. The Cemetary [2:27] ,9. The Cow [1:54] ,10. Kenny Dies [2:38] ,11. The Rain [2:32] ,12. The Jet Ski Chase (Part II) [2:02] ,13. Karen [0:57] ,14. The Church Chase (Part I) [3:30] ,15. Locked Up [2:09] ,16. The Roof [1:03] ,17. The Church Chase (Part II) [1:26] ,18. Jim Saves The Day [1:12] ,19. Over The Rooftop [1:58] ,20. Flood [3:32], ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Přesně, jak napsal POMO. Povodeň není katastrofický film, nýbrž prostě 90 minut neutuchající akční jízdy, během které vlastně nikdo nestíhá popadnout dech. Herci proto, aby se náhodou neutopili, divák proto, aby mu neutekla nějaká honička, přestřelka nebo efektní skok s motorovým člunem. Není to určitě podívaná nejinteligentnější, ale to je to poslední, co vám bude vadit... ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Film byl natáčen převážně v Huntingburgu v Indianě, a to i přes to, že se v okolí nenachází žádná velká řeka ani přehrada, jen dvě velká jezera. (Terva)
  • Film se měl původně jmenovat Flood. (Terva)

Reklama

Reklama