Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Středozápadě USA už mnoho dní nepřetržitě prší. Nejvíce je postiženo městečko Huntinburg, které už je pod vodou. Téměř všichni místní obyvatelé jsou převezeni do bezpečí, a přesto se v městečku pod vodou odehrává velké drama: Tom, který je řidičem auta pro transport peněz, se snaží zachránit tři miliony dolarů z místní banky. Na balík peněz si ale dělá zálusk skupina gangsterů v čele s Jimem. Nepřetržitý liják dramaticky ztěžuje situaci na obou stranách... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Přesně se to strefilo do mé nálady. Vynikající mokrý film jen dokumentující, že něktěří k penězům i přes mrtvoly přišli. Tady to naštěstí neplatí.... teda ne tak docela. Freeman podává jeden ze svých slabších výkonů, Morgana však podrží zbytek osazenstav v čele s Randy Quaidem a Minnie Driverovou. Upoutávka na Primě mě přesvědčila stejně jako samotný film, že občas i málo stačí k tomu, aby jsem se cítil dobře po shlédnutí výborného filmu... ()

J-o-k-e-r 

všechny recenze uživatele

Akční jízda s prvky katastrofického filmu. Boj o velké peníze mezi několika stranami a na pozadí neustále se zvyšující hladina vody. Slušně odvedená práce se spoustou povedených scén. Hereckému obsazení dominují M. Freeman a Ch. Slater, který po Operaci Zlomený šíp dokazuje, že podobné role mu sedí. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Už od doby své premiéry pro mě Povodeň vždy reprezentovala etalon dobrodružného thrilleru, jak jsem je měl v devadesátkách nejradši, a kdy pro mě žánr podobných béčkových výplachů vlastně znamenal celý svět. Tenkrát jsem ještě neujížděl na artových dramatech, a po hororových sci-fi (Vetřelec, Terminátor, Věc) se holt právě podobné zábavné rychlokvašky staly tím, co mi v dětství na filmové kultuře nejvíce učarovalo. Když to přeženu, tak právě láska k těmto guilty pleasure nejspíš formovala můj již navždy vřelý vztah k marvelovkám. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Christopher Young: 1. Hard Rain (Main Title) [3:21] ,2. The Jet Ski Chase (Part I) [4:28] ,3. The Jail Cell (Part I) [4:35] ,4. Wayne Kidnaps Karen [1:54] ,5. The Jail Cell (Part II) [4:36] ,6. The Church Attack [3:13] ,7. The Truck Heist [2:11] ,8. The Cemetary [2:27] ,9. The Cow [1:54] ,10. Kenny Dies [2:38] ,11. The Rain [2:32] ,12. The Jet Ski Chase (Part II) [2:02] ,13. Karen [0:57] ,14. The Church Chase (Part I) [3:30] ,15. Locked Up [2:09] ,16. The Roof [1:03] ,17. The Church Chase (Part II) [1:26] ,18. Jim Saves The Day [1:12] ,19. Over The Rooftop [1:58] ,20. Flood [3:32], ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Velmi napínavý snímek o jedné nepovedené loupeži a o prohazování rolí dobrý/špatný po celou dobu filmu. Morgan Freeman zde hraje dobráckého záporáka, se kterým musí sympatizovat každý. Christian Slater již tak nezáří, ale své role se zhostil také velmi pěkně. Spousta akčních scén ve vodě, sem tam nějaká ta vtipná hláška a především rychlé tempo filmu nenechá diváka příliš odpočinout. Výborný film na nudné odpoledne. 80% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Film se měl původně jmenovat Flood. (Terva)
  • Píseň "Flood" křesťanské rockové skupiny Jars of Clay, která se ve filmu objevila, vyzvedla skupinu do hlavního proudu hudební scény. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno