Reklama

Reklama

Legenda o zlaté perle

  • Hongkong Wai Si-Lei chuen kei (více)
Trailer

Hrdinou filmu je neprůstřelný supermuž Wisely, v civilu spisovatel sci-fi, který perfektně ovládá umění zápasu kung-fu, stejně jako jeho půvabná přítelkyně Sue, sestra šlechetného mezinárodního gangstera Paula Durana. O tajemnou zlatou perlu, obdařenou magickými schopnostmi, s nimi soupeří záhadný milionář Howard Hope. Zároveň se snaží perlu získat zpět mniši nepálského kláštera, v němž byla po staletí uložena jako posvátný předmět a odkud ji uloupil Wiselyho přítel David. (NFA)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (97)

gumbo 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je fakt šílené. Že hongkongská produkce z 80. let je plná bláznivých štřihů, superzrychlených honiček a originálních soubojů, jsem si už zvykl. Tohle ale byl extrém. Navíc to mělo spoustu děr ve scénáři a humor tam byl někdy až moc naroubovaný. Přesto je to právě humor a vkusné souboje, co tenhle film drží nad vodou. - Nadzvukový crazy mix hitů 80.let - 45% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Takovýhle kousek jako je Legenda o zlaté perle se těžko hodnotí z pohledu dnešního diváka. Z vhs viděný film s dabingem působí často směšně, napodobuje Indiana Jonese, ale akční scény jsou poměrně slušné. Dabing tomu dává trochu jiný rozměr, především dabing mladého vůdce mnichů je srandovní. Poprvé jsme film viděl kdysi dávno a dlouho si nemohl vzpomenout na název, ale pamatoval jsme si závěr, který je svým způsobem velmi zajímavý a nezapomenutelný pro dítě jakým jsem byl. Takže z nostalgie a za dobré tempo a sympatické herce 4* a už asi nikdy více... ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Tuším první kung fu film, co jsem kdy viděl. Výpravný HK dobrodružný sci-fi film na motivy série čínských románů od Ngai Honga o dobrodruhu Wai Si-lem (poangličtěně Wiselym) pořízený za západoněmecké peníze. Exotické lokace, početné a kvalitní kung fu bitky a honičky (vryla se mi do paměti hlavně loupež perly v kláštěře a následný únik plus honička auta s motorkami), humor, půvabná Asiatka... Když jsem to někdy na přelomu 80. a 90. let viděl v televizi poprvé, měl jsem oči navrch hlavy a i dnes je to mile naivní a svižná akční podívaná s výbornými nápady (původ perly, pohyblivý písek). Film režíroval představitel podrazáckého Davida, multitalentovaný Teddy Robin Kwan, v roli hongkonského mafiána se představil Lung Ti, známý z LEPŠÍCH ZÍTŘKů. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

První film, na kterém jsem byl v letním kině, od té doby jsem to neviděl, ale vzpomínky na něj stále zůstávaly. Tak jsem na něj včara koukl a ono je to pořád stejně dobré. Má to totiž všechno, co v tehdejší době pořádný dobrodružný film měl mít - je tu romantika, exotičnost, cestování do různých koutů světa, fantastika, sci-fi, akci, humor, kung-fu, auta, poslání - a z dnešních filmů se to často vytrácí. Prostě paráda, i přesto, že to v dnešní době už nemá ty koule, co v době svého vzniku. ()

jitrnic 

všechny recenze uživatele

Vzpomínám si pouze na scénu s tekutým pískem a na jakýsi chvat, kdy hrdina nějakého padoucha efektně přehodí přes stůl, víc dohromady nedám. Ale byl jsem na tom SÁM v kině jako velkej kluk a byl jsem z toho vedle a vyprávěl to pak ve škole a předváděl nějaké chvaty (třeba ten s tím efektním přehozením) a tak... ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Samuel Hui utrpěl během natáčení úraz z důsledku pádu. Na nějakou dobu proto pozastavil své aktivity. (Mol)

Reklama

Reklama