Reklama

Reklama

Flynn Carsen: Honba za Kopím osudu

(TV film)
  • USA The Librarian: Quest for the Spear (více)

Obsahy(1)

Třicetiletý vědec, “profesionální student” Flynn Carsen (Noah Wyle) získal dvaadvacet akademických titulů  a další studium mu bylo odepřeno. Tajuplný muž ho najme na volné místo knihovníka Metropolitní veřejné knihovny, kde mu svěřili sbírku legendárních historických artefaktů, mezi nimiž nechybí Svatý Grál. Krátce po jeho nástupu členové zlověstného Hadího bratrstva ukradnou část Kopí osudu, kterou římský voják Longinus bodl ukřižovaného Krista. Flynn si uvědomí, že pokud by získali ještě další dvě části artefaktu, stali by se podle legendy neporazitelnými a mohli by ovládnout a zničit celý svět. Vědec proto musí odložit brýle, vstát od stolu a pokusit se získat artefakt zpět, pokud možno celý, i se zbývajícími částmi. Jeho jediným pomocníkem je odvážná a atraktivní kolegyně Nicole Noonová (Sonya Walgerová), jeho jedinými zbraněmi jsou vědomosti, bystrá mysl a kniha psaná dosud nepřeložených jazykem. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (362)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Lacinost je vidět na první pohled a proto se k tomuhle filmu musí přistupovat trošku s nadhledem. Flynn Carsen je takový neschopný Indiana Jones a podle toho taky vypadá scénář i zpracování. Je to hloupé a naivní, ale na zabití času je to bezvadná, bezduchá záležitost, u které si člověk parádně vypláchne hlavu. 70% ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

V televizi reklama na Flynn Carsena bývala vždycky ještě týden dopředu co to nebude za megafilm. Když jsem se na to šel dívat očekával jsem nějaký akční nářez v podobě Mumie nebo Lovce pokladů, ale tenhle bratříček je bohužel o hodně slabší. Akce nic moc, herci také a já se po dobu filmu hodně nudil. 35% ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je strasna uchylarna, v tom dobrym smyslu. Bal jsem se, aby to nebyla jen trapna parodie na Indiana Jonese, neco ve stylu parodii z Leslie Nielsenem z poslednich let, ale k tomu nastesti nedoslo. Spis nez parodie na Indiho, to je film, kterej z popularity Indiho tezi. Na to, ze se jedna o tv film jsou herci nadprumerni, hlavne Noah Wyle je skvelej. Je to jako kdyby jste si predstavily Indiho bez bice, bez kuraze a drsnejch hlasek, mozna trochu chytrejsiho, ktery sedel celej zivot ve skole a pak ho vyhodily v dzungli - tohle je Flynn Carsen. Nejak se mi nezda to zarazeni filmu tady na csfd, spis to je dobrodruzna, mysteriozni komedie nez nejaky drama, thriller atd. Rek bych, ze film se spis vytahuje tim, ze je podobnej Indiana Jonesovi, nez aby to skryval, ale rozhodne na nej nema. Triky, i kdyz nejsou nak spatny, jsou dost poznat a i hudba, i kdyz je podobna te u Indiany je taky takova horsi. To co mi brani tenhle film odsoudit je fakt, ze jsem se po celou dobu skvele bavil, sledovat noumu Flynna byla fakt sranda, navic tu je spousta super hlasek a nekolik sparodovanejch scen z jinejch filmu (napr. Kill Bill). Celkove slabsi 4*. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Nemám kdovíjak v lásce parodie, tenhle dobrodružně-komediální film však navzdory nízkorozpočtovému vzhledu není až takový propadák, jak jsem očekávala. Humor je sice často poněkud křečovitý až dětinský v porovnání s eskapádami Indiany Jonese, ale celková odlehčenost spíše prospěla, ikdyž mě trochu rušily pohádkové prvky. Noah Wyle se na roli vykuleného nekňuby výborně hodil (což nebyl důvod držet mu palce), jeho partnerka byla tuctová, ovšem nevadila mi, záporáci nic moc. Za zmínku ještě stojí slaboučké efekty, směšné, leč nijak tragické s ohledem na příběh; (ne)logiku scénáře v tomto případě (zcela záměrná ptákovina) netřeba řešit:-). Komedie převážně pro děti nebo pro infantilní dospěláky, nenadchne, neurazí, koukatelný průměr. 51% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Ocenění: Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films - Saturn ´05 (USA): Nominace na ceny pro nejlepšího herce v televizním filmu (Noah Wyle), pro nejlepšího herce ve vedlejší roli v televizním filmu (Kyle MacLachlan), pro nejlepší herečku ve vedlejší roli v televizním filmu (Sonya Walger) a za nejlepší televizní film. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (13)

  • Když se Flynn (Noah Wyle) ptá Judsona (Bob Newhart), kde jsou mariňáci, odhalí Judson tetování na hrudi a dodá: "Semper fi". Jde o latinský výraz Semper fidelis (Vždy věrný), který v oné zkrácené podobě používá americká námořní pěchota. (Robbi)
  • Když Flynna (Noah Wyle) a Nicol (Sonya Walger) zajme domorodý kmen, vede Flynn s náčelníkem rozhovor v portugalštině, který není přeložen. Náčelník se ho ptá, co ho přivádí do jeho džungle. Flynn mu odpovídá, že přišli pro kopí z knihovny. Náčelník ho vyzve, ať ho tedy hledá. (Robbi)
  • Může to být pouze nepřesný dabing, ale když Flynn (Noah Wyle) osvobozuje Nicol (Sonya Walger)z pout, říká: "Houdini, Praha, 1926". Mistr útěků Harry Houdini však absolvoval evropské turné na začátku 20. století a do USA se vrátil v roce 1904, od té doby v Evropě nikdy nebyl. Mimochodem, Houdini zemřel právě v roce 1926. (Robbi)

Reklama

Reklama