Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uplynulo skoro deset let od doby, kdy dobrodruh Rick O'Connell a nebojácná egyptoložka Evelyn bojovali o své životy s 3000 let starou mumií. Vzali se, usadili se v Londýně a mají osmiletého syna Alexe, který je kombinací vlastností svých rodičů, chytrý a zvídavý po mamince, silný a odvážný po tatínkovi. Prapodivný Evelynin sen přivede celou rodinu zpátky do Egypta, kde objeví vzácný zlatý náramek boha Anúbida. Svůj vzácný nález dopraví do svého domu v Londýně, ale záhy jsou přepadeni nevítanými hosty, kteří znají jeho zázračnou moc. V první chvíli náramek zachrání malý Alex, který si ho nasadí na ruku. Protože nejde sundat, stane se rukojmím těch, co neváhají znovu oživit mumii egyptského velekněze Imhotepa a riskovat zánik celé civilizace. Rick, Evelyn i její potrhlý bratr Jonathan se neprodleně vydávají na cestu za záchranou Alexe. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (565)

Gemini 

všechny recenze uživatele

...a s ní všichni staří známí, opět v super formě. Prolínaček do starověkého Egypta je víc a konečně vám docvakne, proč Imhotep tak jel po Rachel Weisz. Patricia Velasquez je jako převtělení Anck-Su Namon k nakousnutí. Ale co je hlavní - Mumie 2 přináší novou postavu - geroje a bijce Scorpion Kinga (asi nejsympatičtější wrestler současnosti, Rock), kvůli kterému se to vlastně celé semele :) A zase je na co se dívat, obzvlášť Anubisovo vojsko je super. Černí šejkové jsou zpátky také, a hlavně díky nim se dočkáte opravdu gigantické bojové scény (takový předobraz Helmova Žlebu:). A hudbu spáchal Alan Silvestri, takže je i co poslouchat... ()

predators 

všechny recenze uživatele

Ještě snad u žádného filmu jsem se nedivil tak nízkému hodnocení, jako je tomu v tomto případě. Naštěstí CSFD nikomu neporoučí, kolik hvězdiček komu přidělit. Tedy zatím:-) Pro mě je druhá mumie filmovým a požitkovým skvostem. To si prostě užívám i po desáté. Ještě víc všeho, co jsme mohli vidět v jedničce. Mumie jsou opět k sežrání, Ívi k zulíbání(nebo naopak?:-)), Rick k nezastavení a všechno ostatní ku zasmání. Toto se Sommersovi opravdu povedlo!Co budeme dělat?...To se ptáš mě? Je mi teprve dvanáct...:-)95% ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

O tom, že méně je více, se můžeme přesvědčit na příkladě Mumií, i když Stephen Sommers a jeho parta si to zjevně nemyslí. Tam, kde v jedničce byl vtip, invence, romantika, tajemno, je tady hafo triků a jakkoli jsou důmyslné a propracované, velmi rychle se na ně dá zvyknout a pak zbyde jen zívačka a nostalgie za roztomilostí jedničky. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Jako největší přínos bych viděla víc průstřihů do starověkého Egypta, jako největší mínus rozhodně přítomnost otravného dítěte, s jehož každou sekundou na plátně se mi otevírala kudla v kapse. Naštěstí je Imhotep i jeho milovaná zpátky, nechybí ani žádné další oblíbené postavy a je to vlastně dost podobná zábava, jenom ve větším, bez svěží "novosti" prvního dílu. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Změna žánru z dobrodružně-komediálního hororu na počítačovou fantasy hru - to je gól. Pro Mumii opravdu dobrá volba. Už člověk nemusí nad ničím přemýšlet, protože když hrajete nějakou tu počítačovou hru, taky bezmyšlenkovitě paříte. A o tom právě pokračování Mumie je. Všeho je tu dost (někdy až moc), trysko-vzducho-loď je sice už dost silný kafe, ale proč ne. Vždyť tenhle "film" nezná hranice. Imhotep se řeže s O´Connelem už jako Neo v Matrixu a jeho procítěné hlášky ("Oh, I hate mummies!") mu hezky sednou do huby a jeho manželské handrkování plus mladý synátor - třešnička na dortu. I ten Scorpion-King vypadá jak z nějakého preview k právě chystané počítačové hře. ()

Galerie (131)

Zajímavosti (56)

  • Toto pokračovanie dostalo od Universalu zelenú ráno po otvorení Múmie (1999) v máji 1999. (Zeker)
  • Ve scéně, kdy Rick O´Connell (Brendan Fraser) ujíždí slavným londýnským dvoupatrovým autobusem, se mu zřejmě podařilo předběhnout i dobu, protože film se odehrává v roce 1935, ale tento typ autobusu se začal vyrábět až v roce 1945. (Mr.Hudson)
  • V úvodní bitvě má král Škorpión (Dwayne Johnson) štít na levé ruce, ale v několika následujících záběrech ho drží v ruce pravé. (infected)

Související novinky

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

09.04.2012

Ačkoli závěr Hrobu Dračího císaře hláškou o jistém nálezu v Peru naznačoval pokračování, už se ho nikdy nedočkáme. Studio Universal se rozhodlo, že je načase s touto sérií skončit... a začít znovu od… (více)

Reklama

Reklama